Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Boule na pneu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
prase007

#1 Příspěvek od prase007 »

Co s tim ? Jezdit, nebo hned měnit ? Už to drží asi čtrnáct dní, ale vcelku se toho bojim, jen furt čekám, jestli se někde neobjeví tahle pneumatika alespoň trošku jetá, abych za ní nemusel vytopit osmičku.

Obrázek
Shelby

#2 Příspěvek od Shelby »

Měl jsem ji na téměř nový pneumatice, normálně jsem stim jezdil celou dobu
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Marty_ »

Hmm dneska jsem objevil taky, pneu 2 mesice stara za 9 litru:((( bojim bojim, rad jezdim svizneji:( jeste k tomu na predku :roll: :cry:
Shelby

#4 Příspěvek od Shelby »

Pokud se ta boule nerozleze do vzorku tak to nic neudělá.. Kdyby jste ty boule měli zevnitř tak o nich ani nevíte..
prase007

#5 Příspěvek od prase007 »

Shelby píše:Pokud se ta boule nerozleze do vzorku tak to nic neudělá.. Kdyby jste ty boule měli zevnitř tak o nich ani nevíte..

Jenže když o nich nevíš, tak na ně nemusí furt myslet a můžeš jezdit jako drak :)

Nechám to zatim, jeslti se to nezvětší, tak dojedu sezonku a uvidim. Kdybych nějak záhadně zmizel, tak víte co se stalo :) Navíc to foukám na 3,7bar ... to bude strašná mrda ..
jurasis

#6 Příspěvek od jurasis »

Kdysi mi bouchnul podfouknutej protektor. 30 čísel lochna (ještě že na parkovišti při stání na slunci).

To máte nový gumy, ne? Bych valil na reklamaci. Trochu chytrých řečí o jedině vadě výroby (na automatickou odpověď prodejce, že jste si to udělali sami o pangejt), dále mírně ostřejší argumentace o soudním znaleckém posudku a vůli to dotáhnout do konce s adekvátním výrazem ve tváři a nová bude doma. Za pokus to stojí... :wink:
Nedoporučuji těm, co si to určitě udělali sami... 8)
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
corle

#7 Příspěvek od corle »

prase007 píše:
Shelby píše:Pokud se ta boule nerozleze do vzorku tak to nic neudělá.. Kdyby jste ty boule měli zevnitř tak o nich ani nevíte..

Jenže když o nich nevíš, tak na ně nemusí furt myslet a můžeš jezdit jako drak :)

Nechám to zatim, jeslti se to nezvětší, tak dojedu sezonku a uvidim. Kdybych nějak záhadně zmizel, tak víte co se stalo :) Navíc to foukám na 3,7bar ... to bude strašná mrda ..

to bude obrovská mrda. Asi bych fakt zkusil ten pneuservis.
prase007

#8 Příspěvek od prase007 »

jurasis píše:Kdysi mi bouchnul podfouknutej protektor. 30 čísel lochna (ještě že na parkovišti při stání na slunci).

To máte nový gumy, ne? Bych valil na reklamaci. Trochu chytrých řečí o jedině vadě výroby (na automatickou odpověď prodejce, že jste si to udělali sami o pangejt), dále mírně ostřejší argumentace o soudním znaleckém posudku a vůli to dotáhnout do konce s adekvátním výrazem ve tváři a nová bude doma. Za pokus to stojí... :wink:
Nedoporučuji těm, co si to určitě udělali sami... 8)

Ono když si všimneš vzorku, trošku nalevo nahoře od tý boule, tak je tam jasně vidět, že je to o něco rozdrbnutý, je tam díra skrz celej vzorek až dolu, imo tak hluboko, že kvůli tomu prasknul kord, ale vylezlo to až na boku, kde je guma měkčí. Fakt asi ten pneu zkusim, lepší vypláznout nějaký prachy, než jezdit posranej, že to může každou chvíli bouchnout a pak se kvůli tomu ještě někde vyválet .. . ne že by mi na mě tak záleželo, ale můžu někoho zrovna vézt ..
jurasis

#9 Příspěvek od jurasis »

V tom připadku ja...

Já bych s tím nejezdil ani pomalu... :wink:
O spolujezdci ani nemluvím...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Kail

#10 Příspěvek od Kail »

Tak nejspíš se stím nic nestane a normálně bys ji dojezdil.Jenže to ti nikdo na 100% nezaručí,takže bych to zkusil řešit nějakou tou starší...Co to je za rozměr?
bmw4ever
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od bmw4ever »

No koukám že tady o tomto jevu asi nikdo nic neví a pokud to nedělá bordel tak to ani neřeší.
Takže ta boule je způsobená nejspíše pořádným nárazem (oruvník, výmol...) a nebo vadou z výroby. jedná se o protažení nebo o přetrhání (ale to je méně časté) ocelové výpleti kola. bohužel pokud neuděláte rentgen tak to nezjistíte. Oboje dvoje může při namáhání způsobit poškození pláště pneumatiky a její následné v lepším případě postupné vyfouknutí v horším i výbuch. většinou po zahřátí ve vyšších rychlostech a zvýšenému namáhání (prudká akcelerace a nebo prudké brždění/zatáčení) Proto těm kdo nechtějí skončit ve škarpě nebo ještě na horším místě doporučuji vyměnit.
Jinak reklamací málokdy uspějete i když je pneu nová. Výrobce může argumentovat že jste ji někde narazili nebo že máte pneuservisáka na prd a že ji poškodil při nandavání. tudíž minimální možnost úspěchu.

již jsem jednou viděl že při přetržení výpleti se drát v místě boule provrtal až skrz vnitřní plášť pneu a postupně ji vypustil.

Tudíž neštětřit a vyměnit!!! :!: :!:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

jurasis píše:Nedoporučuji těm, co si to určitě udělali sami... 8)

Taková boule se udělá, když vymeteš díru a procvakne to až k ráfku. O mechanismu vzniku není ani potřeba diskutovat.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZaK »

Přesně tohle mi vytvořila má drahá, když to zkoušela dva měsíce od obutí skamarádit s obrubníkem. Kamoš pracující v Barumce říkal, že je to výrobní vada, že i když s tím drbneš do patníku, tak se to nemůže stát a že mám zkusit reklamaci , že to musí uznat. Bohužel faktura není k nalezení, tak jsem to nezkoužel a jezdíl jsem s tím dál. Zatím to drží, ale člověk nikdy neví ...
prase007

#14 Příspěvek od prase007 »

Kail píše:Co to je za rozměr?

275 35 18, vcelku blbě se to shání, ale objednám jednu novou někde ..
Birkoff

#15 Příspěvek od Birkoff »

Taky jsem něco podobnýho zažil (Pirelli). Udělala se boule, tak jsem ji upustil, hodil na zadek a pak stejně vyhodil. Je jasný že v tomhle rozměru nebude levná, ale kdyby rupla, tak si myslím že způsobená škoda mnohonásobně převýsí investici do nové pneu a to vůbec nemuvím o zranění lidí. Takže za mně - vyhodit (max. spálit na driftu)
prase007

#16 Příspěvek od prase007 »

Sehnal jsem novou za 6300, takže jí objednám a vyměnim. Dík za názory.
Danny Moderátor
Moderátor

#17 Příspěvek od Danny Moderátor »

boule se jako reklamace dá uznat jen tehdy pokud se udělá hned po nasazení. Jinak je v 99% případů způsobena mechnickým poškozením.
Tolik mi řekl můj dodavatel pneu /mám pneuservis/ když jsem se ho ptal jak řešit tyto věci.
prase007

#18 Příspěvek od prase007 »

Já ale neřešim reklamaci, jen to, jestli to bouchne, když s tim budu jezdit, nebo ne. Je jasný, že v 99% případů se jedná o mechanický poškození způsobený uživatelem, ani se to reklamovat nechystám.
Danny Moderátor
Moderátor

#19 Příspěvek od Danny Moderátor »

ještě jsem neviděl že by to někomu bouchlo ale náhoda je blbec
Huska
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Huska »

taky se mi jednou stal tento problém... zajed do kvalitnějšího pneuservisu kde tu gumu zkouknout a opraví (mě to dělali v Toveři u Olomouce). Měl jsem skoro novou pneu tak jsem raději zaplatil 500,-Kč za kompletní vyztužení (navulkanizovali z vnitřní strany výztuhu). Pro jistotu sem tu gumu dal dozadu a vydržela až do úplného ojetí. Po opravě ta boule zmizela jen přibylo závaží. Každopádně opravit to jde jen tehdy pokud je porušený kord z boku nebo vrchu, při poškození v ohybu to nejde.
s neopravenou pneu bych jezdil max po městě ale vyšších rychlostí bych se bál :-(
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Odpovědět