Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nefunkční zpátečky(světla) steptronic

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mychal

#1 Příspěvek od mychal »

Tím pádem nejde ani PDC. Pořád tuhle závadu řeším, mohl by mi prosím někdo poradit který konektor je pro zpátečku? A pokud možno i jak má fungovat. Co sem já našel tak by to měl být GRVI(nejspíš zeleno-fialový) jako signál a BR(hnědý) na kostru. Takže když ručně propojím GRVI na kostru měly by se rožnout světla zpátečky. Ale problém je že jsem žádný GRVI drát u panelu automatu nenašel. Nafotil sem nějaké obrázky, tak který? 1,2,3,4? a na druhém je jakýsi mikrospínač který mi ovšem v žádné poloze nespíná. K čemu je?

Obrázek

Obrázek
tds

#2 Příspěvek od tds »

[quote="mychal"]Tím pádem nejde ani PDC. Pořád tuhle závadu řeším, mohl by mi prosím někdo poradit který konektor je pro zpátečku? A pokud možno i jak má fungovat. Co sem já našel tak by to měl být GRVI(nejspíš zeleno-fialový) jako signál a BR(hnědý) na kostru. Takže když ručně propojím GRVI na kostru měly by se rožnout světla zpátečky. Ale problém je že jsem žádný GRVI drát u panelu automatu nenašel. Nafotil sem nějaké obrázky, tak který? 1,2,3,4? a na druhém je jakýsi mikrospínač který mi ovšem v žádné poloze nespíná. K čemu je?

Muže to být také grau-violett viz.obr 1. nebo? zelená je podle me gn
Birkoff

#3 Příspěvek od Birkoff »

Ten microspínač je pro přepnutí režimu S/M=vyklopení páky k sobě.
mychal

#4 Příspěvek od mychal »

Birkoff píše:Ten microspínač je pro přepnutí režimu S/M=vyklopení páky k sobě.

je fakt že na S/M mě přepnou tenapadlo, díky
mychal

#5 Příspěvek od mychal »

tds píše:
mychal píše:Tím pádem nejde ani PDC. Pořád tuhle závadu řeším, mohl by mi prosím někdo poradit který konektor je pro zpátečku? A pokud možno i jak má fungovat. Co sem já našel tak by to měl být GRVI(nejspíš zeleno-fialový) jako signál a BR(hnědý) na kostru. Takže když ručně propojím GRVI na kostru měly by se rožnout světla zpátečky. Ale problém je že jsem žádný GRVI drát u panelu automatu nenašel. Nafotil sem nějaké obrázky, tak který? 1,2,3,4? a na druhém je jakýsi mikrospínač který mi ovšem v žádné poloze nespíná. K čemu je?

Muže to být také grau-violett viz.obr 1. nebo? zelená je podle me gn

takže šedo fialový, a jak má spínat asi nevíš co?
libovka

#6 Příspěvek od libovka »

Máš tam tažné zařízení?
mychal

#7 Příspěvek od mychal »

libovka píše:Máš tam tažné zařízení?

tažné nemám
matej525

#8 Příspěvek od matej525 »

Ahoj, chtel jsem se zeptat jaks to tehdy vyresil. Mam ten samej problem a jeste k tomu mi nesviti na budikach jakej mam na automatu zarazenej stupen, mohlo by to nejak souviset.

Jestli ma nekdo jinej radu tak poradte pls :)

Tazny mam...
Odpovědět