mám E39 523i M52 s dodělaným plynem s přímým vstřikem, cca před 3 měsíci jsem si všiml, že stále častěji tankuju, tak jsem si spočítal spotřebu a vyšla mi 19l plynu na 100km, první co bylo tak diagnostika, velkou BMW diagnostikou a ta ukázala chybu na lambdách jedna chyba byla vysoký napětí (přes 4,5V) a druhá špatný výhřev jedný lambdy, vypadalo to na přicpaný katalizátor nebo něco jinýho, v katu nic nechrastilo, tak jsem to zkusil vyřešit tím, že jsem zkusil prohnat motor na benzín a tak jsem vzal půl nádrže v-power racing a půl toho nejdražšího benálu od OMW a nalil k tomu do nádrže toto
http://obchod.top-oil.cz/katalog/zbozi/ ... klic_ma=47 po cca 300km šla spotřeba dolů na nějakých obvyklých 10 litrů benzínu (spočítáno podle zbytku v nádrži co jsem vyčetl z BC takže si svým zjištěním nejsem tak jistý) k mé spokojenosti jsem nic dál neřešil a opět jezdil na plyn, udělal jsem si výlet do rakouska cca 300km celkem a táhl s sebou 9m dlouhý vozík, ale prázdný (váha vozíku cca 160kg) cestou zpět auto postupně ztrácelo výkon až nakonec jsem nevyjel žádný kopec a byl problém se i rozjet prostě katastrofa, dokodrcal jsem se do Brna kde hned servis a zjištění ucpaný katalizátor, podotýkám že motor dostal opravdu pořádně zabrat protože jsem zůstal viset v kopci a zpět to nešlo, tak jsem ho prostě vyjet musel, bylo mi do breku když jsem to slyšel jak kňučí

, vyvařil se kat a navařil jsem tam varný koleno a trubku, vše čistý a průchodný, ale stále spotřeba 19l, tak znovu diagnostika a výměna obou lambd, daly se tam BOSCHe a ihned diagnostika poznala, že to není ono, hned po zapojení bez nastartování chyba na výhřevu obou nových lambd, tak opět výměna a tentokrát za originál BMW Siemens (za obě 10.300,-Kč

) ale ani to nepomohlo opět vysoká spotřeba a stále chyba 4,5V na lambdách, tak padlo na řešení sání, přišlo se na to, že je prasklá nějaká membrána za váhou vzduchu, zkusím ještě zjistit přesněji co to bylo (stála cca 1800) napětí na lambdách šlo dolů tak jak má být, ale stále spotřeba 19l, senzor hladiny oleje v motoru mi hlásí sem tam chybu ikdyž oleje je dostatek, ale od posledního dolití před cca 4000km (to jsem nalil i ten čistič vstřiků) sežral 2l oleje, liju tam 5w-50 Mobil 1
http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... 1-5W-50-1l a už bude potřeba ho vyměnit, od výměny jsem tam dolil už celkem 5l za cca 14000km, stále se potýkám s problémem vysoké spotřeby okolo 19l, hned po lambdách jsem vyměnil svíčky (najeto 14000km) a dal tam opět ty stejné BOSCH FR7LDC+ ty které tam mají přijít podle originálních, spotřeba stále vysoká motor očividně nepálí tak jak má, pod kapotou smrdí benzín i plyn až to štípe do očí a na benzín jemně kope mimo rytmus, na plyn je to znatelnější. Pokud jste dočetli až sem, už teď Vám moc děkuju, teď co s tím, uvažuju špatný cívky=nechat je prodloužit a přeměřit na osciloskopu, ale kdo to umí? nebo koupit svíčky pouze s jednou elektrodou mohlo by se to zlepšit když bude pálit jen jednu jiskru, ale jaký? nebo je to ještě někde v sání? něco prasklý atd? ale lambdy už jsou v pohodě a nikde není nic vidět, nebo motor dostal fakt hodně zabrat při tom ucpaným katu a je po něm? kroužky? písty? těsnění? blok?, olej žere podle mě furt stejně a voda neubývá. Jsem z toho v koncích auto jede jak má, otáčky drží okolo 750, ale musí se víc vytočit než pustím spojku, jinak je podle mě vše v pohodě, volnoběh kope mimo a ta spotřeba je šílená. Prosím pokud někdo víte co s tím nebo nějaký nápady budu Vám za ně opravdu vděčný.