Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zadní FL svetla na před Fl verzi ? E39 jdou tam???

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Ivo
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Ivo »

řešil to tu někdo někdy ???? koukám že šrouby jsou jinak a zásuvka je jiná !!!! dělal to tady někdo ??? Na aE39
magic
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od magic »

Ivo píše:řešil to tu někdo někdy ???? koukám že šrouby jsou jinak a zásuvka je jiná !!!! dělal to tady někdo ??? Na aE39

čistě origo NE! je potřeba nějakou redukci, navrtat nějakou tu dirku a ještě odpor na žarovku skrz check control :)
Ale myslím že se děla nějaky přestavbový kit
mari

#3 Příspěvek od mari »

Já jdu na to dneska, vím že se musí spodní díry vyvrtat o 16,5 mm níž a jestli tam půjde nějak nabastlit celej ten panel s žárovkama se uvidí. Na ty díry pro žárovky ve světle by to snad pasovat mělo ale záleží jak to bude držet po kupě, mam neorigo světla z e-baye a ty to maj vzadu různě řešený, jiný konektory apod. Uvidim odpoledne.
Ivo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Ivo »

mari píše:Já jdu na to dneska, vím že se musí spodní díry vyvrtat o 16,5 mm níž a jestli tam půjde nějak nabastlit celej ten panel s žárovkama se uvidí. Na ty díry pro žárovky ve světle by to snad pasovat mělo ale záleží jak to bude držet po kupě, světla z e-baye to maj vzadu trochu jinak řešený, jiný konektory apod. Uvidim odpoledne.

Tak pak napiš kokal jsem že tam patří na elektriku nezikus
mari

#5 Příspěvek od mari »

Večer kolem 8 napíšu, mezikus zatim nemám, nejhůř proměřim a napájim to na ten novej štekr. Zkusim pořídit i pár fotos.
Ivo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Ivo »

Obrázek

Díl č6
mari

#7 Příspěvek od mari »

Ahoj, tak to mam za sebou. Nebyly to originál Helly nicméně úpravy měly být podobné. Rozbalil sem světla, dneska došly, samozřejmě na levym světle na kraji blinkru prasklina, takže hned nasranej,ale posílej to zpět někam do tramtárie za 50 USD, naštestí to neni moc vidět takže mě to od instalace neodradilo. Při koupi bylo jasně psáno že je to pro auta z roku 2001-2003 tak sem počítal s úpravama, ale co nevidim, díry seděly na ty původní takže to mě poserte, nic sem nevrtal. I zadní část skoro shodná s origem Hella. Takže sem přelepil těsnění ze starejch na nový. Pak menší problém, některý díry pro žárovky malý, prostě nešla prostrčit žárovka skrz, takže kleštěma ulámat zobáčky a tím zvětšit otvor. Nasadit krytku se žárovkama, neseděla jak má, klimbala se, protože na světlech chyběly dosedací plochy co jsou na origu. Silná samolepící molitanová podložka to vyřešila. Nebejt tý praskliny tak jsem mega spokojenej, vypadá to fakt dobře. Na trhu je ale tolik typů světel že je třeba vybrat ty správný kde neni nutný dělat moře úprav. Zejtra se vrhnu na přední repliky Angel eyes, sem zvědavej co mě čeká za překvapení. Tady pár foto z dneška.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Ivo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Ivo »

a šrouby na přidělání k vozu sedí?,,
mari

#9 Příspěvek od mari »

Šrouby sedí, jen si je pokud je potřeba zašroubuješ nebo povytáhneš podle toho jak světla sedí. Já je musel trochu zašroubovat protože světlo lezlo trochu ven a nebylo zároveň. Našteluješ si to tak aby to lícovalo a nikde to nepřečnívalo nebo nezapadalo.
Andropov
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Andropov »

Pěkná práce. S těma předníma bude asi větší sranda, co? :)
mari

#11 Příspěvek od mari »

Práce bude akorát s výměnou motůrků ze starejch světel jinak by to bylo raz dva hotový pokud budou sedět konektory. Ale nikde sem se tu nedočet jestli je už někdo přehazoval, takže uvim dneska až najedu do garáže co tam bude za háček. Vždycky se něco najde co se musí upravit.
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Cossie »

Jestli máš ty přední světla od Depa, tak ty jsou přehozený během 5 min :) , možná tam budeš mít i motorky...
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
Birkoff

#13 Příspěvek od Birkoff »

Přední světla jdou v pohodě. Nesedí jen konektory obrysovek, blinkrů a na pravé straně je třeba lehce poupravit (ohnout) trubičku plnění klimatizace. Nic co by nešlo udělat. Myšleno originál Hella světla.

Zadní světla origo Hella se prodávají na předlift. Výhoda je modul pro Check+všechny konektory, 6V napájení Led a hlavně odfrézovaná hrana kolem brzdového světla. Takže stačí vyvrtat dvě díry jinde a vše sedí jak má.

Pokud by někdo zkoušel napasovat origo zadní světla z lift modelu na předlift, bude se muset vypořádat s tou hranou, nutné odfrézovat, také uštípnout plechy co napájí brzdovou žárovku (naletovat dráty na objímku=stejně jako to mají ty světla viz výše), pořešit napájení světel 12V a zabavit check odporama na obě větve původních 5W žárovek.

Jinak ty světla z fotek jsou klasika žárovkové (s platem) a upravené pro předlift (snížená hrana), takže problémy s elektrikou odpadají.

Vřele doporučuji prostudovat následující vlákno:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ella+modul
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ella+modul
mari

#14 Příspěvek od mari »

Po značce sem nepátral ale DEPA to nebyly určitě, ty by byly vymakanější. Tady sem tam něco nesedělo na sto procent a něco se muselo drobně upravit. Motorky jsem musel přehodit ze starejch světel a řeknu vám že to neni žádná prdel, když to člověk dělá poprvé a neví kam šahnout tak je to na mrtvici. Řval sem u toho jako kráva, nic pro nerváky. Na autě to nakonec vypadá dobře jen se musí světla pořádně seštelovat a bude to, snad to půjde dobře. Příště už bych asi volil originál a vyhnul se sranim s výrobníma nedostatkama. Jen ten předek sem dělal 4 a půl hodiny.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
tom9k

#15 Příspěvek od tom9k »

mari píše:Po značce sem nepátral ale DEPA to nebyly určitě, ty by byly vymakanější. Tady sem tam něco nesedělo na sto procent a něco se muselo drobně upravit. Motorky jsem musel přehodit ze starejch světel a řeknu vám že to neni žádná prdel, když to člověk dělá poprvé a neví kam šahnout tak je to na mrtvici. Řval sem u toho jako kráva, nic pro nerváky. Na autě to nakonec vypadá dobře jen se musí světla pořádně seštelovat a bude to, snad to půjde dobře. Příště už bych asi volil originál a vyhnul se sranim s výrobníma nedostatkama. Jen ten předek sem dělal 4 a půl hodiny.

Ahoj,nechci kazit radost z novejch svetel,ale mel jsem stejne (mam na mysli predni).. do dvou,mozna trech mesicu mi vyhoreli,chytlo mi to primo na aute,takze bacha na to. takze do budoucna volit radeji depo,nebo hella :wink:
mari

#16 Příspěvek od mari »

Jak ti mohly na aute chytnout svetla to mi nejde do hlavy.
tom9k

#17 Příspěvek od tom9k »

mari píše:Jak ti mohly na aute chytnout svetla to mi nejde do hlavy.

uplne jednoduse, zacnou se prehrivat a nejdriv jde izolace konektoru,od tech asi chytila ta guma co kreje ty svetla aby se tam nedostal bordel.. nechytlo to uplne,zaclo se to skvarit a svetla sli do p*dele.. jde to jednoduse vid :D
mari

#18 Příspěvek od mari »

Tak si tam musel mit někde kraťas a pojistka se na to vysrala. Měls tam žárovku nebo xenony? Taková teplota tam snad neni aby se začly škvařit kabely.
landys
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od landys »

Přední mě šly docela v pohodě, ale dělal tu někdo diodové do předFL u Touringa?
hansm5

#20 Příspěvek od hansm5 »

landys píše:Přední mě šly docela v pohodě, ale dělal tu někdo diodové do předFL u Touringa?

ja to delal,jde to dobre
Odpovědět