Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

velky pruser na diagnostike:(

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
vilejs

#1 Příspěvek od vilejs »

ahoj.mam nerv! ide oto ze som dnes bol na diagnostike a ten primeros mi nic neukazal.problem je tento: na budikoch mi neukazuje teplotu motora.rucicka sa pohne iba o 1mm po zapnuti kluca/nastartovani.vsetky 3 cidla teplej vody som vymenil,budiky su na 100% ok. carsoft ukazal ze chyba tam neni.hosi nestretli ste sa s tymto nahodou?alebo nejaka rada?

S pozdravom vilhelm :D
airbone

#2 Příspěvek od airbone »

skusal si test 02 na budikoch ci su 100% ok?
fafejta

#3 Příspěvek od fafejta »

xx
vilejs

#4 Příspěvek od vilejs »

sorry, zabudol som napisat ze je to e34,rok 94,9mesiac. ps budiky su uplne nove.predvcerom som kupoval, aj snimace.
fafejta

#5 Příspěvek od fafejta »

xx
tds

#6 Příspěvek od tds »

CS ti neukáže vadné čidlo u E34.takže jak bylo psáno vyzkoušet funkčnost ukazatelů a potom změrit Ohmetrem hodnoty čidla.
vilejs

#7 Příspěvek od vilejs »

budiky su skusane na inom voze, idu na 100%, cidla som meral multimetrom..funguju na 100% tiez. vsetko podla navodu,podla ohmovej hodnoty.ktora ma klesat/stupat podla teploty okolneho prostredia v ktorom cidlo je. kamarat mi poradil ze mam odmerat konektor, malo by tam byt 5V napatie.to je strasne zahadna vada. idem merat, ale zas sanie dole :mad: .ps dik za rady.. keby niekdo este nieco vedel, prosim poradte :wink:
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od DC Výkonná rada »

najdi si na netu elektricky schema tvyho auta a zjisti jestli neni preruseny vedeni od cidla do budíků

taky je dobrý pročistit velkej konektor motorový elektriky kontaktolem, neb často zarůstá oxidací...

PS: jakej máš motor?
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
vilejs

#9 Příspěvek od vilejs »

je to 525 tds... myslis ten konektor do BC, cez ktory sa resetuje oil inspection? to schema myslim mam doma v knizce "jak nato?" jdu loustit :D diky za radu, to ma inak nenapadlo :oops:
vilejs

#10 Příspěvek od vilejs »

tak som vycistil konektory do RJ a nic.vsade som najebal kybel kontoxu a nic.uz mi s toho je..., kable som este nemeral,ani sa to asi nebude dat, lebo by som musel rozobrat pol auta.keby ste mi dali tip ci v tych inkriminovanych kabloch ma byt tych 5V , tak sa do toho pustim.este merat si to trufnem,najdeny zly kabel by som ujebal a natiahol novy.
fafejta

#11 Příspěvek od fafejta »

xx
vilejs

#12 Příspěvek od vilejs »

diky, tak dam dole tie budiky zas.zmeram to este zes budikovy konektor.ps.na e34 sa da robit test budikov? to je dobre vediet.ako sa to dela?
fafejta

#13 Příspěvek od fafejta »

xx
vilejs

#14 Příspěvek od vilejs »

WOW! parada! to je super!!dakujem mockrat.idem porad dole mackat cuplik :D diky,aj som si to vytlacil :D
vilejs

#15 Příspěvek od vilejs »

¨tak uz som sa aj vratil do domu.test je popici :D budiky makaju na 100%.takze zajtra na zahrade budem merat a merat. dakujem za tipy/rady, velmi pomohli.
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od DC Výkonná rada »

vilejs píše:je to 525 tds... myslis ten konektor do BC, cez ktory sa resetuje oil inspection? to schema myslim mam doma v knizce "jak nato?" jdu loustit :D diky za radu, to ma inak nenapadlo :oops:

ne, myslim konektor pres kterej je pripojena elektrika motoru - do něj vede ten káblík od čidla a z něj na druhou stranu vede do přístrojovky
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
vilejs

#17 Příspěvek od vilejs »

jo ja jsem vsechno vycistil tym kontoxem.oba krabice abs aj rj.aj tie 3 velke konektory pre externe pripojenie snimacich zariadeni.proste vsetko.zajtra dam vediez ako som dopadol, kde bola ta chyba." ak ju najdem ovsem"
vilejs

#18 Příspěvek od vilejs »

tak uz som doma.od rana som sa s tym trtkal a vysledok je naprd :D
furt to nejde.neukazuje ani hovno.vsetky snimace zmerane,kable zmerane.budiky zmerane.konektorove kable budikov zmerane.a ani picu z ryzu :cry: dokonca som prestriekal kontaky aj co su pod volantom.no proste vsetky co som nasiel a nic.dam si teraz nieco pod zub a idem pokracovat..ach..

jeeej a inak neda sa mi urobit oil inspection kablikom.predtym to islo v pohode,a teraz nie.uz som to asi 10krat skusal a zelene policka nesvietia.to bude asi nieco s tym spojene..
fafejta

#19 Příspěvek od fafejta »

xx
vilejs

#20 Příspěvek od vilejs »

este jedna malickost, druhy snimac ma iba jeden kontakt"co su na hlave" 8O

aj ten co je pri olejovom filtri ma iba jeden. je to spravne?
Odpovědět