Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e60 abs

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
PokusKnalezeni
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od PokusKnalezeni »

Ahoj, měnil jsem o víkendu elektrony ze zimních na letní. 16->18. Po výměně se mi behem cesty rozsvítilo ABS. Není možné aby jsem o něco zavadil?

Díky M.
PokusKnalezeni
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od PokusKnalezeni »

Jinak řečeno jak mám zkontrolovat čidla? :-)
prase007

#3 Příspěvek od prase007 »

Skoro určitě čidla, kontrolou nic nezkazíš, otázka je, jestli kontrolou na něco přijdeš :) Resetnul jsi FTM po výměně ? ono to bere údaje právě z ABS čidel.
PokusKnalezeni
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od PokusKnalezeni »

prase007 píše:Skoro určitě čidla, kontrolou nic nezkazíš, otázka je, jestli kontrolou na něco přijdeš :) Resetnul jsi FTM po výměně ? ono to bere údaje právě z ABS čidel.

No to jsem právě neudělal. Nevěděl jsem že po výměně kol je potřeba resetovat tlak v kolech (měnil jsem je na e60 poprvé sám). A tak se mi během cesty rozsvítilo ABS. Bohužel nevím co s tím. V AMT mi řekli, že až v půlce dubna na mě mají čas.
prase007

#5 Příspěvek od prase007 »

PokusKnalezeni píše:
prase007 píše:Skoro určitě čidla, kontrolou nic nezkazíš, otázka je, jestli kontrolou na něco přijdeš :) Resetnul jsi FTM po výměně ? ono to bere údaje právě z ABS čidel.

No to jsem právě neudělal. Nevěděl jsem že po výměně kol je potřeba resetovat tlak v kolech (měnil jsem je na e60 poprvé sám). A tak se mi během cesty rozsvítilo ABS. Bohužel nevím co s tím. V AMT mi řekli, že až v půlce dubna na mě mají čas.

Hm, teď už ti ten reset asi nepomůže co ? Jinak .. házelo ti to hlášku, že máš prázdný kola, nebo prostě jen začalo svítit to ABS ? V AMT na ně musíš bejt tvrdej, oni jsou líný jak prase, hlavně ten Kulda, když na něj zatlačíš, určitě najde bližší termín.
PokusKnalezeni
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od PokusKnalezeni »

prase007 píše:
PokusKnalezeni píše:

Hm, teď už ti ten reset asi nepomůže co ? Jinak .. házelo ti to hlášku, že máš prázdný kola, nebo prostě jen začalo svítit to ABS ? V AMT na ně musíš bejt tvrdej, oni jsou líný jak prase, hlavně ten Kulda, když na něj zatlačíš, určitě najde bližší termín.

Jj teď už nepomůže :( hodilo to hlášku že mám prázné kola a začalo svítit ABS. Zkusím zajet ještě někam jinam. Sám to asi bez PC nezvládnu. Podle mě jen bude stačit restart a nastavit. Nebo zkontrolovat, které čidlo je uvolněné.
PokusKnalezeni
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od PokusKnalezeni »

tak s tím byla moja v service. Prý levé zadní kolo. Čas na auto, ale bude až v pátek. Je nějak možné aby jsem to zkontroloval sám? Ani nevím kde ABS je :-)
100RM

#8 Příspěvek od 100RM »

nespravna sekce na technicke dotazy
7er. True definition of luxury. Yours.
Odpovědět