e39 530da STUHNUTE RIADENIE
-
bybut
vie mi tu niekto pls poradit co to moze byt ze mi raz za cas stuhne riadenie??...strasne tazko sa toci volantom...bol som s tym aj v servise a povedali ze servo je ok,kontrolovali olej a zevraj je ho tam dost...dal som vymenit capy riadenia,silentbloky a podobne srandy a stale to robi....vedel by mi tu este niekto poradit kde by som nasiel nadobku na servo olej???za rady vopred dakujem
-
Maxiczech
-
Brátn
- Moderátor
- Klubové ID: 1860
no řekl bych že ani nepřeháníš mě se to stalo taky, ale to bylo večer při fakt -20 a auto bylo vymrazený a jak jsem zatočil volantem, tak jsem nějak blbě dal ruku a tím jsem si vykloubil rameno, tak místo do práce jsem jel do nemocniceMaxiczech píše:Nemyslíš doufám, že ti jde tězce řízení při -20ti supních. To jsem taky vzal za volant a málem jsem nezatočil.Jak v Praga V3S..
![]()
To samozřejmě přehánim, ale jak byly ty mrazy, tak za studena je řízení znatelně tužší..
2bybut: nádobka an servo je ta zepředu na motoru a je věčně politá olejem páč má ve vršku malou dírku
-
bybut
neni to kvoli mrazom
..to riadenie mi stuhne len niekedy pocas jazdy ale tak ze mam velke problemy s nim tocit ako keby tam ani to servo nebolo....tu nadobku na servo olej som nenasiel...z predu motora tam je len na motorovy olej a hned vedla je olej do automatickej prevodovky...daval som dole aj kryty motora a vazne uz netusim kde moze byt
-
Brátn
- Moderátor
no do automatické převodovky? nemá náhodou automatická převodovka stálou náplň? popravdě nevím to přesně v automatech jsem se moc nevrtal ještě, ale to bude nejspíš fakt servo a ne převodovka, podle mě je to pod dílem 11 http://bmwfans.info/original/E39/Lim/53 ... l-11_2342/ a servo http://bmwfans.info/original/E39/Lim/53 ... l-32_1026/ jestli to tak není tak sorry že tě matubybut píše:neni to kvoli mrazom..to riadenie mi stuhne len niekedy pocas jazdy ale tak ze mam velke problemy s nim tocit ako keby tam ani to servo nebolo....tu nadobku na servo olej som nenasiel...z predu motora tam je len na motorovy olej a hned vedla je olej do automatickej prevodovky...daval som dole aj kryty motora a vazne uz netusim kde moze byt
-
bybut
-
Maxiczech
-
qeuin
- Člen Klubu
- Klubové ID: 1789
Rekl bych, ze to prave bude na servo, jestli si dobre pamatuju, tak tam mam taky napsany ATF only, protoze se tam ma ATF lit.bybut píše:na vrchnaku je napis ATF (automatic transmision fluid alebo tak nejak
tak asi to nebude na servo
Jinak je takova cerna a vicko ma vybrani jakoby na prsty a do strany malou dirku.
-
Brátn
- Moderátor
je to 100% servo co by to bylo jinýho, ATF je kapalina do serva, převodovka je blbost ta se na 100% nedolívá z motorovýho prostoru, se podívej na ty obrázky co jsem ti poslal, je to stejný jako u 530d bez matu, takže je to servo, ale stejně nechápu na co potřebuješ nádobku, překontroluj hadice, jestli třeba nejsou prasklý i ty hliníkový za chladičem a odvzdušni to, doplnit ATF a potom plný rejd na obě strany pak zas dolítbybut píše:na vrchnaku je napis ATF (automatic transmision fluid alebo tak nejak
tak asi to nebude na servo
-
Brátn
- Moderátor
-
bybut
-
Michelin
-
bybut
-
ras11
-
bybut
-
davcer
nevim jestli nejsem mimo misu, tak se predem omlouvam..
mam E46 a delalo i to samy, a kdyz jsem taky zkousel vytacet kola do rejdu, po chvili cele auto se zacalo klepat a pri pohybu volantem se cele vrnelo. pri pridani plynu to po chvili prestalo. no a jednoho dne prestalo jit uplne a zatim drandim bez nej. v mem pripade to bylo a je servo. ji nak jsem menil i hadice od serva cca 3500 a nepomohlo.servo je ko.
nevim jesti mas to samy nebo ne..
mam E46 a delalo i to samy, a kdyz jsem taky zkousel vytacet kola do rejdu, po chvili cele auto se zacalo klepat a pri pohybu volantem se cele vrnelo. pri pridani plynu to po chvili prestalo. no a jednoho dne prestalo jit uplne a zatim drandim bez nej. v mem pripade to bylo a je servo. ji nak jsem menil i hadice od serva cca 3500 a nepomohlo.servo je ko.
nevim jesti mas to samy nebo ne..