Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vysoka spotreba E39 520i
-
Asi najskor by bolo dobre to napojit na diagnostiku. Ale neviem za akych okolnosti mas taku spotrebu, pokial rano nastartujes studene auto, a prejdes v zapchach 5m, tak aj taka spotreba moze byt vysledkom. Svagrovi jumoxovi strasne zere 528i, mesto aj 15. Myslim ze s tym kdesi bol a povedali mu ze ma bohatu zmes. To by mohol byt aj pripad odchadzajucej alebo odidenej lambdy. Tak skus mrknut na lambdu, lebo ta by to mohla byt najskor.
automaterial píše:Ahojte.Mam E 39 520i a sa mi vidi,že mam po meste vysoku spotrebu.Okolo 13-14 lt.A jazdim vlažne, na dialku je to v pohode,oklo7-8 Lt na 100km.Rano za studena ako keby bolo moc citit benzinovy smrad z vyfuku.Je to normale,alebo to treba riesit?Dik za nazor a radu
Příjde mi to normální.... po městě jezdím za 14 e39 523i.
-
- Kontaktovat uživatele:
Řek bych normálka po městě mám taky 10 - 12l, kór teď v tý zimě když se to ani pořádně neohřeje... Po ránu taky cítím víc benzínu, a po nastartování to i z kopce dolů v ulici s kvaltem žere 10l a když je to zahřátý tak 0 nebo max. 2l.
Jestli máš dálku 7 - 8l tak máš motor OK, max. zkontroluj termostat se ti voda ohřívá dost rychle a drží to teplotu někde mezi 90 - 100°, jinak by to mohly být tak ty 2l navíc třeba.
Pak zaleží ještě na šířce gum. 235/255 je taky nějaký litřík navíc
Jestli máš dálku 7 - 8l tak máš motor OK, max. zkontroluj termostat se ti voda ohřívá dost rychle a drží to teplotu někde mezi 90 - 100°, jinak by to mohly být tak ty 2l navíc třeba.
Pak zaleží ještě na šířce gum. 235/255 je taky nějaký litřík navíc

Jojo.Taky jsem si nabehl.
Koupil jsem si od kamarada E39 523iA,ktery ho koupil od kolegy z prace ve Svycarsku,takze auto je fakt v susu- servisovany atd...najeto ma okolo 300 000 km je to automat a ve meste se pod 14 litru nedostanu a to jezdim temer klobouka.Jinak venku jezdim cca 8,5 litru,coz jde,ale do mesta tohle auto co se tyce spotreby fakt neni.
U E39 je nejlepsi motorizace co se tyce pomer vykon spotreba 525td nebo 530D,takze do mesta jedine tyto motorizace a jeste nejlepe s manualni prevodovkou a na discich R15 195/60.Ty si vezmou mezi 10-12 litru nafty ve meste a venku kolem 6.U te 530d je ale nevyhodou vyssi povinne ruceni-nad 2.5 litru,ale zase ma lepsi pomer spotreba vykon nez 525td.Jinak u vsech ostatnich motorizaci,at uz je to benzin nebo nafta mesto pod 13-14 litru nejde,je to prece jenom tezky auto ma skoro 2 tuny a kdyz k tomu pripocitame siroke pneumatiky napr.R17 235/60 nebo dokonce sirsi a jeste k tomu automat,tak je spotreba jaka je-zkratka velka .Sam mam jeste E36 325i a ve meste jezdim pilu okolo 11-13.5 litru,jasne ze jsem pocital s tim,ze spotreba u E39 bude vyssi- je to o 600 kg tezsi auto a jeste automat a motor ma uskrceny vykon o 21 koni oproti E36 325i,ale o tolik fakt ne.Kdyz jsem zkousel s tou E39 523iA jezdit pilu po meste, klidne si vzala 16-20litru.
Takze s tou spotrebou jsi na tom zcela v poradku,klidne se podivej jestli mas uzivatelskou prirucku na E39 tak tam je na poslednich strankach tabulka vsech motorizaci s udaji o objemu,vykonu a spotrebe a podle ni to vse presne odpovida.
Koupil jsem si od kamarada E39 523iA,ktery ho koupil od kolegy z prace ve Svycarsku,takze auto je fakt v susu- servisovany atd...najeto ma okolo 300 000 km je to automat a ve meste se pod 14 litru nedostanu a to jezdim temer klobouka.Jinak venku jezdim cca 8,5 litru,coz jde,ale do mesta tohle auto co se tyce spotreby fakt neni.
U E39 je nejlepsi motorizace co se tyce pomer vykon spotreba 525td nebo 530D,takze do mesta jedine tyto motorizace a jeste nejlepe s manualni prevodovkou a na discich R15 195/60.Ty si vezmou mezi 10-12 litru nafty ve meste a venku kolem 6.U te 530d je ale nevyhodou vyssi povinne ruceni-nad 2.5 litru,ale zase ma lepsi pomer spotreba vykon nez 525td.Jinak u vsech ostatnich motorizaci,at uz je to benzin nebo nafta mesto pod 13-14 litru nejde,je to prece jenom tezky auto ma skoro 2 tuny a kdyz k tomu pripocitame siroke pneumatiky napr.R17 235/60 nebo dokonce sirsi a jeste k tomu automat,tak je spotreba jaka je-zkratka velka .Sam mam jeste E36 325i a ve meste jezdim pilu okolo 11-13.5 litru,jasne ze jsem pocital s tim,ze spotreba u E39 bude vyssi- je to o 600 kg tezsi auto a jeste automat a motor ma uskrceny vykon o 21 koni oproti E36 325i,ale o tolik fakt ne.Kdyz jsem zkousel s tou E39 523iA jezdit pilu po meste, klidne si vzala 16-20litru.
Takze s tou spotrebou jsi na tom zcela v poradku,klidne se podivej jestli mas uzivatelskou prirucku na E39 tak tam je na poslednich strankach tabulka vsech motorizaci s udaji o objemu,vykonu a spotrebe a podle ni to vse presne odpovida.
Nafta je něco jiného, mám taktéž 520i a jezdím jako ty. Žádný smrad z výfuku mi nedje. Max. v chladných dnech pára. A ta spotřeba je hodně o tom, pokud jezdíš často krátké trasy. Já když jedu jeden den na poštu, druhej do krámu, třetí den s dětma k lékaři, tak jedu defakto pořád na sitič. Proto ta spotřeba. Kombinovanou mám 9 litrů a to je myslím v pohodě.