Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

posuv volantu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Strosek
Klubové ID: 2567

#1 Příspěvek od Strosek »

Myslel jsem, že se na to vysiru, ale nějak bych chtěl, aby mi to fachčilo, jak má.

Když bych si chtěl volant přisunout blíž k sobě, nebo oddálit, tak samozřejmě uvolním tu páčku pod volantem a posuvuju.
Jenže to mám někde nějak hodně utažený, takže mi to nejde.

Co mám, kde povolit, aby mi to fungovalo ? Je to ta převlečná matka na tyči řízení velikost - asi 32 - nevím přesně.
Nerad bych, abych nepovolil něco, co by způsobilo nechtěný výlet pod kola kamionu,... :twisted:
vilejs

#2 Příspěvek od vilejs »

nasilne by som to moc neskusal.utrhnes hardyspojku na hriadely riadenia a vylet pod kamion je isty:)daj dole plast pod volantom,povol srob packy"lavy zavit",povol matice na hardyspojke,nadrb wd40 na hriadel tam kde je v obruci a rozbehaj.to je cela veda:) aj mna to sralo na troch bmw:)
Strosek

#3 Příspěvek od Strosek »

m51d25 píše:nasilne by som to moc neskusal.utrhnes hardyspojku na hriadely riadenia a vylet pod kamion je isty:)daj dole plast pod volantom,povol srob packy"lavy zavit",povol matice na hardyspojke,nadrb wd40 na hriadel tam kde je v obruci a rozbehaj.to je cela veda:) aj mna to sralo na troch bmw:)
Aha, takže místo, který se opravuje je pod volantem.

Já jsem se díval u pedálů - tam je něco, o čem jsem si myslel, že je posuvný - drážková hřídel.

Díky - hlavně ten levej závit - to bych to zas jinak utahoval až do servání závitu.
Strosek

#4 Příspěvek od Strosek »

m51d25 píše:nasilne by som to moc neskusal.utrhnes hardyspojku na hriadely riadenia a vylet pod kamion je isty:)daj dole plast pod volantom,povol srob packy"lavy zavit",povol matice na hardyspojke,nadrb wd40 na hriadel tam kde je v obruci a rozbehaj.to je cela veda:) aj mna to sralo na troch bmw:)
Tak jsem to udělal - doufám, že správně podle popisu - povolil jsem ( úplně sundal ) matice na hardy spojce. Krásně se to hejbalo - do obou krajních poloh. Tak jsem měl radost. Sestavil jsem hardy spojku, utáhnul ji a najednou to je ještě horší než před tím - nehejbe se to už vůbec. :? Před tím ten pohyb zajišťovala asi ta guma - hardy spojka, teď jsem ji asi nějak ještě víc stáhnul a ani hovno.

Já ten mechanismus nechápu, je tam přístup na hovno - nic není pořádně vidět. Nemá se to hejbat i pod tou hardy spojkou ?

Že jsem se na to nevysral - mrdka stará zechcaná. :evil: :twisted:
vilejs

#5 Příspěvek od vilejs »

iste.ma sa to hybat.aspon si zistil kde je problem.tak je to spodna cast:)daj uplne dole tu hardyspojku a uvidis hriadel č2.,bude nanom taka obruba,podobna ako hore,tak tam to bude zaseknute.mne to wdčko vzdy povolilo.holt stare auta su kurvy.ps. neklep potom kladivom,prevodnik riadenia by mohol urobit"puk" a to by bolo drahe.ale mixlovat mozes :wink:
Strosek

#6 Příspěvek od Strosek »

m51d25 píše:iste.ma sa to hybat.aspon si zistil kde je problem.tak je to spodna cast:)daj uplne dole tu hardyspojku a uvidis hriadel č2.,bude nanom taka obruba,podobna ako hore,tak tam to bude zaseknute.mne to wdčko vzdy povolilo.holt stare auta su kurvy.ps. neklep potom kladivom,prevodnik riadenia by mohol urobit"puk" a to by bolo drahe.ale mixlovat mozes :wink:
Tam už je jen převlečná matice - velikost asi 32-34 a drážkový hřídel - po kterým by to asi mohlo běhat - ten pak mizí pod podlahou. Já bych asi zkusil povolit tu matici. Třeba ta to svírá. Blbost ?
vilejs

#7 Příspěvek od vilejs »

matice to nezvyra.ta to len drzi po kope.inak toto zacina byt haluz:) skus to teda povolit,ale neviem ci to pomoze.to je iba zaseknute cele casom,ze sa s tym nehybalo.skus to wd a trhat s tym.mne to vzdy povolilo.to neexistuje ze to nepojde.pod hardy nadelej wd,to stece na steny tisichranu a trhaj.jedina moznost.alebo to cele vybrat von.ale to sa ti asi nechce...
tds

#8 Příspěvek od tds »

povol tu matici.ale jen trošku, jinak budeš mít velkou vůli na řízení.
Helldiver

#9 Příspěvek od Helldiver »

Povol tu maticu uplne a potom jemne dotiahne, aby si nemal volu a zaroven isiel hriadel lahko pohybovat...
Strosek

#10 Příspěvek od Strosek »

Takže je to nějakej svěrnej spoj ? "Náboj" ( trubka svíraná maticí ) se pohybuje po drážkovým hřídeli ?
tds

#11 Příspěvek od tds »

jo
Strosek

#12 Příspěvek od Strosek »

Tak to samozřejmě vůbec povolit nejde. Asi bych dřív roztrhl tu gumovou spojku - to je hrozný. Jo samozřejmě, držel jsem velkejma sikama tu tyč, aby to hardy neodsrala - hovno platný - chce to do svěráku - autogen,... .

Asi ukončím práci dřív, než něco zkurvím. Stejně je ten posuv taková z nouze cnost - "aspoň něco", jinak celkokompletně na hovno. :twisted:
Odpovědět