Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 NEFUNKČNÍ OSTŘIKOVAČE

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
KamilAC

#1 Příspěvek od KamilAC »

Může mi někdo zkusit poradit se záhadou? Nefungují mi ostřikovače, tedy spíš jen tak trošku tečou, jakoby se někde ztrácel tlak. Nejdou ani obyč ostřikovače ani intenzivní ostřik. nešlo to dá se říct nikdy, až teď to řeším. Motůrky v obou nádržkách tlačí, směsi do ostřikovčů je dost, trysky jsou vyčištěné, hadičky nikde nejsou prodřené. Mělo by to tedy chodit, ale není tomu tak. Žádný únik kapaliny nikde nepozoruju. Na přední sklo to občas něco plivne, na světla vůbec. :roll:
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od wEnC »

Asi máš skříplé hadičky v ohybu u pantů kapoty. Skus si zastříkat se zvedlou haupnou mělo by to jít jak zamlada.
dexter

#3 Příspěvek od dexter »

Ty ostřiky si rozdělával,nebo jen propíchal jehlou? Taky bych koukal nejdřív po hadičce.Nebo trisky odpoj a koukej jak stříkaj samotné hadičky.
:roll:
KamilAC

#4 Příspěvek od KamilAC »

Obojí sem dělal ve chvíli, kdy jsem pod ostřikovačema(při zvedlé kapotě, pod ní bych se nevešel) hadičky odpojil a nic nestříkalo, ani nekapalo. Prostě suchý.
libovka

#5 Příspěvek od libovka »

To máš snad zamrzlí,né? :D
KamilAC

#6 Příspěvek od KamilAC »

libovka píše:To máš snad zamrzlí,né? :D

To sou poznámky tohleto. :roll:

Ne nikde se s tím nezdá být problém. Oba motůrky valí, nikde žádnej únik ani nic skříplý. nemrzne, navíc to vodou neředím. Fakt sem z toho na větvi.
libovka

#7 Příspěvek od libovka »

To budou ucpaný trysky.Ted to budu řešit taky na jedný E39.
Regis

#8 Příspěvek od Regis »

Ale zase na druhou stranu rikal ze mu z toho nic netece ani kdyz odpojil hadicky od ostrikovacu... tak to mi prijde ze to na ucpany trysky moc nevypada.
Kdyz hadicky odpojis primo u motorku tak z motorku jde tlak normalne? Nekde nekdo psal ze mu motorek sice vrcel normalne, ale vevnitr byl totalne zrezlej a vubec netlacil...
PavelP

#9 Příspěvek od PavelP »

A co ventilky v ostřikovačích jsou OK ???
To bys poznal tak .že tě přibývá kapalina v intensivce.
PP
DCX11

#10 Příspěvek od DCX11 »

Mno já mám opačnej problém-mě to ostřikuje dobře, i světla ostřikují, ale zase se mi tlačí ven kapalina z té vrchní nádobky-prostě přibývá a teče ven... :D Co stím??? Děkuji
libovka

#11 Příspěvek od libovka »

DCX11 píše:Mno já mám opačnej problém-mě to ostřikuje dobře, i světla ostřikují, ale zase se mi tlačí ven kapalina z té vrchní nádobky-prostě přibývá a teče ven... :D Co stím??? Děkuji

Tak to máš v háji ty ventilky v tryskách.To budeš muset koupit trysky.
DCX11

#12 Příspěvek od DCX11 »

libovka píše:
DCX11 píše:Mno já mám opačnej problém-mě to ostřikuje dobře, i světla ostřikují, ale zase se mi tlačí ven kapalina z té vrchní nádobky-prostě přibývá a teče ven... :D Co stím??? Děkuji

Tak to máš v háji ty ventilky v tryskách.To budeš muset koupit trysky.

Hmm, myslel jsem si to. Dají se normálně sehnat ty trysky???
libovka

#13 Příspěvek od libovka »

Kup je nový.
PavelP

#14 Příspěvek od PavelP »

Tak tak , koupit nový .Ventilky v háji .
PP
DCX11

#15 Příspěvek od DCX11 »

O.k. díky za radu. Nevíš náhodou cenu? :)
PavelP

#16 Příspěvek od PavelP »

Teď jak se hejbe euro,tak nevím . před rokem cca 850,- ale už si to moc nepamatuji.Od té doby uteklo mnoho piv :lol:22.40€ teď dle ETK plus DPH plus rabat tak 20%.
PP
KamilAC

#17 Příspěvek od KamilAC »

Regis píše:Ale zase na druhou stranu rikal ze mu z toho nic netece ani kdyz odpojil hadicky od ostrikovacu... tak to mi prijde ze to na ucpany trysky moc nevypada.
Kdyz hadicky odpojis primo u motorku tak z motorku jde tlak normalne? Nekde nekdo psal ze mu motorek sice vrcel normalne, ale vevnitr byl totalne zrezlej a vubec netlacil...

Na to mrknu, to je fakt to mě nenapadlo. Akorát je tam k tomu přístup jak k penězům, u intenzivky není problém ale u normálního ostřiku ani nevim kde motorek je, je vidět jen hrdlo nádobky...
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od alpineman »

KamilAC píše:
Regis píše:Ale zase na druhou stranu rikal ze mu z toho nic netece ani kdyz odpojil hadicky od ostrikovacu... tak to mi prijde ze to na ucpany trysky moc nevypada.

Na to mrknu, to je fakt to mě nenapadlo. Akorát je tam k tomu přístup jak k penězům, u intenzivky není problém ale u normálního ostřiku ani nevim kde motorek je, je vidět jen hrdlo nádobky...

Vedle nádobky na intensivní ostřik vede hadička z nádobky ostřik. kapaliny, umístěné v podběhu (proto není vidět) a je tam spojka. Odpoj to, a budeš vidět, zda motorek tlačí, či ne. Pokud ne, je motorek v troubě, anebo problém s prasklou hadičkou poblíž něho. Pokud tlačí, je chyba dále.
Nedávno jsem měnil hadičky komplet od té spojky. Potřeboval jsem asi 2,5m a zabralo to asi 3/4 hodiny. Vůbec nic na tom není.

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=61179&highlight=hadi%E8ky+ost%F8ikova%E8%F9
KamilAC

#19 Příspěvek od KamilAC »

Jak se pak případně dostanu přímo k tomu motorku? To musím shodit blatník? Nebo celou tu konzolu kabinovýho filtru a veškerou elektriku podd ní?
aier

#20 Příspěvek od aier »

mel sem stejnej problem a byl ucpanej vystup z nadrzky do hadicek, nadrz je za prednim pravym kolem pod plastovym podbehem, cau
Odpovědět