Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
MONTÁŽ NAVI DO E39???
-
- Klubové ID: 870
Právě jsem za doslova směšnou cenu koupil uplně kompletní 4:3 navigaci s tv-tunerem včetně všech modulů a kabeláže, nedá mi to a ptám se jak moc velký problém je zapojit to do auta? Nemyslím samotná montáž a natažení káblu do kufru, spíš sladění s autem. Je ze stejného modelu i ze stejného roku jako mám já, tedy E39 rok 2000. Poraďte prosím. V nejhorším ji prodám. 

-
Mám to uplně všecko, čerstvě vyndaný z auta. Právě, sem myslel že je třeba někde předělávat nějaký hodnoty atd. Pokud ne, tak to jsi mě potěšil docela. Mělo by teda stačit protáhnout kabeláž od navi do kufru, do ní zapojit všechny moduly co jsou v kufru? A druhej konec tedy už jen do monitoru a kabině? Plus teda antény atd. Taky to někde musim napíchnout na šťávu ne? Nebo fakt vše na origo štekry co tam jsou? Nikde nic nestříhat? Co s těma pův štekrama co vytáhnu z rádia a BC Zůstanou? To by teoreticky znamenalo že stačí dát tam ten displej místo rádia a BC a bude to kromě navi chodit taky.dexter píše:Sladení s autem? To jako myslíš jako aby ti to ukazovalo ty správne údaje?S tím není vůbec žadny problem.Hned jak připojiš konektory automaticky to začne fungovat.Když k ní máš všechno,tak je to radost montovat.

To si piš, že je to rozdělat půl auta, sedačky ven, kabelovej svazek je vedenej po podlaze pod kobercema, palubka ven, abys to protáhl, kam potřebuješ...Kamil328i píše:a UŽ JSME U TOHO, NEJDŘÍV ŽE POHODA A TEĎ UŽ káble do motoru. Tak snad za dva dny z toho nebude rozdělat půl auta.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Si ani nejsem jistej, jestli na MK2 EBA bylaairbone píše:Ked chces, tak mozem dodat anglicky EBA retrofit dokument pre navi.
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
tak jak ti psal Vlasta ... montáž je složitá ale pokud máš vše tak výsledek je dobrýKamil328i píše:a UŽ JSME U TOHO, NEJDŘÍV ŽE POHODA A TEĎ UŽ káble do motoru. Tak snad za dva dny z toho nebude rozdělat půl auta.

-
Budu tedy snad muset nahrazovat kabely co v autě mám jinýma? Já myslel že jen ty nový káble přidám. V demontáži sedaček či palubky už mám praxi.Vlasta píše:To si piš, že je to rozdělat půl auta, sedačky ven, kabelovej svazek je vedenej po podlaze pod kobercema, palubka ven, abys to protáhl, kam potřebuješ...Kamil328i píše:a UŽ JSME U TOHO, NEJDŘÍV ŽE POHODA A TEĎ UŽ káble do motoru. Tak snad za dva dny z toho nebude rozdělat půl auta.

-
Právě sem to přivezl, je to zatím jen hromádka držáků krabiček s číslama, tak snad výsledek bude stát za to. Přidávám fotky těch štítků, prosím o identifikaci co je co, ještě líp pokud někdo máte foto jak to vypadá zabudovaný v kufru. Zbytek jako monitor, navi, to rozpoznám. Tyto krabičky už ne.
- Přílohy
-
- Snímek 016.jpg (92.19 KiB) Zobrazeno 311 x
-
- Snímek 011.jpg (86.86 KiB) Zobrazeno 311 x
-
- Snímek 008.jpg (99.69 KiB) Zobrazeno 311 x
Na to zapomeň, že je to zapáskovaný. Potřebný dráty jsou ve svazku krásně zapletený, směrem dopředu se to krásně větví. Já dával do E39 MK4 16:9 a raděj jsem za desítku koupil kabeláž pro dodatečnou montáž, než se s tím srát. To ale nebude řešení pro tebe, protože pro MK2 je ta kabeláž úplně jiná a nejsem si jistej, že to půjde ještě sehnat (ani si nejsem jistej, že se to dělalo jako kit pro dodatečnou montáž pro MK2).
Já jsem se s tím zpočátku právě taky moc nesral, až se mně při kuchání podařilo několikrát proříznout izolaci na těch kabelech a potom jsem neměl odvahu to dát do auta.Kamil328i píše:Tak to já sem kluk šikovná, nějak se s tim poperu. Se s tim naštěstí nemusim moc s*rát, zbytek kabeláže stejně nejspíš vyhodim. No jdu na to, mám celej den abych to rozpletl, o víkendu bych rád zapojoval.
To chce trochu opatrnosti.Vlasta píše:Já jsem se s tím zpočátku právě taky moc nesral, až se mně při kuchání podařilo několikrát proříznout izolaci na těch kabelech a potom jsem neměl odvahu to dát do auta.Kamil328i píše:Tak to já sem kluk šikovná, nějak se s tim poperu. Se s tim naštěstí nemusim moc s*rát, zbytek kabeláže stejně nejspíš vyhodim. No jdu na to, mám celej den abych to rozpletl, o víkendu bych rád zapojoval.

-
Já se v těch MK1-MK4 stejně zatim nevyznám, ani nevim co tam mám.dexter píše:To chce trochu opatrnosti.Vlasta píše:Já jsem se s tím zpočátku právě taky moc nesral, až se mně při kuchání podařilo několikrát proříznout izolaci na těch kabelech a potom jsem neměl odvahu to dát do auta.Kamil328i píše:Tak to já sem kluk šikovná, nějak se s tim poperu. Se s tim naštěstí nemusim moc s*rát, zbytek kabeláže stejně nejspíš vyhodim. No jdu na to, mám celej den abych to rozpletl, o víkendu bych rád zapojoval.A jinak jestli se nepletu,není mezi Mk1 a Mk2 rozdíl jen v samotné navigační jednotce?