Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Trase mi auto - volant

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
airbone

#61 Příspěvek od airbone »

Hm, zaujimavy prispevok. DSC mam, ale nie EDC... Ale aj tak ma zaujala informacia o snimaci polohy volantu.... Zajtra to skusim napichnut na DIS a zisit ci sa neda vykalibrovat resp. nastavit na nejaku defaultnu hodnotu. Do funkcie ABS urcite vstupuje aj signal polohy natocenia volantu. Vychadzam z toho, ze mechanik na tom fyzicky zavadu nevie zistit a zvaluje to na brzd. kotuce, ako som pisal vyssie, ked to zacalo triast, dal som kvalitne kotuce a dosky, a na chvilku problem ustal. Potom ked to zacalo zas, tak som vymenil tie spodne silentbloky a problem zas ustal... ALe trasenie je po par tyzdnoch zas..... Nikto nevie co s tym moze byt..... budem skumat dalej..... uz mi to lezie na nervy, ale je to zahada... Rad by som vymenil co treba, ale nikto nevie povedat konkretne co....
Myslim ze ked to raz konecne vyriesim, tak poziadam o udelenie nobelovej ceny za vyskum.... :)
Helldiver

#62 Příspěvek od Helldiver »

A utahoval ten nemec tie silentbloky ked bolo auto na kolach v jazdnej vyske? nechcem nejak spochybnovat jeho znalosti, ked sa tym zivi, tak toto urcite vie, ale pokial by to utiahol na vyvesenych kolach, tak to po kratuckom case zasa prdne a vibracie budu rovnake ako predtym...
Delebre
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Delebre »

a není to třeba tím že jsi nenechal nové kotouče a desky sednou.. jako zajed pár kilometru, a hnedka jsi hamtal na brzdu.. Bráchovi jsem vyměnil komplet přední brzdy, protože při brždění mu to hrozně klepalo celým autem.. ale jelikož jezdí jako prase plyn a brzda nenechal to sednout a klepe mu to zase
airbone

#64 Příspěvek od airbone »

ako utahoval tie silentbloky, to netusim. Zajtra by som mal za nim skocit, tak sa ho spytam....
Co sa tyka tych brzd, tak som s tym zo zaciatku brzdil opatrne, nijak zhurta...
Machy

#65 Příspěvek od Machy »

Tak jsem nechal srovnat disky. Jsou už rovné,ale kmitání do volantu stále zůstalo. Už si nevím rady. Dělá to pouze při 85-100 Km/h,pak je vše OK. Nemůže to dělat kloubek na řízení?
Birkoff

#66 Příspěvek od Birkoff »

Machy: To může dělat cokoliv. Sám vidíš, že spousta lidí s tím má problémy a nikdo pořádně neví, co vyměnit aby to přestalo.

Airbone: Jestli to opravdu rozlouskneš tak tě Nobelovka nemine :D

Delebre: Bavíme se o těch SB co jsou skoro pod nohama na podlaze na konci fishbone?
Machy

#67 Příspěvek od Machy »

Dneska jsem byl na TK. Říkám mu jaký mám problém,ale nic nenašel.Všechno je prý v pořádku. To neni možný,protože se při 85 km/h tak rozklepe,že nejde udržet na silnici. 8O
Birkoff

#68 Příspěvek od Birkoff »

No tak vidíš. Osobně bych začal těma SB na těch kostech, psal o nich Airbone. Dostávají největší štosy, a když trochu změknou ...
airbone

#69 Příspěvek od airbone »

na bimmerforums je debata o tom, ze nejakemu typkovi to sposobovali predne loziska (trasenie volantu). Kto vie anglicky, moze si o tom precitat viac:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1215593

Myslim ze to je mozno aj moj problem, vzhladom na jemny hluk pri dobrzdovani a tak isto nejake zvuky z kolies pri zatacani, ako popisujem na bimmerforums.
Machy

#70 Příspěvek od Machy »

Zkusím koupit sportovní silentbloky Powerflex,možná to pomůže. :?
Machy

#71 Příspěvek od Machy »

Dnes jsem zjistil,že že má E34 je docela dost snížená,ale tím,že někdo zkrátil originální pružiny! Může to být tím? Ale zase na druhou stranu když nasadím 15" plecháče,tak je auto v pohodě.
brumlae34

#72 Příspěvek od brumlae34 »

Ahoj, taky jsem to resil . Volant se mi trepal pri brzdeni od cca 70 do 40km/h, tak jsem dal kotoucum posledni sanci a stocil je (predek i zadek) a trepani se presunulo pri lehcim brzdeni z vyssich rychlosti. Celý jsem to znova prosel a jediny co jsem nasel, jsou lehce natrzeny silentblocky v podelnych prednich ramenech, takze to musi byt ono, jak je vymenim, dam vedet.
rockheart

#73 Příspěvek od rockheart »

Chlapi, mě se třepalo auto takovým způsobem, to jste ještě neviděli. byly to centimetrový výkyvy volantu a snad i podvozku. Koupil jsem i nový liťáky kvůli tomu a bylo to ještě horší. Nakonec sem přišel na to, že je to novýma gumama Dunlop. To by mě v životě nenapadlo, že je takovýho možný. Hnus. V pondělí je du reklamovat, to bude řev zase 8O :D
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od alpineman »

Vsadím boty, že to jen těma gumama nebude... Jestli je guma souměrná, neojetá (říkal jsi, že jsou nové!!!) a není na ní boule, měla by tě házivost ukázat vyvažovačka. A je blbost, že by tě vyvažovačka ukázala "nulu" a na autě ty gumy vandrovaly, jak popisuješ.
Já mám absolutně vyvážený všechny kola (vpředu loňské Bridgestone Potenza 235/45 a vzadu funglovky Fulda Carat Exelero 235/45) a při jízdě se mi volant ani nehne!!!!!!!!!!! A to mám v loji LP ložisko a obě ramena!!!!!!!!! Jen při brzdění mezi 90 a 60km/h mi háže volant. Ale pokud víc přišlápnu brzdu, je klid. Jen to ložisko hučí.
Ložiska a ramena mám koupená, jen najít čas to udělat, že???? :wacko:

Edit Admin:
Nekopírujte poslední příspěvky. Prosím, dodržujte pravidla této sekce.
Birkoff

#75 Příspěvek od Birkoff »

Malinko OT: Jakým způsobem ti to ložisko hučí? Já slyším v autě vrčení a mám podezření na ložisko. Je to hluk stejné frekvence jen zesiluje v závislosti na rychlosti a ještě se mění hlasitost v závislosti na natočení předních kol.
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od alpineman »

V zatáčkách to cítím ve volantu (vrčení) a při přímé jízdě si to jen tak pochrupkává... Těžko se to popisuje, ale shodou okolností mi na levém kole chrastil "šutzplech" co je kolem celé těhlice a když jsem sundal kola, bylo levé ložisko horké jako kráva. A to o poznání více, než vpravo.
Takže šup dolu brzdič, kotouč, upevnit plech, zatlačit brzd. pístek a vše zkompletovat... Když jsem pak nasadil kolo, rukou jsem jej roztočil a krásně slyšel, jak v ložisku cvakají a drhnou kuličky.
Birkoff

#77 Příspěvek od Birkoff »

Taky jsem měl dojem že slyším "vřískat" kuličky po zatočení kolem, tak to bude ono.

Jinak včera jsem kecal v pneuservisu s majitelem a říkal mi, že se mu nedávno stalo, že fungl nový gumy po nasazení a vyvážení po pár km začaly hučet a nakonec i třást a to měly vzorek 7mm a ujeto kousek, takže pozor na výběr pneu.
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od alpineman »

S výběrem pneu je to těžký... Jak poznám, že by mohly začít hučet a házet.? Třeba nezačnou... Popravdě musím říci, že jsem se s tím ještě nikdy nesetkal, aby mě nové gumy dělaly neplechu. A to mám 3. Báwo za posledních osm let a řidičák 18. Fakt jsem to ještě neviděl!!!
Je pravda, že jsem nikdy nekupoval nějaké šlupky typu: Kormoran, Goodride, ap... Prostě dám na značku, na testy a myslím, že za tu cenu mám i adekvátní kvalitu.
Sice jsem chtěl letos koupit na doporučení známého "Master Steel Supersport", který je má na "Vochcávce" již druhou sezónu a je s nimi moc spokojen (o poznání lepší než Matador Aquilla). Také v německu jsem se na Mastersteely ptal, když jsem tam byl na diagnostice a prý si je lidi chválí a dost je kupují. Jenže jsem je teď na jaře nesehnal, tak jsem koupil na zadek nové Fuldy Carat Exelero 97Y 235/45 ZR17 (vpředu Bridgestone Potenza RE050A) a jsem s nimi po 3000km spokojen!
Birkoff

#79 Příspěvek od Birkoff »

Taky byl docela překvapenej, bylo to Fuldy (myslím).
rockheart

#80 Příspěvek od rockheart »

alpineman píše:Vsadím boty, že to jen těma gumama nebude... Jestli je guma souměrná, neojetá (říkal jsi, že jsou nové!!!) a není na ní boule, měla by tě házivost ukázat vyvažovačka. A je blbost, že by tě vyvažovačka ukázala "nulu" a na autě ty gumy vandrovaly, jak popisuješ.
Já mám absolutně vyvážený všechny kola (vpředu loňské Bridgestone Potenza 235/45 a vzadu funglovky Fulda Carat Exelero 235/45) a při jízdě se mi volant ani nehne!!!!!!!!!!! A to mám v loji LP ložisko a obě ramena!!!!!!!!! Jen při brzdění mezi 90 a 60km/h mi háže volant. Ale pokud víc přišlápnu brzdu, je klid. Jen to ložisko hučí.
Ložiska a ramena mám koupená, jen najít čas to udělat, že???? :wacko:

Edit Admin:
Nekopírujte poslední příspěvky. Prosím, dodržujte pravidla této sekce.

tak jak je možný, že když sem dal zimáky, tak je vše v pořádku. Kurva chlapi nestrašte mě..... Při vyvažování dávali závaží 60 gramů a hliníky. Je to prej hodně na nový gumy.... A ty problémy začali po přezutí na léto.... čím jiným by to mohlo bejt, když zimáky jedou v pohodě sakra.
Odpovědět