neví někdo, čím to může být? spínačka?
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e39 523i - občas nechcípne
-
airbone
- Klubové ID: 1836
Netankoval si nahodou do benzinu naftu???Pekys píše:mám takovej dotaz, čím to může být, když dorazim domu, vypnu klíček a motor dál běží na 4 až 5 válců a nechce chcípnout? Trvá mu to tak 4-5 vteřin, než zdechneDneska jsem měl už klíč v ruce, a motor vesele dát běžel
![]()
neví někdo, čím to může být? spínačka?
... pokud by to bylo spínačkou, tak by motor běžel prostě dál.m51d25 píše:spinacia skrinka isla asi kakat..ked sa vypina motor,prerusi sa napatie ne....tak treba kontrolovat,preco to tak trva..to je cele..odpoved urcite najdes v relayovej skrinke:)relé
Ale proč jde tu chvilku než chcípne na 4-5 válců?
nafta se nekonala, to snad ani nejde dostat pistoli do benzínovýho hrdla nádrže, takže tim to není.
svíčky jsou nový, takže těma by to taky bejt nemělo.
Donedávna to občas chcíplo na volnoběh, to bylo čidlo kliky, pak to cukalo, to byla prasklá keramika na svíčce a jedna cívka, ted to pro změnu občas, fakt málokdy nechce zdechnout
jinak volnoběh a vůbech chod motoru za jízdy i na volnoběh, všechno v pohodě. Tak nevím.
jediný co mě napadá je ta spínačka, ale proč tam vynechává ten jeden válec
Možná kombinace s čerpadlem?
svíčky jsou nový, takže těma by to taky bejt nemělo.
Donedávna to občas chcíplo na volnoběh, to bylo čidlo kliky, pak to cukalo, to byla prasklá keramika na svíčce a jedna cívka, ted to pro změnu občas, fakt málokdy nechce zdechnout
jinak volnoběh a vůbech chod motoru za jízdy i na volnoběh, všechno v pohodě. Tak nevím.
jediný co mě napadá je ta spínačka, ale proč tam vynechává ten jeden válec
Omlouvám se za trošku OT. Auto mám teprve chvíli, nemám tedy nějaké zkušenosti. Nicméně se samozápaly jsem se potkal kdysi na starém golfu. A nebylo to spínačkou, bylo to tím, elektromagnetický ventil, který vstřikuje palivo do válce se nezavřel. Tudíž tam stříkalo palivo i po vypnutí klíčku. No a proto si to cca 10s ještě tak bafalo. Nevím, tady u tohoto auta je to všechno jinak, nicméně nebude tam určitá podobnost?