Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Cyklovač necykluje.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Srandik32

#1 Příspěvek od Srandik32 »

Tak mi delší čas blbne cyklovač.Nejdřív po zapnutí na cyklovač třikrát rychle setřel a pak už se stěrače nehli dokud jsem zas neotočil tím kolečkem a teď mi pro změnu v poloze na cyklovač stěrače jedou furt bez cyklů. :? Neví někdo kde je chyba?Jinak vše ostatní funguje jak má,stěrače normálně dojíždí,tak nevím.
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

A nemáš náhodou deštový senzor?
Srandik32

#3 Příspěvek od Srandik32 »

Neměl bych mít podle ASAPu.A stěrače stíraj i za sucha :? Jak to jinak poznám?Dík.

Obrázek
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Pod zpětným zrcátkem v autě bys měl mít takovou krabičku. přilepenou na okně.
Srandik32

#5 Příspěvek od Srandik32 »

Tak jak říkám,dešťovku nemám,může to dělat grundmodul?Ale jinak všechno funguje správně.
Pekys

#6 Příspěvek od Pekys »

mám podobný problém, v první poloze to sice stírá, ale nereaguje to na volbu rychlosti stírání, která se volí tím kolečkem v páčce stěračů. Interval je stále cca 15s. Další polohy fungujou v pohodě, jen nejde volit ta rychlost stírání na cyklovač v poloze 1.

Dešťák nemám, intenzivní ostřik a ostřik světel tam je, pokud to s tím nějak může souviset.

nevíte někdo co s tím?
Birkoff

#7 Příspěvek od Birkoff »

A co diagnostika? To že tam fyzicky nemáte deštový senzor, ještě nemusí znamenat že ve výbavě origo nebyl. ASAP to řeší. Mě odešel do věčných lovišť a dělalo mi to přesně to samé. Na kolečko to nereagovalo = stále stejná rychlost.

Ty stěrače setřou po aktivaci vždy, tedy i za sucha. Jen pro pořádek.
Pekys

#8 Příspěvek od Pekys »

nene, ani origo tam nebyl, to už jsem taky kontroloval. Nevim co přesně to ovládá, jeslti nějaký relátko, nebo nějaká řídící jednotka. Asi mi nic jinýho než diag nezbyde :?

ano, setřou kdykoliv po zapnutí, tedy i když je okno suchý.
Zdenal

#9 Příspěvek od Zdenal »

Logicky bych řekl, že je v háji ten časovač, to kolečko. Zkusit rozebrat, očistit, prostříknout a kdyžtak vyměnit. Jinak by neměl být problém, ale zkušenost nemám.
Birkoff

#10 Příspěvek od Birkoff »

Než to začnete rozebírat, doporučuji diagnostiku a v TEST modulech je prográmek na otestování funkce toho kolečka ap (mluvím o DIS). Taky jsem myslel, že je to kolečko KO a nakonec blbnul ten senzor.
Pekys

#11 Příspěvek od Pekys »

nic jinýho než diag mi asi nezbyde, tak tam někdy zajedu, a uvidim co z toho vypadne a dám vědět.

Ještě dotaz, jak moc je složitý dodělat dešťák? Po výměně předního okna mám okno se přípravou pro dešťák (bez už se nedělá), na kterej je potřeba dokoupit tu krabičku se senzorem, to je mi jasný. Nezapojenej kabel pod lampičkou předpokládám že bude právě k dešťáku, a co je potřeba ještě potom udělat/vyměnit/aktivovat? Ví někdo?

Když už se v tom budu hrabat, tak že bych si ho tam dodělal a byl by klid :)
Regis

#12 Příspěvek od Regis »

S tim dodelanim destovyho senzoru by me to taky zajimalo.
Rikas ze kabel tam mas? Nejvic se prave bojim toho ze ve svazku nebude kabel a to by pak byl maximalni voser to cely tahat znova. Jestli se ti potvrdi ze to je opravdu kabel k destaku, mohl bys udelat fotku kde presne je a jak vypada? Dik.
Milhaus_

#13 Příspěvek od Milhaus_ »

jak vypada packa kdyz ma auto orig. destovy senzor? ja jsem ted neco zjistoval v BMW a podle VIN mi rekli ze moje auto nemelo z vyroby dest. senzor - ale ted tam je, takze ho nejspis nekdo dodelaval ;)
u me vypada takhle (kvalita mizerna, foceno mobilem) - koleckem normalne reguluju citlivost senzoru ve ctyrech stupnich
stejne tak kabel od senzoru neni nijak zakryty - nevim jesti by tam mela byt nejaka lista, je tam proste kabel - je ho tedy videt tak 5mm
kryt senzoru je ta "velka kapka" - cislo 2 na nakresu, ale jakoby chybel dil 8 - i kdyz mozna tam je, ono je to fakt jen kousek a je tam spatne videt
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... omponents/
vsechno se zda ze funguje jak ma ;)
Přílohy
IMG_0015.jpg
IMG_0015.jpg (59.92 KiB) Zobrazeno 255 x
Regis

#14 Příspěvek od Regis »

Packa vypada stejne, je to dokonce ta sama packa (pokud vim), rozdily resi modul (nevim kterej).
Zadnou fotku z mobilu nevidim?
Prohledaval jsem katalog a zadnej extra kabelovej svazek atp. pro destovej senzor jsem nenasel. Ze by to bylo fakt tak jendnoduchy ze by ho stacilo zapojit a preprogramovat jednotku???
Milhaus_

#15 Příspěvek od Milhaus_ »

aha pardon, vkladal jsem to jako prilohu k postu ale to se zobrazi jen registrovanym clenum
takze fotka packy steracu z myho auta
http://img151.imageshack.us/img151/3215/img0015zad.jpg
Pekys

#16 Příspěvek od Pekys »

Regis: když vycvakneš lampičky vepředu, tak je tam jeden volnej kabel. Nic jinýho už tam vepředu není, tak předpokládám, že by to mohlo být k deštáku.

Ta jednotka by mě taky zajímala. Páčky bych řekl že jsou stejný. Ty máš po FL, že? Já mám před FL, ale je jiná jen drobnejma detailama.
Regis

#17 Příspěvek od Regis »

Jo, ja jsem po FL. Bohuzel se ted nepodivam, protoze auto jeste minimalne mesic neuvidim. :cry: Ale packa by fakt mela byt stejna, v ty by to byt nemelo.
Mozna bychom si na tohle meli zalozit vlastni tema, aby se tam taky podival nekdo kdo to treba delal nebo vi...?
Pekys

#18 Příspěvek od Pekys »

Tak jsem našel tenhle thread, kde v posledním příspěvku je, že stačí nainstalovat a připojit krabičku s dešťákem pod zrcátko a aktivovat.

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... k&start=15
Regis

#19 Příspěvek od Regis »

To zni nadejne. Dik za info. Ja se do toho pustim tak v cervnu nejdriv, tak kdyby do te doby nikdo nemel nic cerstvejsiho tak pak napisu jak to slo. :lol:
Pekys

#20 Příspěvek od Pekys »

tak já mám hotovo, a funguje super.

Stačilo pod lampičkou vytáhnout kabel s konektorem se 4-pinama, sundat vnitřní zpětný zrcátko (otočit o cca 60° a vypadne), protáhnout kabel k senzoru, připojit, nacvaknout, zadeklovat a hotovo.

U mě žádná diagnostika ani aktivace nebyla potřeba, auto dle výpisu origo výbavy nebylo z výroby dešťákem vybaveno, nicméně funguje.
Aktivace probíhá páčkou do polohy 1 (nahoru - cyklovač), a cvaknutím kolečka do polohy 1.
Odpovědět