Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e34 a xenony

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
scepy Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1980

#1 Příspěvek od scepy Člen Klubu »

Zdravim Vás!!! nainstaloval sem prestavbovou sadu xenonu. a zastavili me policajti, ted chteli otevrit kapotu a držkovali na ty xenony... tak mate ty kraničky nejak poschovávane? a ja ji mam takovou malou cernou, že už to není ta velká stríbrná krabice... tak premyslím kam je tam schovat..nejaka rada...nebo da se to podle nejakych zakonu obejit? :D ja jsme hodne bojoval s tím že to strasne malo svitilo.... tak se pres ruzny žárovky, nová světla zkončil u xenonu a ty fakt funguji!!!! :wink: nikoho neoslnuji....pak sem ri rikal že to zacal kontrolovat asi na zaklade, že nemam ted ostrikovace svetel... puvodne tam byly když jsem to koupil a hned jsem je vytahl pac kvuli tomu jen chcala voda a jen sem dolejval:o) (někde tam byla chybička:-)))) tak je aspon koupim a strčím do narazníku jako že tam jsou:o) tak dkyby jste nekdo v brne a okoli meli, pisněte :D
pepino5xx
Klubové ID: 1859

#2 Příspěvek od pepino5xx »

Schovat to můžeš do předního čela, hnedka ke světlům, teda pokud tam máš ten plastovej kryt světel (od motoru).
Auto mám od března ale za xenony mě ještě nekontrovali (ťuk ťuk ťuk).
scepy Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od scepy Člen Klubu »

a co rikate na toto: P.S. Podle zákonů Evropské Unie, není zapotřeba u vozidel s dodatečně montovanými Xenony před rokem výroby 1996, aby bylo vybaveno s dynamickou regulaci sklonu světlometů a odstřikovači, tak jak je to povinnost u všech nových vozidel vybavené Xenony! Stačí pouze manualní nastavení z kokpitu a odstřikovače jsou doporučené……

je to napsane na e30.cz

:?: :?: :?: :?:
scepy Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od scepy Člen Klubu »

pepino5xx píše:Schovat to můžeš do předního čela, hnedka ke světlům, teda pokud tam máš ten plastovej kryt světel (od motoru).
Auto mám od března ale za xenony mě ještě nekontrovali (ťuk ťuk ťuk).
a jakou máš svitivost? jen tak pro zajimavost?:o)
pepino5xx

#5 Příspěvek od pepino5xx »

Jojo, do roku 1996 nemusíš mít ostřiky.
Já mám 6000K a regloskop 3x ročně asi.
scepy Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od scepy Člen Klubu »

pepino5xx píše:Jojo, do roku 1996 nemusíš mít ostřiky.
koho 3x ročne? :D takže to fakt platí? a paltí to i u nás? takže když by nekdo rypal tak to mužu normalne pouzit?
Paavo
Klubové ID: 2218

#7 Příspěvek od Paavo »

jde o to ,ze ten svetlomet musi bejt urcenej pro rovoz XENONOVY vybojky a oznacen tusim D2R,nebo tak nejak......prosim nekamenujte.Ale na druhou stranu, ajk benga poznaj, jestli se jedna o xenon nebo ne?Jasne kazdymu je to napadny,ci dokonce jde to poznat na prvni kouknuti,ale oni jsou od toho, aby ti to dokazali,takovejhle sad se prodava tisice,kde se doctes, ze to tam nema co delat?A jak ty muzes vedet, jaky rozdil je mezi xenonovou vybojkou a normal zarovkou...Ja sam je mam namontovany(ballasty) na vzpere predniho narazniku a neji po nich ani vidu ani slechu....Ale spis bych veril tomu, ze je to nelegalni a muzes za to dostat peknej flastr.Proto svitivost 4300K a sklopit uplne dolu.
alpineman
Klubové ID: 1712
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od alpineman »

scepy píše:
koho 3x ročne? :D takže to fakt platí? a paltí to i u nás? takže když by nekdo rypal tak to mužu normalne pouzit?
REGLOSKOP - přístroj na kontrolu seřízení světlometů - taková ta kysna, co ti s ní na konci STK jezdí od světla k světlu a diví se, jak je to možné, že po dvou letech je to seštelovaný jako když střelí :Ehm:. Alespoň já jo.
scepy Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od scepy Člen Klubu »

alpineman píše:
scepy píše:
REGLOSKOP - přístroj na kontrolu seřízení světlometů - taková ta kysna, co ti s ní na konci STK jezdí od světla k světlu a diví se, jak je to možné, že po dvou letech je to seštelovaný jako když střelí :Ehm:. Alespoň já jo.
jednu dvouletku to taky tak zkusim :D
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#10 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Tak ono to může bejt dobře nastavený i víc než dva roky. Pružiny se až tak rychle neunaví. Větší problém je zvídavý mechanik, který při výměně žárovky otočí se vším, s čím otočit jde, než přijde na to jak se žárovka mění.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
bmw4ever
Klubové ID: 1774
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od bmw4ever »

já mám xenony v čočkách, pěkné modrofialové s 8000k, mám to seštelované raději trochu níže a nemám problém ani s policajty dokonce už i jedni pochválili jak to k autu sedne 8) :lol:
Tickerow
Klubové ID: 1654
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Tickerow »

Ja si myslim, ze pokud ti to nesviti vysoko a mas schovany balasty, je to v pohode. Jediny na co te jeste muzou vyhmatnou je nahradni zarovka...na to obcas vsazeji kdyz je seres a ses drzej, ze si malokdo koupi nahradni zarovku do xenonu za 700...
scepy Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od scepy Člen Klubu »

Tickerow píše:Ja si myslim, ze pokud ti to nesviti vysoko a mas schovany balasty, je to v pohode. Jediny na co te jeste muzou vyhmatnou je nahradni zarovka...na to obcas vsazeji kdyz je seres a ses drzej, ze si malokdo koupi nahradni zarovku do xenonu za 700...

Takze tvrdit ze jsou to orig. Xenony? Tak ja budu tvrdit ze jsem ji yam pred chvilkou vymenil. A tu co "nesvitila" jsem vyhodil;-D
Tickerow
Klubové ID: 1654
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Tickerow »

osobne si myslim, ze to je hodne na policajtech co te zastavi...kdyz to budou kurvy tak si neco najdou:-) no kazdopadne delat jako ze si to takhle koupil a ze si s tim prosel STK:-)
pepino5xx

#15 Příspěvek od pepino5xx »

Kromě xenonů mě na autě nenajdou nic.
Jinak pokud budou chtít vysvětlení, tak buď řeknu že pořizovací cena byla přes 2,1mil kč tak snad to ty xenony mělo z výroby nebo že to bratr, že si auto střídáme :)
Jenom musím zpět zapojit ostřiky, světla plný špíny...
Odpovědět