Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

pár dotazů ohledně E61 530d r.2004

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
fredy

#1 Příspěvek od fredy »

chci se zeptat, přečetl jsem si manuál a zjistil některé věci, které mě nefungují.:

jednak se má při zařazení zpátečky naklopit spolujezdcovo zrcátko abych viděl na obrubník, dále nastavení v iDrive denního svícení a taky automatické zapínání a vypínání dálkových světel, při zapnutém automatickém svícení.

Vím že ten manuál nepatří k mému auto ani ročníku, ale přesto se chci zeptat ječstli to náhodou nemá fungovat?

Ještě ohledně iDrive: dá se nějak přehrát software za novější? bude to umět nové funkce?

A ještě ohledně navigace, s¨používám mapu 2/2008 mám profinavigaci a na té mapě bylo napsáno že je to i se speedcams což by měly být rychlostní kamery a radary, velikost DVD je 5,75GB jak se to dá zapnout????
P-J

#2 Příspěvek od P-J »

fredy píše:jednak se má při zařazení zpátečky naklopit spolujezdcovo zrcátko abych viděl na obrubník, dále nastavení v iDrive denního svícení a taky automatické zapínání a vypínání dálkových světel, při zapnutém automatickém svícení.

Sklápění zrcátka je výbava na přání, automatické dálkové světla je výbava na přání. Nastavení denní světel nebylo jenom u prvních verzí softu (už to tam několik let je, takže ty budeš mít asi hodně staré verze všude). Nech do auta nahrát nový soft......
fredy

#3 Příspěvek od fredy »

copak za to v Renocaru můžou chtít????
P-J

#4 Příspěvek od P-J »

fredy píše:copak za to v Renocaru můžou chtít????

Oficiálně se má za programování účtovat 8AW (40min) a před tím by se měla ještě udělat diagnostika, zda nejsou na autě nějaké vážnější chyby a za to se obvykle účtuje 6AW (30min). Při programování může ale nastat nějaký problém (klidně může i umřít nějaká jednotka) a potom se to může pěkně prodražit..... :wink: Viděl jsem ale fakturu (myslím, že to byl zrovna Renocar v Brně), kde si jenom za samotné programováí účtovali 18AW (90min) + diagnostika a jěště tam byly nějaké další položky a snad u žádné se nedrželi předepsaného času.
fredy

#5 Příspěvek od fredy »

ok a v penězích? 1-2 tis? dá se to udělat jinde než ofiko v BMW?
fredy

#6 Příspěvek od fredy »

ještě jsem se dočetl v manuálu že některé auta mají v přihrádce baterku na svícení, tak jsem se šel hned podívat, samo že ji tam nemám, ale na tom místě je nějaká zádka ajsou k ní připojeny 2 drátky nevíte na co to je?
fredy

#7 Příspěvek od fredy »

nejde mě do hlavy, že naklápění zrcátka při couvání je příplatková výbava, vždyt tam už nic nepřidávají, motorek to má...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

fredy píše:nejde mě do hlavy, že naklápění zrcátka při couvání je příplatková výbava, vždyt tam už nic nepřidávají, motorek to má...

To by měl bejt standard, zkus přepnout čudlík na přepínání štelování zrcátek L - P
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
fredy

#9 Příspěvek od fredy »

no to jsem už právě zkoušel, mělo by být přepnutý na řidičovo a při zařazení R se má spolujezdcovo naklopit, ale neudělá nic
P-J

#10 Příspěvek od P-J »

fredy píše:ještě jsem se dočetl v manuálu že některé auta mají v přihrádce baterku na svícení, tak jsem se šel hned podívat, samo že ji tam nemám, ale na tom místě je nějaká zádka ajsou k ní připojeny 2 drátky nevíte na co to je?

To je právě "dokovací stanice" na tu baterku.
P-J

#11 Příspěvek od P-J »

fredy píše:nejde mě do hlavy, že naklápění zrcátka při couvání je příplatková výbava, vždyt tam už nic nepřidávají, motorek to má...

A co Ti na tom jako nejde do hlavy? Prostě to tak je. Motorek to sice má, ale úplně jiný. Máš sedačky s pamětí? Asi ne co?
P-J

#12 Příspěvek od P-J »

Vlasta píše:

To by měl bejt standard, zkus přepnout čudlík na přepínání štelování zrcátek L - P

A na tuhle blbost si přišel jak :?: :!:
P-J

#13 Příspěvek od P-J »

fredy píše:ok a v penězích? 1-2 tis? dá se to udělat jinde než ofiko v BMW?

Si tam zavolej a zjisti si, kolik kde stojí hodina práce. Můžeš se jich zrovna zeptat i kolik by stálo naprogramování....
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

P-J píše:
Vlasta píše:

Úplně normálně, zařadím zpátečku a sklo pravýho zrcátka se sklopí dolů.
P-J

#15 Příspěvek od P-J »

Vlasta píše:
P-J píše:
Vlasta píše:[quote="fredy"]nejde mě do hlavy, že naklápění zrcátka při couvání je příplatková výbava, vždyt tam už nic nepřidávají, motorek to má...

Úplně normálně, zařadím zpátečku a sklo pravýho zrcátka se sklopí dolů.[/quote]

Jak jsi přišel na tu blbost, že je to standard :!: :roll:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

P-J píše:Jak jsi přišel na tu blbost, že je to standard :!: :roll:

Příplatková výbava je přiklápění zrcátek. Sklopení při couvání je standardní funkce, která se aktivuje SSS.
P-J

#17 Příspěvek od P-J »

Vlasta píše:
P-J píše:Jak jsi přišel na tu blbost, že je to standard :!: :roll:

Příplatková výbava je přiklápění zrcátek. Sklopení při couvání je standardní funkce, která se aktivuje SSS.

Tak to není. Pokud nemáš zrcátka co mají motorky s pamětí polohohy (ty jsou standartně jenom u sedaček s pamětí), tak se žádné sklápení prostě nekoná.

Máme klasická el. zrcátka, potom klasická s funkci přiklopení a nakonec "plně vybavená" příklopna, s pamětí a sklápěcí. A do toho lze jěště přidávat i stmívací.
fredy

#18 Příspěvek od fredy »

jo sedačky s pamětí nemám
luky

#19 Příspěvek od luky »

Street Racer má pravdu ja mám sedačky bez paměti a taky se mi při parkingu nenaklápěj uměj se akorad sklopit a odklopit když zamykám a odemykám auto ale musíš při zamykání auta déle podržet bmw na klíči.jinak novej software sem taky dával trvalo to celej den a cena 6tisíc :roll:
fredy

#20 Příspěvek od fredy »

luky píše:Street Racer má pravdu ja mám sedačky bez paměti a taky se mi při parkingu nenaklápěj uměj se akorad sklopit a odklopit když zamykám a odemykám auto ale musíš při zamykání auta déle podržet bmw na klíči.jinak novej software sem taky dával trvalo to celej den a cena 6tisíc :roll:

a změnilo se ti něco na iDrive? myslím nějaké funkce navíc nebo tak.... jde mě třeba o nastavení denního svícení.

jinak ta cena je neuvěřitelná...
Odpovědět