Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39, zatékání přes zadní dveře

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
rockheart

#1 Příspěvek od rockheart »

Máte někdo zkušenost??? Mezi čalouněním a rámem dveří zadních nad těsněním mi při dešti výtéká voda, přelévá se přes práh a teče pod zadní sedadla. Díky za zprávy.
airbone
Klubové ID: 1836

#2 Příspěvek od airbone »

Mas odlepenie tesnenie (v anglictine sa to vola vapour barrier alebo sound insulation) vo vnutri dveri, riesil som to uz trikrat.....
V prvom rade dobre vysus koberec, vytiahni zadne sedaky a listy na prahoch a koberec prehni dopredu na tej strane kde je mokry, dole podloz nejake veci nech ventiluje vzduch aj popod.
To tesnenie je najlepsie vymenit, alebo prelepit. Daj dole tapacirung z dveri a uvidis ho - je to taka membrana po obvode nalepena ciernym tmelom, ked sa to dole rozlepi, vyteka dovnutra auta voda, ktora by mala vytekat odtokom na spodku dveri. To tesnenie stoji okolo 600SK, a ten tmel ti tiez daju v BMW. Ten ich za vela nestoji, tak ja som to nalepil inym tmelom co som zohnal v obchode.

Tu mas navod s obrazkami a v anglictine ako to vymenit, alebo zalepit:

http://www.louv.tv/cars/m5/leakydoor/leakydoor.html
rockheart

#3 Příspěvek od rockheart »

Ty jo, díky moc.... 8O :? :) Pustím se do toho...
Birkoff
Klubové ID: 989

#4 Příspěvek od Birkoff »

Je to přesně tak jak píše airbone. Taky obvyklá závada E39, hlavně pokud někdo rozebíral dveře, třeba z důvodu výměny stahovačky (mj. taky obvyklá závada, hlavně u starších kusů, pak došlo k mechanické změně).
rockheart

#5 Příspěvek od rockheart »

No jo, vidím nika Airbone :) Byl jsi doporučen, že umíš dobře spravit rosypanej displej. Je to pravda?? Koupil jsem auto v Německu, a je hodně zanedbaný. Mezi jinýma taky ten displej. Spravil by jsi mi to??? Hned to ale nebude, časem.... to není tak nutný zase. Popřípadě co bych měl proto udělat??? Díky za odpověď.
airbone

#6 Příspěvek od airbone »

rockheart píše:No jo, vidím nika Airbone :) Byl jsi doporučen, že umíš dobře spravit rosypanej displej. Je to pravda?? Koupil jsem auto v Německu, a je hodně zanedbaný. Mezi jinýma taky ten displej. Spravil by jsi mi to??? Hned to ale nebude, časem.... to není tak nutný zase. Popřípadě co bych měl proto udělat??? Díky za odpověď.
Displej mozme postupom casu opravit. Prosim kontaktuj clena "Horys".
Ten ti da vediet co a ako.
Zatim Zdar....
rockheart

#7 Příspěvek od rockheart »

8O Tak sem se do toho pustil chlapi. Zalepil jsem to silikonem Makroflex, odolává vodě, teplotám, mrazu.... za 150 kaček. V Bmw jsou obyčejný zloději, za 600... :mad: Uvidíme. Akorát jsem nevěděl jak sundat tu lištu z okenního sloupku, ta tam byla natvrdo, tak jsem jen odchlíp spodek a šlo to taky. Jinak jsem v očekávání, ale když jsem na to hned po opravě valil vodu hadicí, tak ani kapka. :) Díky za rady všem.
airbone

#8 Příspěvek od airbone »

vysus si aj ten koberec, aby ti nezacal hnit. Ten zadny stoji novy okolo 10 tacov.....
KamilAC
Klubové ID: 870

#9 Příspěvek od KamilAC »

Tak tu vodu sem řešil taky, no a já myslel že se mi tam jen vychčil pes. :lol:
Taky na ty dveře zkusím mrknout. Jiná možnost kudy by zatékalo a koberec byl mokrý, neni?
airbone

#10 Příspěvek od airbone »

Kamil328i píše:Tak tu vodu sem řešil taky, no a já myslel že se mi tam jen vychčil pes. :lol:
Taky na ty dveře zkusím mrknout. Jiná možnost kudy by zatékalo a koberec byl mokrý, neni?
Kedze je to typicka nemoc E39, tak asi ani nie.... Bacha na ten koberec, ma zdolu celkom hruby filc a ten dokaze nasat pekne vela vody - z vrchu sa moze na dotyk tvarit ako celkom suchy. Skus na neho trochu prudsie pritlacit a hned sa ozve zvuk prisluchajuci vlhku....Treba ho vysusit ako som popisal hore - vybrat listy a zadne sedadla, koberec pekne nadvihnut, podlozit a prehnut dopredu. Ked je vonku teplo, tak vyschne za dva-tri dni.... Kedze sa mi tento problem stal uz trikrat, tak nejaka skusenost je.... Tmel co ti daju v BMW stoji za hovno, treba radsej zajs do obchodu a kupit daco lepsie, tak som to spavil aj ja. Ked je vonku teplo, tak vyschne za dva-tri dni.... Jo a ze ti to zateka spoznas tak, ze po dazdi alebo ked vyjdes z umyvarky a otvoris zadne dvere, tak sa ti z prahu vyleje voda na zem.....
rockheart

#11 Příspěvek od rockheart »

No známýmu taky zatýkalo, ale v oktávii :D Pro změnu tam tu pryž neměl už vůbec a vždycky když prej vyjel z myčky tak má mokro. Takže chlapi jen BMW :?
rockheart

#12 Příspěvek od rockheart »

chlapi, to musím říct. Tak mě nedalo nabádání, aby se vyndal koberec. Původně jsem se chtěl na to vysrat, ale když tady Airbone tak straší, tak jsem to udělal a ještě že. Díky Tobě chlape. Úplnej rybník byl dole. Z druhé strany má ten koberec 3cm polyuretanu, ten byl nacucanej jak houba a pod ním normálně ještě stála voda. No sodoma gomora. Ještě že sem to udělal. A nebejt TISu, manuálu na opravy kterej sem si stáhl z NETu, byl bych naprosto v prdeli. Musím říct, že toto bylo moje první auto, do kterýho sem se pustil sám a myslím si, že to dopadlo dobře. Díky Airbonemu a TISu. A navíc objevil věc, že auto umí zapnout světla automaticky při spuštění motoru :D :D :D Kucíííí bezva.
airbone

#13 Příspěvek od airbone »

rockheart píše:chlapi, to musím říct. Tak mě nedalo nabádání, aby se vyndal koberec. Původně jsem se chtěl na to vysrat, ale když tady Airbone tak straší, tak jsem to udělal a ještě že. Díky Tobě chlape. Úplnej rybník byl dole. Z druhé strany má ten koberec 3cm polyuretanu, ten byl nacucanej jak houba a pod ním normálně ještě stála voda. No sodoma gomora. Ještě že sem to udělal. A nebejt TISu, manuálu na opravy kterej sem si stáhl z NETu, byl bych naprosto v prdeli. Musím říct, že toto bylo moje první auto, do kterýho sem se pustil sám a myslím si, že to dopadlo dobře. Díky Airbonemu a TISu. A navíc objevil věc, že auto umí zapnout světla automaticky při spuštění motoru :D :D :D Kucíííí bezva.
Heh, jo, ten koberec je kurva... Ozaj, ako na to automaticke zapinanie svetiel? Je to v TIS? TIS mam, ale neskumal som.
Birkoff
Klubové ID: 989

#14 Příspěvek od Birkoff »

@rockheart: Jak je to s těma světlama? Co vím tak to jde nastavit diagnostikou, máš i jinej postup?
rockheart

#15 Příspěvek od rockheart »

airbone píše:
rockheart píše:chlapi, to musím říct. Tak mě nedalo nabádání, aby se vyndal koberec. Původně jsem se chtěl na to vysrat, ale když tady Airbone tak straší, tak jsem to udělal a ještě že. Díky Tobě chlape. Úplnej rybník byl dole. Z druhé strany má ten koberec 3cm polyuretanu, ten byl nacucanej jak houba a pod ním normálně ještě stála voda. No sodoma gomora. Ještě že sem to udělal. A nebejt TISu, manuálu na opravy kterej sem si stáhl z NETu, byl bych naprosto v prdeli. Musím říct, že toto bylo moje první auto, do kterýho sem se pustil sám a myslím si, že to dopadlo dobře. Díky Airbonemu a TISu. A navíc objevil věc, že auto umí zapnout světla automaticky při spuštění motoru :D :D :D Kucíííí bezva.
Heh, jo, ten koberec je kurva... Ozaj, ako na to automaticke zapinanie svetiel? Je to v TIS? TIS mam, ale neskumal som.
neeee, chlapi :D mám na to ten knoflík na zapínání světel. Jen jsem nevěděl, co ten knoflík znamená :D Včera jesem nakopl auto a rožli se světla. Tak na to čumím co se děje. Koukám na tu ikonku aje tam znak světla a uvnitř A. Tak mě to došlo :D Jinak TIS je bezva. Podrobnej maunál, je tam opravdu vše. Doporučuju.
airbone

#16 Příspěvek od airbone »

Vsak to A tam mam aj ja - to je ked prepnes vypinacom dolava nie? To je svetelny senzor a zapne ich automaticky ked sa zotmie, ale neviem o tom, aby to zapinalo svetla pri spusteni motora (pokial nie je uz tma). Cez den to nezapne. Aky mas rok vyroby a model?
rockheart

#17 Příspěvek od rockheart »

Aha kurvajs, to je taky možný :D 06/2003, 520íčko. Kdy se dáme do toho displeje, když Tě mám na drátě??? 8O
airbone

#18 Příspěvek od airbone »

No neviem, ja mam 530d 10/2002 a automaticky mi to zapina svetla len ked sa zotmie, ale cez den nie. Podla mna sa to da naprogramovat cez DIS. Overim to 8)
No a ten displej... jedine ak posles budiky postou sem......do NL. Napis horysovi, ak byvas niekde poblizko neho, tak on by ti na ten cas mohol poziciat benzinove budiky.
rockheart

#19 Příspěvek od rockheart »

jEŽIŠ MARJÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. To to poslat až do Nizozemí??? 8O no to je prda teda. Za jak dlouho by to bylo. Nakolik by mě to přišlo. A spousta dalších adalších otázek.... :) A proč to pořád valíš přes Horyse... to nejde napřímo s Tebou????
airbone

#20 Příspěvek od airbone »

rockheart píše:jEŽIŠ MARJÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. To to poslat až do Nizozemí??? 8O no to je prda teda. Za jak dlouho by to bylo. Nakolik by mě to přišlo. A spousta dalších adalších otázek.... :) A proč to pořád valíš přes Horyse... to nejde napřímo s Tebou????
Horys mal uz u mna par budikov na opravu, co mi posielal sem to NL. Teraz mi bude posielat dalsie. Myslim ze ma nejake nahradne. Takze preto som ta odkazal na neho. Ked to sem dojde, opravim a na druhy den posielam naspat. Balik odtial do czk cestuje zhruba 3dni. Za ako dlho sa dostane sem, to sa musis uz opytat svojej posty...

Potom uz len jedna moznost, o par tyzdnom budem na Slovensku v BA a tak, to by som ti mohol spravit len neviem zas ako daleko to mas do BA.
Odpovědět