Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koncovka výfuku, kde nechat "udělat" ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
JED55CZ

#1 Příspěvek od JED55CZ »

Mám takový asi specifický dotaz, na mé 523i (e39-97) je zvláštně udělnaná koncovka na tlumiči, která je už pěkně zrzavá a rád bych to vyměnil za podobnou.

Jsem laik, tak sry za terminologii, ale......trubka z tlumiče (vnější d=6cm) je po cca 10 cm ufiklá a jsou na ni navařeny dvě kulaté chromové koncovky dlouhé taky 10cm, přičemž spoj není kompaktní (plynulý uzavřený přechod) ale je to prostě na sebe přilepený, jako byste postavili na dvě sklenice zhora třetí a přesahy těch dvou koncovek oproti té trubce z tlumiče jsou otevřený.

Tlumič je, zdá se beze šrámu i hniloby, takže bych rád pořešil jen to koncový udělátko a pls o radu kde by to mohli umět v okolí Brna udělat nebo kde nakoupit matroš :?:

Počítám, že to půjde ufiknout u tlumiče a celý to tam nový navařit znovu :?:
Přílohy
Koncovka
Koncovka
Obraz267.jpg (87.5 KiB) Zobrazeno 558 x
Boldor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Boldor »

Ahoj, já osobně jdu brzy do těhle koncovek.. http://www.laityng.cz/cz/produkty/konco ... rkk2j.html
Mám s touhle firmou dobrý zkušenosti, neni to nic fórovýho a něco to vydrží.. :wink: K M paketu se myslím hodí nejlíp.
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od BMWAK »

já bych rozhodně nikdy už nešel do výfuku značky laityng...koncovky jsou po půl roce orezlé (což je u rádoby nerezu celkem zajímavé) po namontování na auto a prohřátí výfuku zmněnili barvu ..a celkově z výfuku vylítala vata a je dost hlučný...a není to jediný..montoval jsem 4 a 3 z nich jsou KO.....volil bych tedy spíš něco kvalitního např REMUS
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Já měl Laityng rok a dodnes na autě jezdí.No a nic mu není.
JED55CZ

#5 Příspěvek od JED55CZ »

Na Laityng jsem už koukal. Nebude mít nepříznivý vliv na odfuk to, že ta koncovka je celistvá - oproti té co tam mám - "otevřené" po stranách těch dvou koncových chromových trubek :?: Myslím, tím jestli se to nemůže "dusit" :?:

K té rzi....když jsem to koupil tak byla koncovka volná ( ty dvě chromky)a kamoš mi to tam bodově přivařil a od té doby to rezavělo přímo před očima - řekl bych, že tím porušil tu galvanii na tom....
eric
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od eric »

BMWAK píše:já bych rozhodně nikdy už nešel do výfuku značky laityng...koncovky jsou po půl roce orezlé (což je u rádoby nerezu celkem zajímavé) po namontování na auto a prohřátí výfuku zmněnili barvu ..a celkově z výfuku vylítala vata a je dost hlučný...a není to jediný..montoval jsem 4 a 3 z nich jsou KO.....volil bych tedy spíš něco kvalitního např REMUS

Remusy bejvaj často taky jen železný,takže i když je jinak kvalitní a dobře odlazený,tak ti schnije taky po pár zimách,o tom to není.Já mám s laytingem taky blbý zkušenosti,resp. když jsem auto kupoval,tak tam už byly,časem jsem to vyhodil celý,předešlýmu majiteli dokonce nabulíkovali,že to nejde propojit na obě strany,hlůčný byly taky a navíc křivě udělaný.jinak to,že uhnili byla zase jen záležitost obyč železa.Jedinej výfuk na věky je komplet zadní tlumič i s koncovkou z nerezu,jakmile se tam začne něco amatérsky vařit,tak je vše v prd..li!
Kruty
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kruty »

Mam osobni zkusenost s dodelavanim koncovky u spei.cz

Na predchozim aute koncovka jezdila pres 3 roky (a je tam dodnes), a ani tecka rezu, vse kvalitne provedene se zarukou.
j3ykobim

#8 Příspěvek od j3ykobim »

mám tento http://www.laityng.cz/cz/produkty/konco ... /dkk2.html a pořád je jak novej, že by při ohřátí měnil barvu nebo něco takovýho se mi vůbec nezdá.... :wink:
Strosek

#9 Příspěvek od Strosek »

j3ykobim píše:mám tento http://www.laityng.cz/cz/produkty/konco ... /dkk2.html a pořád je jak novej, že by při ohřátí měnil barvu nebo něco takovýho se mi vůbec nezdá.... :wink:

Promiň, ale jak si můžeš dát takovou píčovinu na E34 ? :roll: To je něco strašnýho. Nechčije ti do toho ? :twisted:
j3ykobim

#10 Příspěvek od j3ykobim »

Strosek píše:
j3ykobim píše:mám tento http://www.laityng.cz/cz/produkty/konco ... /dkk2.html a pořád je jak novej, že by při ohřátí měnil barvu nebo něco takovýho se mi vůbec nezdá.... :wink:

Promiň, ale jak si můžeš dát takovou píčovinu na E34 ? :roll: To je něco strašnýho. Nechčije ti do toho ? :twisted:

Já to tam nedal....., už sem to tak koupil..., první týden sem to chtěl sundat, ale pak se mi to začalo líbit a ještě by mě to vyšlo celkem draho. Jelikož kvůli té koncovce se musela vyříznout větší díra do M5 nárazníku a kupovat novej + barva a tak............., tak jsem to tam nechal....

Obrázek

neni nablejskanej...., jinak vypadá líp :wink:
kavanda

#11 Příspěvek od kavanda »

eric píše:
BMWAK píše:já bych rozhodně nikdy už nešel do výfuku značky laityng...koncovky jsou po půl roce orezlé (což je u rádoby nerezu celkem zajímavé) po namontování na auto a prohřátí výfuku zmněnili barvu ..a celkově z výfuku vylítala vata a je dost hlučný...a není to jediný..montoval jsem 4 a 3 z nich jsou KO.....volil bych tedy spíš něco kvalitního např REMUS

Remusy bejvaj často taky jen železný,takže i když je jinak kvalitní a dobře odlazený,tak ti schnije taky po pár zimách,o tom to není.Já mám s laytingem taky blbý zkušenosti,resp. když jsem auto kupoval,tak tam už byly,časem jsem to vyhodil celý,předešlýmu majiteli dokonce nabulíkovali,že to nejde propojit na obě strany,hlůčný byly taky a navíc křivě udělaný.jinak to,že uhnili byla zase jen záležitost obyč železa.Jedinej výfuk na věky je komplet zadní tlumič i s koncovkou z nerezu,jakmile se tam začne něco amatérsky vařit,tak je vše v prd..li!

Já měl na trojce taky "železnej" REMUS a ten byl tak pozinkovanej,že na něj nešlo ani pořádně nic navařit.Dnes snad ještě někomu i slouží :lol:
eric
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od eric »

kavanda píše:
eric píše:

Já měl na trojce taky "železnej" REMUS a ten byl tak pozinkovanej,že na něj nešlo ani pořádně nic navařit.Dnes snad ještě někomu i slouží :lol:

Jestli byl pozink,tak snad....??!:lol: Ale když jsem se kdysi ještě za doby mý Alfičky o vejfuky zajímal,tak mi prodejce remuse na delší dobu nedoporučoval,ale tedy pouze z těhle důvodů,jinak jsou to samozřejmně dobrý vejfuky,o tom žádná.
Odpovědět