Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
MONTÁŽ NAVI DO E39???
-
- Klubové ID: 1836
No jo, kukal som EBA a ako retrofit je tam len MK3 16:9 a potom upgrade MK2 to MK3. Myslim ze ta MK3 by mohla pomoct, vsak to kablovacka by mala by byt ta ista (jestli se nymylim pane).Vlasta píše:Na to zapomeň, že je to zapáskovaný. Potřebný dráty jsou ve svazku krásně zapletený, směrem dopředu se to krásně větví. Já dával do E39 MK4 16:9 a raděj jsem za desítku koupil kabeláž pro dodatečnou montáž, než se s tím srát. To ale nebude řešení pro tebe, protože pro MK2 je ta kabeláž úplně jiná a nejsem si jistej, že to půjde ještě sehnat (ani si nejsem jistej, že se to dělalo jako kit pro dodatečnou montáž pro MK2).
Kamil328i - tu eba ti poslem vecer ako sme sa dohodli, hod mi prosimta svoj email do ss, lebo som ho kdesi zasil.
Tak nakoniec sa mi podarilo najst aj EBA retrofit pre 4:3 on-board monitor nav, pre e39 touring, avsak sedan bude to iste, nanajvys mozu byt nejake male detaily a odlisnosti v montazi komponentov vzadu v kufri. Mas to na emaile, spolu s EBA pre MK2 na MK3 upgrade. Daj potom vediet ako to dopadlo.
Ta kabeláž bude asi dost podobná, MK2 má samostatnej GPS přijímač, zatímco MK3 ho má integrovanej v jednotce. To je asi jediný, v čem se to bude lišit.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Klubové ID: 870
Montovat budu nakonec až zítra, musim ještě vymotat ty drátky. Sou jen tři, přitom by jich mělo být pět podle tabulky kam se má kterej zapojit. Mají být takto:
1. - white/yellow do light modulu
2. - yellow/red do X10183 (což by měl být snímač rychlosti LP kola dle WDS)
3. - yellow/white do X10184 (to stejné do PP kola)
4. - yellow/red do X1170 (do ABS/ASC control unit-PIN35)
5. - yellow/white do X1170 (do ABS/ASC control unit-PIN18)
A v tom jsem v prdeli, jak mám tři drátky který se nikde nevětví, ani nejsou v žádný svorkovnici, zapojit na dvě místa najednou? Zároveň tam teda píšou u těch 2-5, že"if not required, insulate with shrink-fit tubing and tie back"(tedy omotat a schovat). To nevim co s tim. Pokud jsi to četl, je to strana 10, dolní tabulka v tom souboru od tebe.
Jinak nemáte někdo foto přímo té kabeláže? Nebyslím ilustrační obrázek nebo schéma, spíš přesně fotku jak to má vypadat, odkud má co vybočovat atd.
1. - white/yellow do light modulu
2. - yellow/red do X10183 (což by měl být snímač rychlosti LP kola dle WDS)
3. - yellow/white do X10184 (to stejné do PP kola)
4. - yellow/red do X1170 (do ABS/ASC control unit-PIN35)
5. - yellow/white do X1170 (do ABS/ASC control unit-PIN18)
A v tom jsem v prdeli, jak mám tři drátky který se nikde nevětví, ani nejsou v žádný svorkovnici, zapojit na dvě místa najednou? Zároveň tam teda píšou u těch 2-5, že"if not required, insulate with shrink-fit tubing and tie back"(tedy omotat a schovat). To nevim co s tim. Pokud jsi to četl, je to strana 10, dolní tabulka v tom souboru od tebe.
Jinak nemáte někdo foto přímo té kabeláže? Nebyslím ilustrační obrázek nebo schéma, spíš přesně fotku jak to má vypadat, odkud má co vybočovat atd.
Co já měl ten origo svazek, tak ten byl kromě licht modulu zapojenej pouze do jednotky ABS. V podstatě je to tam zapojený jen kvůli tomu, že když vjedeš do tunelu a ztratíš signál GPS, tak jede šipka na navigaci podle informace ze snímačů ABS. Na levý a pravý kolo je to zapojený proto, že to mají německý soudruzi vymakaný tak, že kdyby byl tunel do zatáčky, tak by se jedno kolo otáčelo míň a druhý víc a informace by byla nepřesná.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
-
Jinak řečeno kdybych se na ty pitomý tři dráty vy*ral tak to bude fungovat i bez toho, a za tunelem si to stejně zase signál chytí. Tak to je dobrá zpráva dík.Vlasta píše:Co já měl ten origo svazek, tak ten byl kromě licht modulu zapojenej pouze do jednotky ABS. V podstatě je to tam zapojený jen kvůli tomu, že když vjedeš do tunelu a ztratíš signál GPS, tak jede šipka na navigaci podle informace ze snímačů ABS. Na levý a pravý kolo je to zapojený proto, že to mají německý soudruzi vymakaný tak, že kdyby byl tunel do zatáčky, tak by se jedno kolo otáčelo míň a druhý víc a informace by byla nepřesná.
Když jsem si já montoval navi a nenapojil jsem ty drátky,tak navi se spustila,ale byla totalně mimo.Nedalo se podle ni vůbec navigovat,takže byla jen jako na ozdobu. Pro pocit,že tam je. Když sem je dopojil,hned začala makat jak měla.Kamil328i píše:Jinak řečeno kdybych se na ty pitomý tři dráty vy*ral tak to bude fungovat i bez toho, a za tunelem si to stejně zase signál chytí. Tak to je dobrá zpráva dík.Vlasta píše:Co já měl ten origo svazek, tak ten byl kromě licht modulu zapojenej pouze do jednotky ABS. V podstatě je to tam zapojený jen kvůli tomu, že když vjedeš do tunelu a ztratíš signál GPS, tak jede šipka na navigaci podle informace ze snímačů ABS. Na levý a pravý kolo je to zapojený proto, že to mají německý soudruzi vymakaný tak, že kdyby byl tunel do zatáčky, tak by se jedno kolo otáčelo míň a druhý víc a informace by byla nepřesná.

-
- Klubové ID: 1836
Kamil, tak nakoniec som nasiel EBA retrofit aj pre 4:3 obrazovku, pre e39 touring. Tam budu mozno nanajvys nejake male odlisnosti v montazi komponentov vzadu v kufri, elektrika a kablovacka to iste co pre sedan samozrejme. Mas to na emaile spolu s EBA pre MK2 na MK3 upgrade. Tak potom daj vediet ako zastavba dopadla.
-
Uvidim, v nejhorším je tam budu muset dodat. Zkusim to nejdřív zapojit jen zvenku jestli to bude chodit a pak uvidim. Podle toho co píšeš, že navi bez drátků zapojených do snímačů kol je k ničemu, k čemu tam teda potom je přijímač signálu GPS a anténa GPS? Ty by přece měly udávat polohu na mapě, a stejně tak i rychlost, tak jako je to u navigace kterou si koupíš normálně v obchodě a připíchneš jí na sklo. Teď už sem teda z toho zase pěknej jelen.dexter píše:Když jsem si já montoval navi a nenapojil jsem ty drátky,tak navi se spustila,ale byla totalně mimo.Nedalo se podle ni vůbec navigovat,takže byla jen jako na ozdobu. Pro pocit,že tam je. Když sem je dopojil,hned začala makat jak měla.Kamil328i píše:Jinak řečeno kdybych se na ty pitomý tři dráty vy*ral tak to bude fungovat i bez toho, a za tunelem si to stejně zase signál chytí. Tak to je dobrá zpráva dík.Vlasta píše:Co já měl ten origo svazek, tak ten byl kromě licht modulu zapojenej pouze do jednotky ABS. V podstatě je to tam zapojený jen kvůli tomu, že když vjedeš do tunelu a ztratíš signál GPS, tak jede šipka na navigaci podle informace ze snímačů ABS. Na levý a pravý kolo je to zapojený proto, že to mají německý soudruzi vymakaný tak, že kdyby byl tunel do zatáčky, tak by se jedno kolo otáčelo míň a druhý víc a informace by byla nepřesná.

-
Ano děkuju, stejnej na toura mi poslal už i dexter, tak to podle toho dávám dohromady. Snad to bude choditairbone píše:Kamil, tak nakoniec som nasiel EBA retrofit aj pre 4:3 obrazovku, pre e39 touring. Tam budu mozno nanajvys nejake male odlisnosti v montazi komponentov vzadu v kufri, elektrika a kablovacka to iste co pre sedan samozrejme. Mas to na emaile spolu s EBA pre MK2 na MK3 upgrade. Tak potom daj vediet ako zastavba dopadla.
-
Teď sme se neporozuměli, já myslim ten velkej co je uvnitř v kabině, a je zapojen do mýho rádia BMW Professional. V kufru bych do modulurádia měl zapojit stejný konektor, v té kabeláži co k tomu mám je připravený, je součástí toho hlavního svazku co budu dopojovat. Proto se ptám, co s tím původním. Nějak nikde nevvidím že by se něco muselo někde připojovat k reprákům.Vlasta píše:Ten zapojíš do externího rádia, co je v LZ blatníku.
-
Tak na zkoušku mám zapojeno, rádio chodí, navigace chodí a nijak neblázní. Akorát bych teď tedy potřeboval někde sehnat mapové podklady kde bude ČR. Taky poradit jak změnit jazyk menu. Mám tam k výběru němčinu, italštinu a francouzštinu. Nastavená byla italština, když v menu dám změnit jazyk stejným způsobem jako vše ostatní se nastavuje, potvrdím jiný jazyk ale stejně tam zůstane italština.
Údaje z BC se načetly automaticky, to chodí normálně, navi s BC spolupracuje, CD-changer šel napojit a funguje jak má, akorát teda ta televize. Nemám tušení jak se to zapíná. Když v menu zvolím TV, menu se jakoby zasekne, nic se nestane a ven z toho mohu pouze tlačítkem MENU. V čem může být zádrhel? Modul tam podle všeho je, navíc pokud by nebyl tak by TV ani nebyla v nabídce ne? Vůbec se do menu televize nedá dostat, ladit a nic. Jinak pro přehrání např.filmu by tedy mělo sloužit co? CD mechanika navigace? Dodatečný kabel co má vést do light modulu, jakou má funkci? To jediné jsem teď nezapojoval, měl by teda pouze snížit jas při rozsvícených světlech?

Údaje z BC se načetly automaticky, to chodí normálně, navi s BC spolupracuje, CD-changer šel napojit a funguje jak má, akorát teda ta televize. Nemám tušení jak se to zapíná. Když v menu zvolím TV, menu se jakoby zasekne, nic se nestane a ven z toho mohu pouze tlačítkem MENU. V čem může být zádrhel? Modul tam podle všeho je, navíc pokud by nebyl tak by TV ani nebyla v nabídce ne? Vůbec se do menu televize nedá dostat, ladit a nic. Jinak pro přehrání např.filmu by tedy mělo sloužit co? CD mechanika navigace? Dodatečný kabel co má vést do light modulu, jakou má funkci? To jediné jsem teď nezapojoval, měl by teda pouze snížit jas při rozsvícených světlech?
-
- Klubové ID: 775
Taky mi teď navi bláznila, když nejelo ABS. Myslím, že jsem si všiml, že se vzpamatuje tak jednou za deset vteřin, což přisuzuju tomu, že se řídí spíš signály z kol a jednou za čas si jen dorovná skutečnou polohu... (MK2).Kamil328i píše:Uvidim, v nejhorším je tam budu muset dodat. Zkusim to nejdřív zapojit jen zvenku jestli to bude chodit a pak uvidim. Podle toho co píšeš, že navi bez drátků zapojených do snímačů kol je k ničemu, k čemu tam teda potom je přijímač signálu GPS a anténa GPS? Ty by přece měly udávat polohu na mapě, a stejně tak i rychlost, tak jako je to u navigace kterou si koupíš normálně v obchodě a připíchneš jí na sklo. Teď už sem teda z toho zase pěknej jelen.dexter píše:Když jsem si já montoval navi a nenapojil jsem ty drátky,tak navi se spustila,ale byla totalně mimo.Nedalo se podle ni vůbec navigovat,takže byla jen jako na ozdobu. Pro pocit,že tam je. Když sem je dopojil,hned začala makat jak měla.Kamil328i píše: Jinak řečeno kdybych se na ty pitomý tři dráty vy*ral tak to bude fungovat i bez toho, a za tunelem si to stejně zase signál chytí. Tak to je dobrá zpráva dík.
Kamile, film si na tom určitě nepřehraješ...

Stejně jako Tobě televize, mě nechodí telefon. Kliknu, zamrzne. Někdo přede mnou do toho něco vylil (mi bylořečeno při koupi) a odrovnal jednotku, i když se do systému hlásí. Stejně na diagnostice. Jednotka existuje, ale nejde s ní nic dělat...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Ahojte, idem poprosiť o nejaké materiály k montáži. Idem miesto základného rádia nahadzovať 4:3 board. Board monitor, MKII jednotku, radio a video modul mám a aj nejakú kabeláž. Potreboval by som však pre predstavu informácie a vaše skúsenosti.
Ešte sa opýtam že či je nutnosť veľký BC. Budem vďačný za každý postreh.
Ešte sa opýtam že či je nutnosť veľký BC. Budem vďačný za každý postreh.