Poraďte co s tím. A nechci slyšet, že mám vyměnit modul ABS.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Problém s ABS u E39..
-
Marten
- Kontaktovat uživatele:
Svítí mi kontrolka ABS a nefunguje protiprokluz. Na diagnostice ukázalo vadné levé př. čidlo. Tak jsem objednal (starší) a vyměnil ale závada zůstala beze změny. Na diagnostice opět vadné levé přední čidlo. Je to novější typ čidla s modrou koncovkou, kde nejde změřit odpor jako u čidla s šedou koncovkou. Co teď??
-
Marten
- Kontaktovat uživatele:
A nic levnějšího by tam pro začátek nebylo??libovka píše:Zkus jednotku ABS.Mě se to taky stalo diagnostika psala čidlo a na konec to byla jednotka.A myslím že se to tu už řešilo.
-
RBMW
- Klubové ID: 1828
Ted to taky řešíme s kamošem ale na 730D. ŘJ je přišroubovaná na ABS pumpě zepředu ta černá krabička. Němu ale ještě navíc nejde ukazatel rychlosti a momentálí spotřeba. Zkoušel jsem tam dávat ŘJ z mé 530D a vše fungovalo. Zespoda na ŘJ by měl byt štítek s číslem myslím 259 900 001. Pakárna tuto ŘJ sehnat. Zitra pro jednu jedem.
-
Marten
- Kontaktovat uživatele:
Kde jste ju sehnali a kolik stojí?? Už se na to taky pomalu chystám...RBMW píše:Ted to taky řešíme s kamošem ale na 730D. ŘJ je přišroubovaná na ABS pumpě zepředu ta černá krabička. Němu ale ještě navíc nejde ukazatel rychlosti a momentálí spotřeba. Zkoušel jsem tam dávat ŘJ z mé 530D a vše fungovalo. Zespoda na ŘJ by měl byt štítek s číslem myslím 259 900 001. Pakárna tuto ŘJ sehnat. Zitra pro jednu jedem.
To je ale jen pumpa s nějakou částí elektroniky.Ale každy ABS má ještě jednotku(Např.jako má motor)Do které vedou čidla kol,atd.Bud v klidu to bude ta jednotka co je v tom kastlíku.RBMW píše:Ted to taky řešíme s kamošem ale na 730D. ŘJ je přišroubovaná na ABS pumpě zepředu ta černá krabička. Němu ale ještě navíc nejde ukazatel rychlosti a momentálí spotřeba. Zkoušel jsem tam dávat ŘJ z mé 530D a vše fungovalo. Zespoda na ŘJ by měl byt štítek s číslem myslím 259 900 001. Pakárna tuto ŘJ sehnat. Zitra pro jednu jedem.
-
Marten
- Kontaktovat uživatele:
A ta je levnější??libovka píše:To je ale jen pumpa s nějakou částí elektroniky.Ale každy ABS má ještě jednotku(Např.jako má motor)Do které vedou čidla kol,atd.Bud v klidu to bude ta jednotka co je v tom kastlíku.RBMW píše:Ted to taky řešíme s kamošem ale na 730D. ŘJ je přišroubovaná na ABS pumpě zepředu ta černá krabička. Němu ale ještě navíc nejde ukazatel rychlosti a momentálí spotřeba. Zkoušel jsem tam dávat ŘJ z mé 530D a vše fungovalo. Zespoda na ŘJ by měl byt štítek s číslem myslím 259 900 001. Pakárna tuto ŘJ sehnat. Zitra pro jednu jedem.
-
Marten
- Kontaktovat uživatele:
Ale dal jsem starý čidlo, právě proto nejsem uplně přesvědčenej jestli bylo funkční. Mám ještě jednu 530DA tak bych mohl vyzkoušet z té. Ale tam to svítí myslím taky...RBMW píše:To co je na té ABS pumpě je ŘJ ABS![]()
![]()
. Pokud nepomohlo vyměnit čidlo tak je to nejpravdepodobnější že je to ta ŘJ. Mě to na diag. ukázalo ŘJ ABS a když jsem ji vyměnil tak to bylo OK.
To by se u staré dobré MB W124 nikdy nestalo..
-
RBMW
- Klubové ID: 1828
Mám na mysli tuto černou krabičku.
http://www.jeep-dily.cz/index.php?p=gal ... 28&iType=1
http://www.jeep-dily.cz/index.php?p=gal ... 28&iType=1