Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Čidlo na spojkovém pedálu a plynový pedál 530d E39
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Až zase (někdy) půjde http://rubin.dyndns.info/Bimmer/WDS/ , tak si u typu svého vozu zadej do vyhledání :
- "Kupplungsschalter" a
- "Kupplungsschalter / Schalter Gangerkennung"
Proč jsou dráty 3 nevím, napiš mi barvy. Jeden je připojen na kostru vozu, druhý jde do řídící jednotky. Pokud není spojka stlačena, na Pin ŘJ je přiváděna kostra. V okamžiku stlačení spojky se "zem" odpojí a to odpojí udržování rychlosti tempomatem. Je to tam dobře popsáno, německy přeci umíš.
Občas ten spínač zlobí a tempomat nejde zapnout nebo vypadává.
- "Kupplungsschalter" a
- "Kupplungsschalter / Schalter Gangerkennung"
Proč jsou dráty 3 nevím, napiš mi barvy. Jeden je připojen na kostru vozu, druhý jde do řídící jednotky. Pokud není spojka stlačena, na Pin ŘJ je přiváděna kostra. V okamžiku stlačení spojky se "zem" odpojí a to odpojí udržování rychlosti tempomatem. Je to tam dobře popsáno, německy přeci umíš.

Občas ten spínač zlobí a tempomat nejde zapnout nebo vypadává.
-
- Klubové ID: 870
Jasně, díky za informace, přesně to jsem si původně myslel. Zprovozním ho tedy pokud ty tři drátky dotáhnu na své místo, tedy na kostru a do ŘJ, s tím se snad poperu.
Mám ještě jeden dotaz, ten se týká plynového pedálu. Mám plynový pedál takovou tu klasickou ohnutou tyčku která vede do potenciometru a z něj jdou tři drátky kamsi do svazku. A u druhého mám pedál spojený s takovou krabičkou, do ní zalézá pístek. Na první pohled stejný princip ale jiné řešení. Na druhý pohled-z té krabičky už drátů vede šest a konektor je jiný. Jde to nějak zaměnit?

Mám ještě jeden dotaz, ten se týká plynového pedálu. Mám plynový pedál takovou tu klasickou ohnutou tyčku která vede do potenciometru a z něj jdou tři drátky kamsi do svazku. A u druhého mám pedál spojený s takovou krabičkou, do ní zalézá pístek. Na první pohled stejný princip ale jiné řešení. Na druhý pohled-z té krabičky už drátů vede šest a konektor je jiný. Jde to nějak zaměnit?