Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

OLEJ NA SVÍČKÁCH

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jarda1
Klubové ID: 1742

#1 Příspěvek od jarda1 »

zdravim, potřebuji poradit, při zběžné kontrole svíček u mé 520i motor M50 sem zjistil že na prvním a šestém válci mám olej na svíčkách? a také prosakuje skrze svíčky ven, CO TO MůŽE BÝT?
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Řešilo se to tu milionkrát.Nevíš jak by mohl asi prosakovat skrz svíčky?Když se nad tím zamyslíš tak je to dobrá blbost.
Netěsní ti výko ventilů proto tam je ten olej. :roll:
jarda1

#3 Příspěvek od jarda1 »

no právě že je to dost velká blbost ale pokud mě netěsní víko ventzlů tak proč se to drží jen na prvním a šestém válci a zrovna v prostorách u svíček a jinak je celej motor suchej a čistej, no kouknu na to ale mám strach aby to nebyli kroušky nebo tak něco v prdeli, a hlavně mě auto nějak netáhne při plném plynu cítím jak uato škube dopředu a dozadu a přitom svíčky jsou v pořádku!!!??????? :?
tds

#4 Příspěvek od tds »

Tak to musíš v první řadě zjistit kompresi motoru,diagnostika atd.takhle z prachu ti toho tady asi nikdo moc neřekne.
Tickerow
Klubové ID: 1654
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Tickerow »

Ja mam svicky taky oblity od oleje...nahore v tom tunelu co vede ke svicce je kruhovy tesneni co je pod vikem ventilu a to dost casto prosakuje...schvalne se na to podivej...posvit si baterkou a uvidis ze to odtamtud tece...kdyz si po tom spoji prejedes prstem budes ho mit mastnej...
jinak 1. a 6., protoze se to tak zrovna povedlo..
Kdyby to slo pres krouzky, byly by svicky cerny jak uhel...jsou?
Pokud ano, nejsou cerny vsechny?
jarda1

#6 Příspěvek od jarda1 »

svíčky jsou v pohodě akorát ta na prvním vypadala nefunkčně byla celá zeblitá a rozhodně nejevila známky jiskření byla prostě mokrá ale kouknu na to jinak moc díky za tipi a nevíte někdo kde nechat udělat diagnostiku tohoto motoru na praze 5? za slušnej peníz
magic
Klubové ID: 1790
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od magic »

jarda1 píše:no právě že je to dost velká blbost ale pokud mě netěsní víko ventzlů tak proč se to drží jen na prvním a šestém válci a zrovna v prostorách u svíček a jinak je celej motor suchej a čistej, no kouknu na to ale mám strach aby to nebyli kroušky nebo tak něco v prdeli, a hlavně mě auto nějak netáhne při plném plynu cítím jak uato škube dopředu a dozadu a přitom svíčky jsou v pořádku!!!??????? :?
vyměnit kroužky a těsněni víka, taky jsem to dělal na celem motoru, a budeš mit klid!
libovka

#8 Příspěvek od libovka »

jarda1 píše:no právě že je to dost velká blbost ale pokud mě netěsní víko ventzlů tak proč se to drží jen na prvním a šestém válci a zrovna v prostorách u svíček a jinak je celej motor suchej a čistej, no kouknu na to ale mám strach aby to nebyli kroušky nebo tak něco v prdeli, a hlavně mě auto nějak netáhne při plném plynu cítím jak uato škube dopředu a dozadu a přitom svíčky jsou v pořádku!!!??????? :?
Co to plácáš o kroužkách.To si jako myslíš že ti píst protlačí ten olej kolem závitu a přes těsnění svíčky. :roll: :roll: :roll:
Normálně ti to blije kolem těsněním pod víkem.Jsou tam takový gumový kroužky.
magic
Klubové ID: 1790
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od magic »

libovka píše:
Co to plácáš o kroužkách.To si jako myslíš že ti píst protlačí ten olej kolem závitu a přes těsnění svíčky. :roll: :roll: :roll:
Normálně ti to blije kolem těsněním pod víkem.Jsou tam takový gumový kroužky.
!! Jak píšu ;)) neřešit měnit !!
jarda1

#10 Příspěvek od jarda1 »

tak zvás mám hlavu v pejru :roll:´no se nějak dohodněte ne ? :)
Kubisek

#11 Příspěvek od Kubisek »

Je to asi týden co jsem měl to nechával měnit.S prací a s materiálem (těsnění + těsnící krožky v dutině svíček) jsem platil asi 1500 a mám klid,svíčky uplně suché. :wink:
libovka

#12 Příspěvek od libovka »

jarda1 píše:tak zvás mám hlavu v pejru :roll:´no se nějak dohodněte ne ? :)
Co ti není jasný?Vyměn sadu těsnění pod výkem ventilů,a je to. :roll:
540david
Klubové ID: 1322

#13 Příspěvek od 540david »

jarda1 píše:tak zvás mám hlavu v pejru :roll:´no se nějak dohodněte ne ? :)
teda taky nevím jestli si nedělá srandu... :roll: :roll:
Tenhle problém je častý u hodně aut. Prostě vyměnit těsnění !! a už to neřeš!!!!
brumlae34
Klubové ID: 1853

#14 Příspěvek od brumlae34 »

Jak rika kolega, to tesneni bude stvrdli a uvidis kdyz sundas viko tak se bude lamat. To tesneni se da sehnat cca za 700,-
mario42
Klubové ID: 1637

#15 Příspěvek od mario42 »

brumlae34 píše: To tesneni se da sehnat cca za 700,-
To je pravda, zrovna jsem ho taky objednával na MJ Auto. Cena nějak kolem 770 vč DPH. Musím to vyměnit, teče mě až na ten plech nad výfukovýma svodama, to je smrad jak kdybych zapálil auto...
Odpovědět