Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

demontáž kombipřístroje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
corle
Klubové ID: 1640

#1 Příspěvek od corle »

Zdravím Vás pánové, již jste mi tu jednou poradili a teď Vás žádám o radu. Potřebuji vědět jak se dá rozdělat (oddělit) plexi od přístrojové desky. Vyndat přístrojovku je hned,ale nemůžu přijít na to jak sundat to čelní plexi, chci si dát na budíky chromové kroužky. Jde o E39 děkuji za radu.
Srandik32
Klubové ID: 860

#2 Příspěvek od Srandik32 »

Myslím že to drží na několika plastových packách,když ji máš venku tak z druhé strany je to vidět,po obvodě je několik plastových západek,ty musíš odjistit.Sundavá se celý ten obal,ne jen plexi.Snad si to pamatuju dobře :wink:
corle

#3 Příspěvek od corle »

to je pravda, plastové packy jsou tam čtyři, dvě nahoře advě dole a po obvodu jsou zacvaklé plastové kolíčky do přístrojovky, ale na ty nevím jak. Mám strach, že to rupne a jsem v tadáá.
airbone
Klubové ID: 1836

#4 Příspěvek od airbone »

Vzadu su take "krize" - tie musis popretacat, aby licovali s otvormi. Nato pouzi tenke ploche klieste. Oni dost pruzia, musis sa s nimi pohrat a dostat ich do polohy, aby licovali. Ked sa ti niektory trochu ulomi, netrap sa s tym. Nie su az tak potrebne pre zivot budikov a ak ich polames, nic sa nestane, ale snaz sa ich nepolamat. Potom musis povolit vsetky tie styri zapadky po obvode budikov - naraz. Jeden dobry tip ti dam - vezmi si staru kreditnu kartu a nastrihaj na take kusky - zvrchu cez ten maly otvor pritlac srubovakom a vopchaj tam kusok z tej kreditky - medzi tu zapadku a ten otvor do ktoreho zapada - cize bude povolena a medzi nou a okienkom co do neho zapada bude kusok kreditky. Tak sprav zo vsetkymi styroma a potom uz lahko oddelis obe casti - odtahuj ich rovnomerne aby sa ti nevzpriecili. Pozor - davas dole cely plastovy kryt aj s plexisklom, nie len plexi! (to sa samotne neda odmontovat) Kruzky musis vmontovat cez otvory pre budiky. Potom bacha na rucicky - radsej nechytat. Daj kruzky a spatne vsetko poskladaj. Ak odjebes ten predny kryt, alebo plexi, mam nejake nazvys 8)
corle

#5 Příspěvek od corle »

Děkuji ti za radu. Myslel jsem si, že musím ty křížové packy dát do směru otvorů,ale některé moc dobře nejdou, tak jsem to vzdal. Takže to rozebru už po třetí a snad se to povede. Díky Ti moc.
airbone

#6 Příspěvek od airbone »

Ak ich pootocis, oni sa vracaju, takze ich musis pretocit aspon o 90 stupnov, potom sa vratia uz len o polovicu a mali by licovat. Treba sa s tym pohrat, ale za par minut si hotovy.
Pavel
Klubové ID: 56

#7 Příspěvek od Pavel »

hlavně to dělej opatrně...radši si vem někoho na pomoc....jsem to dělal a je to ojeb..(zlatá e36 :lol: ) .... až to rozděláš...tak musíš propilovat na jednom s otvoru (tacho nebo otáčkoměr - si vyber) drážku aby jsi tam prostrčil oba ty kroužky velké... a pak vlepíš a necháš vytvrdnout...
corle

#8 Příspěvek od corle »

to snad nebude nutné něco pilovat??,Mám na každý budík extra kroužek, není to v jednom kuse.
Raduz
Klubové ID: 1754

#9 Příspěvek od Raduz »

Já jsem nic nepropilovával protáhl jsem je a vtlačil a nebylo potřeba ani nic lepit a držej je fakt že než jsem je vtlačil měl jsem nateklý prsty jak to šlo ztěžka :lol:
Birkoff
Klubové ID: 989

#10 Příspěvek od Birkoff »

A jaký kroužky máš? Kovové nebo plastové? Od koho (firma).
Pavel
Klubové ID: 56

#11 Příspěvek od Pavel »

Raduz píše:Já jsem nic nepropilovával protáhl jsem je a vtlačil a nebylo potřeba ani nic lepit a držej je fakt že než jsem je vtlačil měl jsem nateklý prsty jak to šlo ztěžka :lol:

tak ty moje tam nešly prothnout aj kdybych si ho utoho vyhonil :lol: ty tam sedly takže jsem přemejšlel že tam to lepidlo ani nebudu dávat...nakonec radši pro jistotu jsem je vlepil...zaleží od koho je to vyrobené...
Raduz

#12 Příspěvek od Raduz »

Birkoff píše:A jaký kroužky máš? Kovové nebo plastové? Od koho (firma).
Já jsem je vymontoval z palubky Hartge a je to nejspíše hliník neo nějakej kov plast to určitě není.
corle

#13 Příspěvek od corle »

Kroužky jsou hliníkové, od jaké firmy nevím dostal jsem to jako dárek bez krabičky, ale už se těším až je tam vpáchám bude to nádhera. Ještě vím o firmě, která udělá polep budíků, je to plastová šablona a pod budíky ti napíší co chceš, jméno,logo, prostě cokoliv. Má to jen malou chybku, nemá na e39 šablonu musel by tu přístrojovku mít v ruce.
Raduz

#14 Příspěvek od Raduz »

Hlavně bych se do toho nikdy nepouštěl myslím tím ty polepy budíků sundat ručičky atd. to není sranda
corle

#15 Příspěvek od corle »

to já bych taky sám nedělal, - oni to prý umí. Rozdělat budíky-neodborně se rovná koupi nové přístrojovky, to vím,takže sám nic.
airbone

#16 Příspěvek od airbone »

corle píše:to já bych taky sám nedělal, - oni to prý umí. Rozdělat budíky-neodborně se rovná koupi nové přístrojovky, to vím,takže sám nic.
Presne tak ako hovoris.
corle

#17 Příspěvek od corle »

...tak pánové - děkuji za rady a nejvíc ,,airbonovi,, kroužky už tam jsou a šlo to opravdu dobře a pokud člověk nespěchá a dává si pozor,aby něco neutrh, tak to jde. Vypadá to nádherně, hned jsem to každému ukazoval. Díky
Odpovědět