Jeden kroužek mi svítí jen částečně a já se začínám obávat toho, že j někde prasknutý a přestává "vézt" světlo.. Páč žárovka svítí, což je na fokách vidět.. Neřešil jste to už někdo?
kdyz jsem koukal na tu zarovku, tak vyndat nejde...leda to nejak odvrtat, protoze to tam je zataveny, takze v tom bych asi problem nevidel...spis bych rekl, ze bude praskly svetlovod nebo krouzek
zarovka jde vyndat docela dobre jen trochu vetsi silou. podle toho obrazku mas praskle optovlakno takze tam jde svetlo jen z jedne strany. kdyz sviti ostatni tak to nebude ve spolecne casti ale az nekde v krouzku. musel dostat ranu kdyz takhle prasknul
A když už to světlo budeš rozebírat, což jde prý špatně, tak na oddělení toho plexi od světla bych použil asi co nejtenší strunu - drát. Je to tam nalepený, takže fakt asi nejlíp proříznout.
Presne tak, Hella svetla jsou lepeny a rozebiraj se blbe. Nekdo to reze, nekdo je zahriva v troube az to lepidlo povoli. Docel abych se bal, ze uz nebude poradne tesnit.
Toho bych se ani nebál. Existuje spousta podobných nebo dokonce stejných lepidel. Stačí zajít někam do Hornbachu apod. Akorát se to musí udělat kvalitně no.
Regis píše:Presne tak, Hella svetla jsou lepeny a rozebiraj se blbe. Nekdo to reze, nekdo je zahriva v troube az to lepidlo povoli. Docel abych se bal, ze uz nebude poradne tesnit.
Tohle světlo v troubě ohřeje pouze jednou.Obávám se že z něj nic nezbyde.
V troubě jsem viděl ohřívat jen ty skleněný z e34 a podobně. Tenhle plast bych tam fakt radši nedával. Myslím, že Huska to dělal tím drátem a prej v pohodě
Ohřát v troubě to jde vpohodě, ten černej sajrajt změkne snad už od 50°, pěkně pomalu ohřát a zkusit rozlepit, i na malé nahřátí se to trochu uvolní. Mě se do trouby světle stejně nevešlo aby šla zavřít, světlo bylo moc dlouhé. Takže nahřátí s otevřenýma dvířkama je zcela bezpečné. To víc se to ohřeje v létě na parkovišti, obzvláště v černém autě.
Takže záhada vyřešena, resp. objasněna - kroužek je v místě dopadu světla z neznámých důvodů spečený a vypouklý. Zkrátka v té lampě něco nehraje a proto udělat dřív to, co jsem chtěl dělat později - komplet výměnu předních lamp - nevíte o rozumném zdroji? Potřeboval bych na e39 2001 (po FL), s tím že tam mám M-paket, takže bych tam dal rád ty co tam byly původně, a sice s bílými blinkry. Poraďte kde sehnat, co to stojí a jak na výměnu.. díky.