Ahoj všem!
Mám problém s TDSem. Vyměnil jsem spínací skřínku i s lkíčkem a imobiliserem a na palubce mi to nypsalo CODE a nedělá to vůbec nic.Na budíkách se rozsvítí kontrolky , které normálně zhasnou až na dobíjení a mazání.Po chvilce začne problikávat vstřik a auto nic nedělá !starej klíček jsem ztratil , proto ta výměna! Neví někdo co s tim?
Myslíš klíček k té nové spínačce? Tu starou jsem při vyndavání zničil. Nestačilo by nakodovat te klíček co mám ted? A umí to někdo jinej než BMW servis ?
pivo-tacek píše:Ahoj všem! Mám problém s TDSem. Vyměnil jsem spínací skřínku i s lkíčkem a imobiliserem a na palubce mi to nypsalo CODE a nedělá to vůbec nic.Na budíkách se rozsvítí kontrolky , které normálně zhasnou až na dobíjení a mazání.Po chvilce začne problikávat vstřik a auto nic nedělá !starej klíček jsem ztratil , proto ta výměna! Neví někdo co s tim?
Asi budeš mít TDS novější - r.v. 94 a výš. Nevím co ti to na palubce mohlo napsat - snad na velkym BC ne? nebo máš e39... ale laicky řečeno řídící jednotka motoru má v sobě kód, kterej se musí shodovat s kódem klíče... a to je tvůj problém... takže jak psali kluci... zajet do BMW a buď nechat udělat novej klíč nebo překodovat. (klíč se musí vyrobit - tj podle tvého nového ti mohou udělat zoubky a dle VIN ti dají správný kod)
Jo.Je to rok 1/95. Dneska jsem sehnal firmu, která mi nakoduje novy čip do klíčku a po vložení by to prej mělo fungovat. Pojedu tam po neděli tak uvidíme. Jo a to CODE mi to píše na budíkách místo kilometrů. Jinak díky za rady.
Já teda tomu moc nerozumím,jestli je více typů klíčů u vozů E34 s EWS,ale mně to tenkrát známý elektrikář udělal tak,že tu klíčenku(držáček) rozloup ten čip vyndal a přendal do toho jiného klíče ze kterého ten čip jen vyndal.O žádným kodování nic neříkal,prostě to jen přehodil ten centimetrový váleček.
jojo to můžeš udělat pokud měniš klíček ale pokud vyměníš tu ´´čtečku tak ji musíš sesynchronizovat s ŘJ.promiň ale mylím že jsi to dodrbal stačilo si nechat udělat klíč a měl jsi klid.teďka musíš synchronizovat EWS a klíč už ti podle VINu nikdo nikdy neudělá.
Tak to tedy moc nechápu proč vyndaval tu anténu(kroužek kolem spínací skřínky) když ,co jsem měl možnost vidět, se samotná spínací skřínka vyndavá tak snadno i bez klíče.