Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
závada e39 2.8 /volnoběh/
-
Při raních startech nedrží volnoběh a auto skape,tak ho musím držet pod plynem cca 1min než drží volnoběh sám. Podezdření bylo na čidlo teploty,ale diagnostika vyhodnotila že je vše ok a žádný problém nikde neni.Hlavně mi prosím nepište HLEDAT,protože jsem už 2x hledal a stále to stejné a žádný výsledek.
Dík za každou radu.

-
Za jízdy to nic nedělá auto jede jak má.Projevuje se to jen ráno když auto stojí přez noc a když s ním dopoledne třeba jezdím a pak do večera stojí a jdu zase nastartovat studený motor tak je to všechno ok volnoběh drží.Každopádně zítra ještě vyměním svíčky a uvidím.Ze včerejška na dnešek bylo auto v servisu aby ho mohli napíchnout zastudena a když ho nastartovali tak to bylo ok a vůbec neskapalo tak už nevím. 

K volnobeznemu ventilu a jeho cisteni - WD sprej nedoporucuji - prece jen je mastny.
S volnobeznym ventilem jsou problemy obvykle proto, ze na nem ulpi mastnota + prach, ktery vzduchovy filtr nezachyti a potom se zacne lehce zadrhavat. Pohybliva cas musi jit uplne hladce.
Cistil jsem ho lihem a da se to i odmastovacim sprejem na brzdy - proste odmastit a nemazat.
S volnobeznym ventilem jsou problemy obvykle proto, ze na nem ulpi mastnota + prach, ktery vzduchovy filtr nezachyti a potom se zacne lehce zadrhavat. Pohybliva cas musi jit uplne hladce.
Cistil jsem ho lihem a da se to i odmastovacim sprejem na brzdy - proste odmastit a nemazat.

-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
mám naprosto stejný problém a ještě mi to hafo žere benálu, protože mám ale plyn, tak na benál nejezdím a plyn je v pohodě, prostě to samý nastartuju a neudrží to, nastartuju podruhý a v pohodě teda v létě, teď v zimě nastartuju a musím mu podržet plyn, aby nezdechnul trochu se ohřeje a je to zase dobrý, mám čerstvě vyměněné čidlo vačky, svíčky, filtry, oleje a vyčištěnou váhu, takže už mě napadá jen čidlo teploty (někde jsem slyšel, že diagnostika neukáže chybu na čidle teploty, ale nejsem si tím jistý) nebo teda volnoběžný ventil a čidlo kliky (ale to by ukázala diagnostika a ta je v pohodě) a nebo a to bude asi nejpravděpobobnější, že to bude lambda, protože na diagnostice prý vykazovala nějaký chyby, ale že to může být taky tím, že místo benálu žere plyn (no v Renocaru to LPG nemají moc rádi no) tak kdyby někdo náhodou věděl jak to vyřešit byl bych taky moc rád, ale na druhou stranu mě to moc netrápí a než bych kupoval nový lambdy, tak to nechám tak snad se nevys*re zatím nic jinýho a na jaře je vyměním