Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Boule na pneu
-
Shelby píše:Pokud se ta boule nerozleze do vzorku tak to nic neudělá.. Kdyby jste ty boule měli zevnitř tak o nich ani nevíte..
Jenže když o nich nevíš, tak na ně nemusí furt myslet a můžeš jezdit jako drak

Nechám to zatim, jeslti se to nezvětší, tak dojedu sezonku a uvidim. Kdybych nějak záhadně zmizel, tak víte co se stalo

Kdysi mi bouchnul podfouknutej protektor. 30 čísel lochna (ještě že na parkovišti při stání na slunci).
To máte nový gumy, ne? Bych valil na reklamaci. Trochu chytrých řečí o jedině vadě výroby (na automatickou odpověď prodejce, že jste si to udělali sami o pangejt), dále mírně ostřejší argumentace o soudním znaleckém posudku a vůli to dotáhnout do konce s adekvátním výrazem ve tváři a nová bude doma. Za pokus to stojí...
Nedoporučuji těm, co si to určitě udělali sami...
To máte nový gumy, ne? Bych valil na reklamaci. Trochu chytrých řečí o jedině vadě výroby (na automatickou odpověď prodejce, že jste si to udělali sami o pangejt), dále mírně ostřejší argumentace o soudním znaleckém posudku a vůli to dotáhnout do konce s adekvátním výrazem ve tváři a nová bude doma. Za pokus to stojí...

.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
prase007 píše:Shelby píše:Pokud se ta boule nerozleze do vzorku tak to nic neudělá.. Kdyby jste ty boule měli zevnitř tak o nich ani nevíte..
Jenže když o nich nevíš, tak na ně nemusí furt myslet a můžeš jezdit jako drak
Nechám to zatim, jeslti se to nezvětší, tak dojedu sezonku a uvidim. Kdybych nějak záhadně zmizel, tak víte co se staloNavíc to foukám na 3,7bar ... to bude strašná mrda ..
to bude obrovská mrda. Asi bych fakt zkusil ten pneuservis.
-
jurasis píše:Kdysi mi bouchnul podfouknutej protektor. 30 čísel lochna (ještě že na parkovišti při stání na slunci).
To máte nový gumy, ne? Bych valil na reklamaci. Trochu chytrých řečí o jedině vadě výroby (na automatickou odpověď prodejce, že jste si to udělali sami o pangejt), dále mírně ostřejší argumentace o soudním znaleckém posudku a vůli to dotáhnout do konce s adekvátním výrazem ve tváři a nová bude doma. Za pokus to stojí...![]()
Ono když si všimneš vzorku, trošku nalevo nahoře od tý boule, tak je tam jasně vidět, že je to o něco rozdrbnutý, je tam díra skrz celej vzorek až dolu, imo tak hluboko, že kvůli tomu prasknul kord, ale vylezlo to až na boku, kde je guma měkčí. Fakt asi ten pneu zkusim, lepší vypláznout nějaký prachy, než jezdit posranej, že to může každou chvíli bouchnout a pak se kvůli tomu ještě někde vyválet .. . ne že by mi na mě tak záleželo, ale můžu někoho zrovna vézt ..
-
- Kontaktovat uživatele:
No koukám že tady o tomto jevu asi nikdo nic neví a pokud to nedělá bordel tak to ani neřeší.
Takže ta boule je způsobená nejspíše pořádným nárazem (oruvník, výmol...) a nebo vadou z výroby. jedná se o protažení nebo o přetrhání (ale to je méně časté) ocelové výpleti kola. bohužel pokud neuděláte rentgen tak to nezjistíte. Oboje dvoje může při namáhání způsobit poškození pláště pneumatiky a její následné v lepším případě postupné vyfouknutí v horším i výbuch. většinou po zahřátí ve vyšších rychlostech a zvýšenému namáhání (prudká akcelerace a nebo prudké brždění/zatáčení) Proto těm kdo nechtějí skončit ve škarpě nebo ještě na horším místě doporučuji vyměnit.
Jinak reklamací málokdy uspějete i když je pneu nová. Výrobce může argumentovat že jste ji někde narazili nebo že máte pneuservisáka na prd a že ji poškodil při nandavání. tudíž minimální možnost úspěchu.
již jsem jednou viděl že při přetržení výpleti se drát v místě boule provrtal až skrz vnitřní plášť pneu a postupně ji vypustil.
Tudíž neštětřit a vyměnit!!!

Takže ta boule je způsobená nejspíše pořádným nárazem (oruvník, výmol...) a nebo vadou z výroby. jedná se o protažení nebo o přetrhání (ale to je méně časté) ocelové výpleti kola. bohužel pokud neuděláte rentgen tak to nezjistíte. Oboje dvoje může při namáhání způsobit poškození pláště pneumatiky a její následné v lepším případě postupné vyfouknutí v horším i výbuch. většinou po zahřátí ve vyšších rychlostech a zvýšenému namáhání (prudká akcelerace a nebo prudké brždění/zatáčení) Proto těm kdo nechtějí skončit ve škarpě nebo ještě na horším místě doporučuji vyměnit.
Jinak reklamací málokdy uspějete i když je pneu nová. Výrobce může argumentovat že jste ji někde narazili nebo že máte pneuservisáka na prd a že ji poškodil při nandavání. tudíž minimální možnost úspěchu.
již jsem jednou viděl že při přetržení výpleti se drát v místě boule provrtal až skrz vnitřní plášť pneu a postupně ji vypustil.
Tudíž neštětřit a vyměnit!!!

jurasis píše:Nedoporučuji těm, co si to určitě udělali sami...
Taková boule se udělá, když vymeteš díru a procvakne to až k ráfku. O mechanismu vzniku není ani potřeba diskutovat.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tohle mi vytvořila má drahá, když to zkoušela dva měsíce od obutí skamarádit s obrubníkem. Kamoš pracující v Barumce říkal, že je to výrobní vada, že i když s tím drbneš do patníku, tak se to nemůže stát a že mám zkusit reklamaci , že to musí uznat. Bohužel faktura není k nalezení, tak jsem to nezkoužel a jezdíl jsem s tím dál. Zatím to drží, ale člověk nikdy neví ...
-
Taky jsem něco podobnýho zažil (Pirelli). Udělala se boule, tak jsem ji upustil, hodil na zadek a pak stejně vyhodil. Je jasný že v tomhle rozměru nebude levná, ale kdyby rupla, tak si myslím že způsobená škoda mnohonásobně převýsí investici do nové pneu a to vůbec nemuvím o zranění lidí. Takže za mně - vyhodit (max. spálit na driftu)
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
taky se mi jednou stal tento problém... zajed do kvalitnějšího pneuservisu kde tu gumu zkouknout a opraví (mě to dělali v Toveři u Olomouce). Měl jsem skoro novou pneu tak jsem raději zaplatil 500,-Kč za kompletní vyztužení (navulkanizovali z vnitřní strany výztuhu). Pro jistotu sem tu gumu dal dozadu a vydržela až do úplného ojetí. Po opravě ta boule zmizela jen přibylo závaží. Každopádně opravit to jde jen tehdy pokud je porušený kord z boku nebo vrchu, při poškození v ohybu to nejde.
s neopravenou pneu bych jezdil max po městě ale vyšších rychlostí bych se bál
s neopravenou pneu bych jezdil max po městě ale vyšších rychlostí bych se bál