Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Na co si dát u TDeSa pozor ????

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bmwfil

#81 Příspěvek od bmwfil »

Pokud za studena při startu, tak možná žhavič...
tds

#82 Příspěvek od tds »

nejdřív udělej ten předvstřik a potom koukej na vstřiky.může to být žhavičem.
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od PetacekBE »

ale mne to tak dělá za tepla - provozní teplota - ale jen lehce spíše takové rachtání - nedokáži to popsát slovy - to by bylo potřeba fakt někam hodit - na youtube anebo tam někde - a žhavičky to nevím při mrazech to chytá good
eric
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od eric »

PetacekBE píše:Takže dneska jsem byl z Bafákem v servisu se jen tak ptát na problémy co mi to dělá a prej to tlakování hadic je normální :) - ale když sem mu řek že se mi ztrácí voda - za 14 dní co jsem doléval už jsem asi 1.5 cm pod ryskou v expanzce při studeném motoru,že by to teoreticky mohlo bejt tou pumpou - vodním čerpadlem. Jinak - prej ten rozvodovej řetěz na TDeSu je doživotní - prý je to ošetřeno tak aby ty rozvody byli doživotní - nevím co je na tom pravdy :(

Tady máš ohledně rozv.řetězů potřebné info,na doživotí není pokud to není myšleno stejně jako doživotní náplň v automatu,tj. než lehne popelem :lol:

http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... ic&t=60088
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od PetacekBE »

Takže dneska se mi protočili panenky co se týče auta. Byl jsem se jen tak okrajově ptát na díly kolik budou stát aby bylo vše co se týče motoru oki a zjistil jsem následující ceny kterí jsou bez DPH :
Oil filtr - 281 kč
Vzduchový filtr - 409 kč
palivový f. - 624 kč
kabinové f. - 1090 kč
olej - 7 ltr. - 1100 kč
viskosp. - 2600 kč
vstřiky - prej je tam jedna řídící tryska která má na sobě napojení čidlo které kontroluje stav jehly - ten stojí 3310 kč a ostatních pět po 1600 kč za kus. Takže celkem sečteno podtrženo : okolo 18500 kč - aby byl motor komplet v pohodě :)
tds

#86 Příspěvek od tds »

Pozor ten řídící vstřik se nemusí kupovat celej pokud není k.o. stačí jen traska a ta je stejně drahá jako na těch ostatních 5. fitry jdou pořídit tak o 20% levněji tam se dá taky ušetřit.navíc vstřiky nejdříve nech zkontrolovat tj. nemusí být k.o. s těma tryskama ti borec dává do palice kus se pohybuje kolem 750,-Kč
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od PetacekBE »

mno cena trysky je prý okolo 720 kč... JJ přesně tak jak píšeš Ty :)
Mno ten řídící vstřik je na kterém válci a proč tam vůbec je ???? On řídí ty ostatní - a dává ŘJ nějaký data ???
tds

#88 Příspěvek od tds »

jo v podstatě.dává data pro korekci předvstřiku.
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od PetacekBE »

Takže on by aji mohl být vadný ne ?
Když ten motor má problémy s tím předvstřikem.
Ještě bych se chtěl zeptat. Slouží víčko na expanzní nádržce pro odvzdušnění chladící soustavy ???
Ptám se proto že někdy když jedu jsou hadice měkké a někdy tvrdé. Je to individuální. Kámošův otec má TDeSo a má prasklé těsnění pod palicí a chová se mu to tak že jede v pohodě ale jak tomu trošku více šlápne tak mu to přestane topit,teplota vody vyletí na max teplotu a voda mu vyvře. Já takové problémy nemám - vůbec ne - esi to těsnění tam není už vyměněné 8O
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od dzonnek »

No jaxe tak divam na to tve auto co jsi koupil to bylo za hodne dobrou cenu ne?? Jako prvni cesta do servisu. Pokud chces nekoho kdo dela jen BMW je u prostejova. Mas to kousek a asi lepsi dat lidem co vi neco vic o tech autech a muzou ti poradit vice. Aby melo vubec cenu do toho sypat.
tds

#91 Příspěvek od tds »

PetacekBE píše:Takže on by aji mohl být vadný ne ?
Když ten motor má problémy s tím předvstřikem.
Ještě bych se chtěl zeptat. Slouží víčko na expanzní nádržce pro odvzdušnění chladící soustavy ???
Ptám se proto že někdy když jedu jsou hadice měkké a někdy tvrdé. Je to individuální. Kámošův otec má TDeSo a má prasklé těsnění pod palicí a chová se mu to tak že jede v pohodě ale jak tomu trošku více šlápne tak mu to přestane topit,teplota vody vyletí na max teplotu a voda mu vyvře. Já takové problémy nemám - vůbec ne - esi to těsnění tam není už vyměněné 8O

pokud by byl vadný tak to nahlásí diag.jediná vada kterou jsem u tohoto vstřiku zaznamenal je to že teče nafta kolem toho drátku co do něj vede.u tebe jde o nastavení statického předvstřiku ten musí být na fest s tím počítá diag. pokud je jinak tak dává naftu úplně jinak něž.má což může mít za následek jako propálený píst a podobně.
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od PetacekBE »

Chlapci tak dneska jsem se dověděl že TDS jak e34 tak e39 mají řídící jednotku vstřikování a že se mohou napíchnout na PC což jsem nevěděl a za cenný info děkuji jednomu borcovi tady z klubu kterej je z KM jako já. Jinak. Chci se optat. Co se děje z motorem který má vadnou váhu vzduchu... Děkuji... A kde bych ji našel.
bmwfil

#93 Příspěvek od bmwfil »

Takový motor kupříkladu netáhne, nebo chvíli táhne a pak jakobys zašlápl brzdu + může i kouřit.
Prostě zdaleka nemá standartní výkon.
No váha je takový černý trubkováleček co z něj vede kabel - je to jeden díl plastového sání... je pod boxem s filtrem... http://bmwfans.info/original/E39/Lim/52 ... l-13_0432/
díl č.1
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od PetacekBE »

koukal jsem se dnes ráno na oleje na aukru a zarazili mne tyhle dva :
http://www.aukro.cz/item544264835_polos ... rlube.html

http://www.aukro.cz/item547401430_5w40_ ... litru.html
který z nich mám koupit ? Už ta cena....
bmwfil

#95 Příspěvek od bmwfil »

No podle schválení ten druhý nevypadá zle, ale nikdy jsem o té značce neslyšel...
PetacekBE
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od PetacekBE »

No právě - je to schválené BMW ale též mne mate ten název toho výrobce :(
mdragon_cz

#97 Příspěvek od mdragon_cz »

Ahojte lidi mam tez TDS, mam takovou pro me a meho dr na mazlika, zahadu.Kdyz najedu na cokoliv nebo do diry pravym prednim kolem auto neprijemne zavrza, tlumice novy, silenbloky novy, stabilizatory, kulaky tez...atd, snad vse na naprave a stale stejne neprijemne vrzani.Zkousel sem do kola kopnout, na testu tlumicu sem byl , na zvedaku sem zkousel ruzne pacit a bohuzel nemuzu prijit na to co by to mohlo byt.
Mate nekdo zkusenost nebo nejaky napad na co se podivat, nam uz dosly napady.

Dik

Milan
Holly Moderátor
Moderátor

#98 Příspěvek od Holly Moderátor »

Pružiny??? Zkus to všecko promáznou, vem starej vyjetej olej s naftou, pumpičku na kola a pod tlakem to tam všude našplíchej, mohlo by to pomoct, může to být i v uložení pružin....
mdragon_cz

#99 Příspěvek od mdragon_cz »

Zkousel sem , vse prostriknout ale naprd, fakt me to znici... :? nevim co s tim, a a bych sel k do BMW servisu a oni mě to začli všechno měnit , to se mě moc nechce...

Dik za každej napad
Holly Moderátor
Moderátor

#100 Příspěvek od Holly Moderátor »

Tak zajeď na geometrii, tam by ti mohli říct čím to je... občas se v tom i vyznaj...
Odpovědět