Ahojte vsetci, potrebujem zistit, ktore cidlo pre ABS je vadne (resp. nefunkcne) bez toho, aby som s tym bezal niekde na diagnostiku. Ako na to? Viem, ze sa to uz niekde tu spominalo, ale nedokazem to najst.
Dik.
Dik, aj toto pomohlo, ale myslel som skorej, ci sa da nejako zisti, na ktore sa mam pozriet bez toho aby som daval auto na zdvihak a meral cidlo za cidlom. Nieco ako selfdiagnostik cez palubny PC a tak.
ono je to prave po vymene podvozku (tlmice + pruziny, sportove), takze sa mi nazad pod auto moc nechcelo . .ale asik sa tomu nevyhnem.. Inak je zaujimave, ze asik den po vymene bolo vsetko OK (je pravda ,ze som pri vymene tie kable od cidiel dost ponatahoval), zastanem, zaparkujem a zhasnem. Potom si holka vezme auto podvecer a uz jej pri nastartovani zostali svietit kontrolky ABS aj ASC.
jo .. asi .. inak dnes rano som bol na diagnostike a je to prave predne cidlo.. pravdepodobne zajtra sa na to juknem tak som zvedavy co s tym bude... (v orig. servise pytali za vymenu cca 400 + cidlo 3000,- Sk)
Vcera jsem je promeroval. Do te dobypo nastartovasni zhasnuly ABS i ASC a po100m se zorsvitily a ukoncily cinnost. Po vcerejsku sviti porad i po startu... Je mozne ze jsem tedy nacetl chybu do ŘJ, nebo jsem zkroutil vadnej kabel, kterej nevedl poradne predtim a ted je total KO????
Dikas za rady...
taky mě to dělalo.....chvili svítilo pak zase dobu ne...pak sem šlápl na brzdu a rozsvítily se....jel sem na diagnostiku, objednal čidlo, vyměnil vadný čidlo a byl klid
Tak svítím taky. Mně se pro změnu rozsvítí všechny tři kontrolky, když překročím rychlost 170 km/h. Čidla jsou už objednaná. Doufám, že půjdou vyndat z těhlice. Řekl bych, že ta čidla dostávají na zadek zimou a solí.
Koupil jsem originály v AMT za 2600,- jeden kus. Mám auto z března 2000 a od tohoto měsíce se podle TIS změnilo uchycení čidla a tak jsem raději koupil originály, abych neměl problémy s jejich vracením. V Elitu stojí přední čidla 2900,- a v Autokelly stojí 2700,- takže druhovýrobu nemá cenu brát.
doufam, ze zitra najde jen cidlo a ne neco vic... jinak jsem koukal na ebay i na jiny zeme a cena uplne jinde!! original z ebay 18euro a u psounu 90zlotych
Dnes bylo Bawo u pana doktora zaver-vadne LP čidlo abs,které nedávalo ani pri jizde žádný signál do jednotky,, a vadne rele abs( v dusledku poruchy čidla).
Mechanik na 90% rekl objednat cidlo. cena- za pripojení 280 s prací 500,-
- čidlo objednane v Brne za 1000 i s dorucenim do dvou dnu
Po výměně zadních čidel jsem už také zhasnul. Zajímavé ale bylo zjištění, proč zadní čidla odešla. Před měsícem mně v servisu měnili zadní čepy. Servisák mně říkal, že musel oka čepů dost dlouho nahřívat, aby čepy vytáhl. Při nahřívání se mu podařilo upéct zadní čidla. Čidla se rozpadla a musel jsem do nich navrtat díru a vytáhnout je vytahovákem. Takže až budete měnit zadní čepy, tak ohřívejte opatrně a nebo vyndejte čidlo z těhlice.
mam 530d 1999 mam stejny problem ,zprvu blikaly a pak se rozsvitily na stalo,vymenil jsem ale nepomohlo to,a tak mi v bmw rekli ze mi tam nejde napeti-coz je divne ,protoze modra koncovka by mela napeti vytvaret sama,co jsem tady nekde cetl,rikali ze je jednotka v ....,ale jak jsk jsem se docetl tak to ma nekde jeste rele,mohl by jsi napsat kde?
takže po odvrtani je tam nove cidlo a novy problem-- pri dobrzdovany kolem 40-0km ABS zbesile kope do pedalu... Bud je tam bordel, nebo jsem neco poskodil vrtakem, nebo cidlo ... Zatim jezdim bez pojistky, což v lete fakt neva:-)
Zažil jsem něco podobnýho, při dobržďování lehké vibrace do pedálu. Další den se rozsvítily kontolky ABS a ASC, další jízdu zase zhasly, po přejezdu nerovnosti se znova rožly atd. Diag řekla pravé přední čidlo, po výměně OK. Takže to vidím na nečistoty nebo něco jiného, a to bude horší. Rozhodně bych začal diagnostikou.