Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Záměna řj motoru manuál/automat v E34.
Hlavně si zjisti, jestli je to auto chráněné kodem - jestli má čip v klíčku. Ten můj vehikl to má (od r.v. 94 víš) a to pak musíš přepájet jeden šváb v jednotce... nebo jestli to jde nějak přes PC... jinak podle ETK by teoreticky ty jednotky automat / manuál měli být stejné...fafejta píše:No já nějak nejsem pořád schopen zjistit co to vlastně je za jednotku.Samozřejmě vím ,že na TDS,ale to ostatní
Bosch 0281001119
2243421
jedná se mi jestli na manuál či automat.ETK na to nějak nefunguje,na zadání sedmimístného čísla.(2243421)
Tybrďo... já si právě na svoje TDS vyhledal ŘJ a podle ETK se jednotka s tím číslem co sem našel montovala jak do manuálu tak do automatů... ale od pár lidí sem už zaslechl, že sou jiné.... podle mě ale ta jednotka střeva jiná mít nebude, jen softwarově je jinak naprogramovaná... takže by možná stačilo přehodit ty epromky... možná... to sem ti zas pomohl co... že sem radši nedržel hubu...fafejta píše:Podle ETK má každá jiné číslo,to úplně poslední jedna má na konci 7(automat) a označ. 2.0/5L8 a ta druhá v manuálu má 6 a označ. 2.0/5M5.Jinak EWS to nemá,ten snad jde odmáznout ta fce diagnostikou.

Dík:) Ale ono to tak horký zase není:))) Jinak dosahuju uctihodné spotřeby - 7l/100km kombinovaná - je tam asi 200km Plzeň Vary a zpět, pak cca 120km jízda v Krušných horách a zbytek po Plzni!!! Prostě sem vzal naftu za 1000,- a měřil.... tak při dalším načepování to změřím ještě přesněji:) Sice to šetřím jak se dá, ale jde to!:) Chtělo by to velké BC na spotřebu:/fafejta píše:lenoch píše:Tybrďo... já si právě na svoje TDS vyhledal ŘJ a podle ETK se jednotka s tím číslem co sem našel montovala jak do manuálu tak do automatů... ale od pár lidí sem už zaslechl, že sou jiné.... podle mě ale ta jednotka střeva jiná mít nebude, jen softwarově je jinak naprogramovaná... takže by možná stačilo přehodit ty epromky... možná... to sem ti zas pomohl co... že sem radši nedržel hubu...fafejta píše:Podle ETK má každá jiné číslo,to úplně poslední jedna má na konci 7(automat) a označ. 2.0/5L8 a ta druhá v manuálu má 6 a označ. 2.0/5M5.Jinak EWS to nemá,ten snad jde odmáznout ta fce diagnostikou.
No to spíš já.Strčíš mě do kapsy s Tvými čerstvě získanými zkušenostmi.Stal se z tebe takový TDS-ový "Guru".
No po městě sem se ručičku snažil ustálit do 8-mi litrů a aby to točilo tak 1200ot... takhle sem ale jezdil i s e30:) Ono to ale na takovýhle parametry jelo tak 40-45 na čtyřku.... no a když sem někde dojížděl na semaforech nebo jízda z kopce, tak zásadně brzdit motorem, aby to žralo 0 litrů:) dost sem asi řidiče sral, ale chtěl sem vyzkoušet minimum:)) Já sem ale zvyklej plazit se spíš v úplně pravém jízdním pruhu. Nedělám sice BMW čest, ale peněženka a já máme radost:) Včera sem si říkal, tyvole, ta klika v motoru mi klepe jako svině - co se stalo a tak po půlminutě šoku kouknu vedle a tam TDSo, který mělo načatou šálu jak svině... chtěl sem maníkovi poradit, ale to se na semaforech blbě dělá... asi bude muset začít spořit i na kliku..fafejta píše:To si udělal rekord,s takovou spotřebou u kombiku.To si jezdil jak?Myslím,jako do kolika či v jakých otáčkách.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
V tomto pripade ano. A ostatne se to da i vygooglit. Jinak kdysi jsem ridici jednotku na E34 menil a je to presne tak, jak psal Libovka. Ta pro automat ma jen jiny volnobeh - logicky aby to tolik tolik netahlo (coz je otazka nastaveni chipu), po HW strance jsou identicke.fafejta píše:Zajímá mě pokud možno více zkušeností lidí ,kteří to řešili či se tímto nějak zabývali.Myslím,že to není až tak jednoduché.
Benzin bude mit samozrejme uplne jine palivove mapy (i hw) nez nafta (a samozrejme kazdy objem jine, i kdyz to snese ten blizsi). Opet neni problem zagooglit a zjistit si verze HW danych jednotek - u e34 se to lisilo dle rocniku (a samozrejme typu motoru), napr. nektera auta z rocniku 87-88 mela jeste verzi ridici jednotky, ktera se davala do sestek. Ale ta novejsi (pro stejny typ motoru) tam jde dat bez problemu taky. Je jen rychlejsi a ma vice palivovych map, cili motor ma pak kulturnejsi chod a malinko lepsi spotrebu.
A pokud uz chces vazne tyto veci resit do detailu, tak by si mel uvest o jake motory ti jde.

Na ETK se to da porovnat podle verze HW. Kazdy typ motoru bude mit jiny HW (m30, m50.....). To cislo dilu v sobe uz bere ohled na konkretni chip, ktery je pro kazdy motor (objem) nastaven lehce jinak.
Nicmene to vse vyse psane ma smysl jen kdyz v pripade zmeny poctu valcu a typu motoru. Tvuj originalni dotaz byl na zamenu automat vs manual a tam je to opravdu putna, jak uz psal Libovka na zacatku.