Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

CO se stane,když u Automatu za jizdy chcipne motor?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
magic
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od magic »

Jen tak ze zvědavosti, třeba u 528iA co se stane, když pojedu a chcipne normálně motor, přičina neni důležita, zajimalo by mě, jak se to bude chovat, jestli auto dojede jako na neutrál? nebo co?
Rydlas

#2 Příspěvek od Rydlas »

Heh...já zas pořád dumám, co se děje s automatem, když začne např. na sněhu hrabat a řidič ho drží pod plynem... jestli začne řadit nahoru a zrychlovat... :-D

To sou dotazy... :-D
milonovo

#3 Příspěvek od milonovo »

Kromě toho že Ti nepůjde posilovač tak nic.
CZAirwolf

#4 Příspěvek od CZAirwolf »

milonovo píše:Kromě toho že Ti nepůjde posilovač tak nic.

To si nemyslim, treba automaty se nesmeji tahat na lane jen tak, tak myslim, ze ani prevodovce by se moc chciply motor nelibil.

Rydlas> mel by radit...dostava prece info o zrychlujicim se vozidle :wink:
milonovo

#5 Příspěvek od milonovo »

Já vím že se nesměj tahat,trochu jsem s tímhle chycením za slovo počítal :D Ale přecejen se omezenou dobu omezenou rychlostí táhnout můžou,takže když to chcípne,nic se neděje.Mám to vyzkoušený u plynovýho scorpia (splynováno u Autogas Coubal Vitice u Č. Brodu-tu antireklamu si neodpustím do konce života :) ) prostě to v zatačce zdechlo,což nebylo nic příjemnýho.
libovka

#6 Příspěvek od libovka »

milonovo píše:Já vím že se nesměj tahat,trochu jsem s tímhle chycením za slovo počítal :D Ale přecejen se omezenou dobu omezenou rychlostí táhnout můžou,takže když to chcípne,nic se neděje.Mám to vyzkoušený u plynovýho scorpia (splynováno u Autogas Coubal Vitice u Č. Brodu-tu antireklamu si neodpustím do konce života :) ) prostě to v zatačce zdechlo,což nebylo nic příjemnýho.

Nevím co máš vyzkoušený,ale pokud se motor chcípne tak se sakra děje.V převodovce nejde olejové čerpadlo a pokud není tlak oleje tak se spálej lamely.Auto se smí tahnout max 40km/h a do vzdálenosti 50km.
Strosek

#7 Příspěvek od Strosek »

libovka píše:
milonovo píše:Já vím že se nesměj tahat,trochu jsem s tímhle chycením za slovo počítal :D Ale přecejen se omezenou dobu omezenou rychlostí táhnout můžou,takže když to chcípne,nic se neděje.Mám to vyzkoušený u plynovýho scorpia (splynováno u Autogas Coubal Vitice u Č. Brodu-tu antireklamu si neodpustím do konce života :) ) prostě to v zatačce zdechlo,což nebylo nic příjemnýho.

Nevím co máš vyzkoušený,ale pokud se motor chcípne tak se sakra děje.V převodovce nejde olejové čerpadlo a pokud není tlak oleje tak se spálej lamely.Auto se smí tahnout max 40km/h a do vzdálenosti 50km.

Hlavně je to tam mazaný tlakem oleje. Ne nějakým broděním ozubených kol v olejový lázni,... jako tomu je v manuálech, diferenciálech. Prostě se to po čase zadře na sračku. :twisted:
Strosek

#8 Příspěvek od Strosek »

milonovo píše:... (splynováno u Autogas Coubal Vitice u Č. Brodu-tu antireklamu si neodpustím do konce života :) ) .

Hele Coubal je v Praze, ne ? Dělá jako snad jedinej v ČR systém Vialle - a navíc i to jejich vstřikování kapalný báze plynu.
Strosek

#9 Příspěvek od Strosek »

Ještě - na titulní otázku, když chcípne motor, tak se v krátkým čase - než zabrzdíš,... nic nestane - stejně jako, když rychle vychčije olej z proražený vany motoru a řidič po několika ( maximálně ) stech metrech zastaví. Olejovej film to ještě chvíli bude mazat. Pak se to teda začne krutě zadírat,... ende.
Rydlas

#10 Příspěvek od Rydlas »

strosek> Pokud ovšem použije Schaum Fix Platinum od Horsta Fuchse, vydrzi tvuj motor jezdit i 1650km bez jedine kapky oleje, jak prokazal ultinanomatimegativni test na okruhu v Nürnburgu, kde auto kroužilo 24 hodin bez jediné kapky v motoru, pouze s přípravkem Schaum Fix Platinum. Volejte ihned a obrdžíte zcela zdarma další litr přípravku Schaum Fix Platinum...
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Nestane se nic krom okamžitého výpadku posilovače řízení a po několikerém sešlápnutí brzdy výpadku posilovače brzd.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
magic
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od magic »

Francis píše:Nestane se nic krom okamžitého výpadku posilovače řízení a po několikerém sešlápnutí brzdy výpadku posilovače brzd.

to jsem chtěl slyšet.., ja jenom pro klid duše, zatim žadne naznaky na to nejsou, ale abych věděl, když je to sama elektronika =) ja aby mě to nešvihlo za jedna a neprolitl jsem čelnim sklem :))
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RuDoSh »

Francis píše:Nestane se nic krom okamžitého výpadku posilovače řízení a po několikerém sešlápnutí brzdy výpadku posilovače brzd.

a taky toho, ze se prevodovka prepene do nouzoveho rezimu po nastartovani..... aspon tak mi to udelalo po tom, co mi v TDSu dosla nafta...
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od starML Člen Klubu »

magic píše:Jen tak ze zvědavosti, třeba u 528iA co se stane, když pojedu a chcipne normálně motor, přičina neni důležita, zajimalo by mě, jak se to bude chovat, jestli auto dojede jako na neutrál? nebo co?

Stalo se mi přesně tohle při klidné jízdě na "D" asi při 80km/hod. Přestalo to reagovat na plynový pedál. Pohledem na budíky jsem zjistil, že otáčkoměr je na nule, svítilo mazání a dobíjení, tachometr ukázal klesající rychlost. S voličem jsem nic nedělal (ani mne to nenapadlo) a asi po 50 metrech byla odbočka a tam jsem zatočil. Servo už nešlo, ale na to jsem byl připraven, zatím to brzdilo.

Takže automat prostě dojel "jako na neutrál", žádné cukání, žádné pokusy o řazení nic. Jen moje zděšení, co se stalo. Nafty bylo dost, filtr taky OK. Natočit to už nešlo, následoval odtah na laně při "N" asi 12 km ke kamarádovi a pak naložit na odtahovku a do BMW. Následovala výměna ŘJ motoru, odešel tam obvod, který řídí vstřikování paliva.
Marten
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Marten »

Tak tak, mě se to taky stalo a převodovka skočila do nouzového režimu. Pokud je ovšem všechno v pořádku tak po vypnutí a zapnutí klíčku se to dá zase dopořádku.
jurasis

#16 Příspěvek od jurasis »

Asi v 80ti mi došel benzín (test BC :roll: . Od té doby vím, že moje auto na rovině končí, když BC ukazuje dojezd 25km :wink: )
Zdechl motor, vyhodil jsem na voliči neutrál a dojel setrvačností (asi 500m). Ke stojanu mi chybělo 50 metrů. Zrovna tam stříkali pruhy na silnici, tak jsem byl ke stojanu dotažen podivným hybridem mezi traktůrkem, stříkací pistolí a sekačkou na trávu... :lol:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Odpovědět