Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39, zatékání přes zadní dveře

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
rockheart

#21 Příspěvek od rockheart »

tak to bylo ideální. Jsem z Brna, do Bratislavy je to coby kamenem dohodil :wink: No kdyby to šlo takto, bylo by to super moc. Zkus to tak nějak namyslet. 8)
airbone
Klubové ID: 1836

#22 Příspěvek od airbone »

rockheart píše:tak to bylo ideální. Jsem z Brna, do Bratislavy je to coby kamenem dohodil :wink: No kdyby to šlo takto, bylo by to super moc. Zkus to tak nějak namyslet. 8)
Tak jedine ked na mna pockas, za par tyzdnov by som mal mat cestu na sk, len neviem este kedy presne, bud koncom septembra, alebo zaciatkom oktobra. Keby si to chce riesit skorej, tak horys je tiez z brna, mohol by ti poziciat nahradne budiky aby si mal ako jazdit....
Cepa

#23 Příspěvek od Cepa »

rockheart píše:8O Tak sem se do toho pustil chlapi. Zalepil jsem to silikonem Makroflex, odolává vodě, teplotám, mrazu.... za 150 kaček. V Bmw jsou obyčejný zloději, za 600... :mad: Uvidíme. Akorát jsem nevěděl jak sundat tu lištu z okenního sloupku, ta tam byla natvrdo, tak jsem jen odchlíp spodek a šlo to taky. Jinak jsem v očekávání, ale když jsem na to hned po opravě valil vodu hadicí, tak ani kapka. :) Díky za rady všem.
Pokud clovek bude muset v budoucnu to co nalepil odlepit - pujde to bez toho, aby mel problem to opet prilepit?
Silikon pujde spatne ocistit z plechu ze dveri, co potom z te peny - z te to nepujde vubec, ne?
Se silikony nemam zkusenosti, proto se ptam.

Dnes jsem chtel koupit silikon a prilepit to taky silikonem - parametry od -55 do +300 a vode odolny za cca 75,- CZK.
Bavil jsem se s prodavacem na co to potrebuju a rikal, ze bude problem to odlepit, pripadne bude problem silikon dostat dolu z plechu ze dveri. Tak me napadlo - z te peny, ktera je mezi tapecirem a dverma z te to musi jit jeste hur bych rekl, proti plechu a laku je porezni podstatne vic a bude se skubat.

Pro informaci: nova pena do prednich dveri stoji cca 19 EUR a do zadnich dveri 11 - 17 EUR - coz by se prodrazilo.
http://bmwfans.info/original/E39/Lim/52 ... 1_2287/#15
http://bmwfans.info/original/E39/Lim/52 ... 1_2288/#12

Alternativa muze byt oboustranne lepici paska.
Ta stoji cca 32-36 CZK/metr - taky neni malo mi prijde.

Predpokladam, ze BMW to lepi takovou cernou srackou, jak je na prostrednim obrazku nasledujiciho odkazu.
To je to, na co jste tady kdosi nadaval, ze je to drahe a na prd? Nebo je to neco jineho?
http://www.louv.tv/cars/m5/leakydoor/Page3.html
rockheart

#24 Příspěvek od rockheart »

airbone píše:
rockheart píše:tak to bylo ideální. Jsem z Brna, do Bratislavy je to coby kamenem dohodil :wink: No kdyby to šlo takto, bylo by to super moc. Zkus to tak nějak namyslet. 8)
Tak jedine ked na mna pockas, za par tyzdnov by som mal mat cestu na sk, len neviem este kedy presne, bud koncom septembra, alebo zaciatkom oktobra. Keby si to chce riesit skorej, tak horys je tiez z brna, mohol by ti poziciat nahradne budiky aby si mal ako jazdit....
No ono se to neposere. Počkám na Tebe. Auto jezdí a to je podstatný, nějaký číslička neúplný nebrání v provozu, takže počkám. Jinak díky a dej nějakým způsobem vědět. Kdyby byl problém, můžeš poslat mejla na rockheart@seznam.cz.
rockheart

#25 Příspěvek od rockheart »

1 - No ono je otázka, jestli do těch dveří budeš potřebovat ještě někdy lízt
2 - máme taky odstraňovače silikonu
3 - na starý klidně podle mě můžeš znova lepit, to je můj názor, vůbec nevadí když na čemkoli zůstane trocha starého silikonu
4 - i když něco jde "špatně", ale jde to.

Je to otázka přístupu k věci. Já to prostě potřeboval rychle ucpat. Protože to vypadalo hrůzostrašně. To je vše. A dál se děj vůle boží :lol: :lol: :lol: Nevidím v tom zase takovej problém, jakej z toho děláš. :?
airbone
Klubové ID: 1836

#26 Příspěvek od airbone »

ja som daval 2x novu barieru a raz som ju len prilepoval ked sa odlepila. Tazko povedat kolko stoji ten tmel priamo od bmw, ked som to kupoval to tesnenie v BMW v holandsku (stoji okolo 17eur), dali mi ten tmel zadarmo, na ked som to kupoval na slovensku, tak som okrem tesnenia za tmel platil tusim okolo 500sk. Je to taka mastna paska a na nej je priamo naneseny z jednej strany, takze to nie je nic v tube. Staci to prlepit tu pasku s tou stranou kde je tmel okolo tesnenia, potom odtrhnut pasku a uz na tom zostane len tmel a to potom nalepit na dvere. Po case sa zvykne odlepit takze asi za vela nestoji. Je cudne ze vacsinou maju s tym problemy verzie po FL. Tretikrat som to lepil nejakym vodotesnym kokotizmom co som kupil v baumaxe v nl, uz neviem co to bolo, ale bolo to tak biele-priesvitne a tusim sa s tym lepi/tesni nieco okolo vane v kupelni :P
rockheart

#27 Příspěvek od rockheart »

:lol: :lol: :lol: přesně tak..... stejně lepíš jenom spodek, vršek je celej v původním hovno provedení :lol:
rockheart

#28 Příspěvek od rockheart »

A oboustranný pásky nejsou vodotěsný a do venkovních prostředí. Samozřejmě jsou sperciální věci na venek, ale taky to je masný jak kráva. Třeba Ardex má super oboustranný lepící pásky na venkovní živice atp... Ale taky je to drahý jak krááááááva. Přesně tak, chce to transparebtbí kokotyzmus a má pokoj :lol: Já konkrétně to vzal kokotyzmem na sklo :lol:
rockheart

#29 Příspěvek od rockheart »

Nebo můžu doporučit Sikabond T8, to ti slepý absolutně všechno. Nebo taky Siku lepiudlo na fasádní obklady. Lepí to plastový fqasádní obklady na nerezový, hliníkový fasádní rošty a to dokonce i ve spádu pod 45 stupňů :lol: Pak to budeš rozebírat hiltinou 900 :lol: :lol: :lol:
rockheart

#30 Příspěvek od rockheart »

Airbone, prosím Tě, v týdnu od 22 září tady týden nebudu, tak doufám, že Ti to nevyjde zrovna na tento týden. :?
Odpovědět