Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kolik vám ukazuje spotřeboměr u 525TDS?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od lenoch »

Ahojte. Rád bych si porovnal, jak mi kecá ukazatel okamžité spotřeby na e34 525TDS - ten v palubovce pod otáčkoměrem. Při vyřazení a volnoběžných otáčkách když jedu 40km/h to ukazuje 5l/100km a při 80km/h to vokazuje 2l/100km. Máte to také takové? Trošku sem hýbal s hlavou čerpadla a díky tomu to rozšteloval... :lol:
fafejta

#2 Příspěvek od fafejta »

Mně to ukazuje stejně,vždy se to vztahuje k té rychlosti.Máš to dobrý :lol:
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od lenoch »

fafejta píše:Mně to ukazuje stejně,vždy se to vztahuje k té rychlosti.Máš to dobrý :lol:
Tak to je v prdeli - žere to tedy jak prokoplý:/ :lol: A informaci o momentální dávce paliva bere spotřeboměr ze snímací ho čidla natočení ve stellwerku? Sem zaslechl, že snad ŘJ počítá i dobu otevření řídícího vstřiku při vstřiku...
fafejta

#4 Příspěvek od fafejta »

No myslím jen z toho serva,i když logicky by to z toho peizoeletrickýho snímače na řídící trysce taky mohlo jít.Muselo by se to zkusit to projet s odpojenym a co pak bude spotřeboměr ukazovat.Akorád to musíš ustartovat(cca 10 vteřin) a taky to trochu houpe na volnoběh.Jsi mi zas nasadil broučka :lol:
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od lenoch »

fafejta píše:No myslím jen z toho serva,i když logicky by to z toho peizoeletrickýho snímače na řídící trysce taky mohlo jít.Muselo by se to zkusit to projet s odpojenym a co pak bude spotřeboměr ukazovat.Akorád to musíš ustartovat(cca 10 vteřin) a taky to trochu houpe na volnoběh.Jsi mi zas nasadil broučka :lol:
Tak za broučky se omlouvám:) Sem takovej vrták...
mika_hakkinen
Klubové ID: 1487
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mika_hakkinen »

bych to taky potřeboval vedet trochu přesněji odkud to bere info o spotřebe do řidicí jednotky, mám vyrobený svůj boardcomputer, a potřeboval bych to do něho. mám e34 525tds. jinak mi to taky ukazuje když jedu tech 40 bez rychlosti těch 5l a při 80 taky ty 2l +-
fafejta

#7 Příspěvek od fafejta »

To né,to se neomlouvej,já mám taky rád ve věcech jasno,je to zajímavé téma ,akorád to snad zkusit experimentem vypojit,ale mám obavu,že jak budou houpat otáčky,tak si to tu polohu spotřeby neudrží a bude to taky houpačka.A tu spotřebu vidíš na kolik?On je kombik trošku těžší tak i ta váha se tam promítne.A ten předvstřik máš ted na tu hodnotu 0.95 +/- 0.02?Zkusil bych tu dávku kouda zmenšit a fora trochu zvětšit. :wink:
airbone
Klubové ID: 1836

#8 Příspěvek od airbone »

ten spotrebomer je len informativny. Navyse kedze sa jedna o analogovy rucickovy pristroj, nespoliehajte sa nato, ze ukazuje presne alebo ze na kazdom auto ukazuje rovnako.
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od lenoch »

fafejta píše:To né,to se neomlouvej,já mám taky rád ve věcech jasno,je to zajímavé téma ,akorád to snad zkusit experimentem vypojit,ale mám obavu,že jak budou houpat otáčky,tak si to tu polohu spotřeby neudrží a bude to taky houpačka.A tu spotřebu vidíš na kolik?On je kombik trošku těžší tak i ta váha se tam promítne.A ten předvstřik máš ted na tu hodnotu 0.95 +/- 0.02?Zkusil bych tu dávku kouda zmenšit a fora trochu zvětšit. :wink:
Předvstřik sem dal trochu víc - 0,99mm. On je to ale asi nezvyk spíš... zkoušel sem a při totálně plným plynu mi to na rychlost 4-ři víc jak 22l nevezme... nevíte o nějakym velkym BC?:))
Odpovědět