Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 bc + check dodelani + mp3

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Kuaja

#41 Příspěvek od Kuaja »

Ortone, takže máš přepínač na CD changer nebo ne?
Já ho nemám a ani na rádiu nemám nic, čím bych mohl na changer přepnout? - to by tam stejně šlo dát?
orton
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od orton »

Kuaja: to mě vůbec nenapadlo...já taky nemam žádnej přepínač na changer.Ale povídal,že jak do toho xcaru jebnu kartu nebo usb, tak to automaticky naběhne.No a pak ten borec z tý firmy chtěl,abych mu to moje mrdkový radio vyfotil,že se zkusí někde na webu dopátrat,jestli by to šlo.Tak jsem mu ty fotky poslal (jen ze předu foceno) a on mi druhý den napsal mail, že někde našel, že by to mělo jít...Ale nastal ted veliký problem, a to jak vyndam to rádio???Nevíte někdo?Je to obyč Reverse s kazetou v jednom kuse...
Victor

#43 Příspěvek od Victor »

orton
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od orton »

jo gůt...a takový Ipod seženu kde??? a třeba za kolik???
Kuaja

#45 Příspěvek od Kuaja »

tak já jsem zadatlil - i když rádio nemá vepředu čudlík na CD changer, tak může mít vzadu normálně konektor na CD changer a umí to - takže i moje rádio to nejspíš umí :-)
orton
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od orton »

no dejme tomu že ten changer pojede,ale posloucháš rádio a chceš si pustit cd...a to uděláš jak???changer je v kufru a co dál...
Dost možná se na všechny ty patálie vyprdnu, koupim od Stualarm ten adapter na sd do kazetový mechaniky a bude po ftákách. Kamarád to má taky a řikal, že to šlape perfektně a žádnej problem s tim ještě neměl.A je to 1000x lepší než transmiter
koubik

#47 Příspěvek od koubik »

cd changer se zapina tlacitkem "MODE" takze poslouchas radio a zmachnes mode a mas tam CD/kazetu zmacknes podruhe mode a pokud mas zapolen cd changer ci jinou vec do jeho konektoru zapne se ti. pokud tam nic nemas pripojeno tak se ti spusti radio.

to orton: jak prepinas kazetu radio? jinak nez tlacitkem mode?
orton
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od orton »

to koubik: no taky jsem si myslel že to tak bude,jenže pak jsem se šel raději znovu mrknout na to radio a změna...Přepinani mezi kazetou a radiem se dela pomoci tlačitka TAPE...jestli se mi podari sem hodit fotku...
orton
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od orton »

toto je moje radio
Přílohy
E39_Reverse_Tape.jpg
E39_Reverse_Tape.jpg (23.43 KiB) Zobrazeno 746 x
koubik

#50 Příspěvek od koubik »

to te zklamu jedine kazetu a nebo transmiter
nebo vymen radio
KuaJa_1

#51 Příspěvek od KuaJa_1 »

Ortone, prosím tě, dej sem tu fotku i public viditelnou - jde o to, jestli máš ze zadu konektor na changer nebo ne - zepředu to nepoznáš
orton
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od orton »

kuaja - radio jsem vyndané měl a ten borec mi po poslání fotek řekl,že konektor tam mam,ale neví,jak by to zprovoznil...kdyz v tom xcaru budu mít kartu nebo usb už zastrčený a budu zrovna poslouchat radio,tak jak si to přepneš na sd/usb??????asi se na to fakt vyseru a koupim ten cassette adapter.Je to klasická kazeta do které vložíš sd kartu a jebneš to do rádia.Kvalita je sice trošku horší,bo tě vyrušuje hluk z mechaniky,ale stejně bych si pouštěl pouze ac/dc a to bude pořádně nahlas,takže no a co...
koubik

#53 Příspěvek od koubik »

to orton pokud by jsi mel cestu do brna tak se muzem sejit a zkusit to v mym aute
Kuaja

#54 Příspěvek od Kuaja »

tak co, už to někomu hraje v autě? :-)
Boldor
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Boldor »

Bratn píše:to máš sice pravdu je to ten nejlevnější způsob jak si do auta dostat mp3 a zároveň HF, ale když jsem si to spočetl já, tak za držák telefonu, průchozí nabíječku telefonu na 12v, kabel který mi převede zvuk ze SE konektoru na 3,5mm jack, tak za všechny srandy, aby to jelo dám 2300 budu sice mít perfektní sluchátka na telefon a možnost dobít si telefon v autě, ale pořád je to přes tu blbou kazetu a neovládáš to na volantu, ale na telefonu, takže raději budu volit toto http://www.xcarlink.cz/index.php?p=prod ... mp3-na-bmw je to i s HF takže budu mít klid, jediný důvod proč bych zvolil tu první kompilaci je ten, že bych na telefonu měl i gps potom bych to udělal přes tu kazetu, ale s tím telefonem co mám je nejlepší ten carlink a taky to nejede na žádný baterky, vemu starý 20GB HDD z NTB a napojím to k tomu a když si budu chtít aktualizovat písničky, tak odpojím HDD a nahraju si na něj cokoliv budu chtít a výhodou je, že pořád budu mít v autě externí disk, kdybych ho někdy náhodou potřeboval

Nevím jak jsi přišel na částku 2300,-..?Kabel na převod ze SE na 3,5 jack stojí 150,-, digi kazeta od Hammy asi 300,- a autonabíječku na SE ani netřeba, moc to baterku nežere.Jinak za 200,- jí určitě seženeš.. Ten carlink je jistě sofistikovanější a uhlazený způsob jak přehrávat MP3 ale někomu bude asi bohatě stačit tenhle způsob a funguje skvěle za 500,-.. 8)
Kuaja

#56 Příspěvek od Kuaja »

no, já teda muziku poslouchám přes ten kazetový adaptér a dá se to poslouchat, ale myslím, že je to dost alternativní řešení - s přenosem hudby na úrovni přímého aux vstupu nebo CD changeru se to vůbec nedá srovnat.
koubik

#57 Příspěvek od koubik »

Kuaja píše:tak co, už to někomu hraje v autě? :-)

se podivej na predchozi stanku tam je odkaz na fotky z montaze
hraje mi to dost dobre na orig radiu a repro kvalita je srovnatelna s CD
orton
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od orton »

tak přátelé...dnes jsem zakoupil ten cassette adapter na SD karty a hned odzkoušel.Musim říct, že mě to hodně překvapilo. Hraje to velmi dobře, nezadrhává ani nevynechává, mechanika neni skoro ani slyšet (jen když volume 0), ale má to jeden velkej problem...Ještě jsem nepřišel na to, jak poskočim na další nebo předchozí mp3. Prostě si tu mp3 co zrovna hraje odposlouchat celou. V návodu sice píšou, že to jde, ale tak mě asi ne...
leondm

#59 Příspěvek od leondm »

Kazetu(adapter s kablikem 3,5mm jack) jsem sehnal za 100 kc,musel jsem ji sice rozdelat a hlavu trochu podlozit,byla hodne ke strane a jeden kanal hral tiseji,po te ok.Ustrihnul jsem jack 3,5 mm a pripajel 4pinovy 2,5 mm jack,rozebral jsem headset Nokia HS-47(prislusenstvi k E51) a tu "krabicku s tlacitkem a mikrofonem" jsem pripajel do toho 2,5 mm jacku spolu s kabelem od kazety.
"Krabicku s mikrofonem" jsem oboustranou lepici paskou prilepil mezi volant a pristrojovku(abych na to tlacitko v pohode dosahl a mikrofon mel pred sebou).Jack 2,5mm jsem pripojil do Nokie E51 a hraje to opravdu prekvapive dobre,lze pouzit equalizer a trochu zvuk vyllepsit(basy,vysky a dynamika je snad i lepsi nez z cd changeru),sum je minimalni,lze zapnout Dolby,hluk z mechaniky je slyset jen kdyz je vypnuty motor a hlasitost nula.
V mobilu mam 8GB kartu a na ni spousty muziky,navigaci Garmin(pres GPS/Bluetooth modul),filmy atd.
Pri navigovani lze poslouchat MP3 z mobilu,vzdy kdyz na me navigace mluvi,tak se hudba ztlumi.
Ted mam za kilo(+ 200 za drzak mobilu,nabijecka je stejna jako k GPS/BT modulu) funkcni HF s hlasovym vytacenim,MP3 prehravacem a navigaci Garmin v jednom,funguje to fakt skvele,jeste mam v mobilu SmartMovie,ten umi prehravat divx filmy,ale pri rizeni na filmy nekoukam,nejsem kamionak... :lol:
Kuaja

#60 Příspěvek od Kuaja »

je pravda, že nemám CD changer a ještě jsem v e39 neslyšel hrát ani CD v origo rádiu, ale jestli přirovnáváte hraní přes tu kazetu se zvukem těhle CD, tak to auto asi hraje hodně mizerně.
Kazet-adaptér poslouchám taky - v současný chvíli lepší řešení nemám, ale netvrdil bych, že to je CD kvalita ani náhodou.
Odpovědět