Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Sprej na váhu vzduchu?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
VELMEN

#1 Příspěvek od VELMEN »

Prý existuje nějaký sprej na váhu vzduchu a nějaké procento těch vah to fakt zachrání. Máte s tím zkušenosti a popř jaký doporučíte a kde bych ho třeba v Praze sehnal? Mám podezdření na váhu,ale diagnostika je čistá a starou váhu se mi nedaří sehnat. Otáčky padají na volnoběh i pod 500.Díkes
brta
Klubové ID: 1176
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od brta »

Já mám teď novou váhu. Příznaky byly v nepravidelném zátahu, na plynu to cukalo, chovalo se to velice nepravidelně, klidně to 200km jelo normálně a pak to zase začalo blbnout, tzn. cukat, nebo to na desítky km spíš nejelo než jelo (vlastně bez turba).
Že se dá váha vyčitit je fakt, záleží, jestli je jen zanesená, nebo je po ní, pak to vyčístění samozřejmě nepomůže.
Jo a diagnostika mě také nic nehlásila! :? Mám E39 525tds.
No a k tomu typu na čištění, tak ten až tak moc nemám, jen to určitě nemuší být nic přímo speciálního, prostě něco, co čistí, odmašťuje.....
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matal Moderátor »

Na co sprej..? Váhu sundej a vyčisti technickým benzínem.. a pak mudruj.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Já jsem vyzkoušel a pomáhá:
- propylalkohol, dá se koupit v lékárně
- lepší je Tuner600 viz. http://www.technikpartner.cz/files/dal_nab.htm (je to uprostřed stránky)
airbone
Klubové ID: 1836

#5 Příspěvek od airbone »

starML píše:Já jsem vyzkoušel a pomáhá:
- propylalkohol, dá se koupit v lékárně
- lepší je Tuner600 viz. http://www.technikpartner.cz/files/dal_nab.htm (je to uprostřed stránky)
Ten drateny kartac pod tym tunerom600 pomoze na 100% :lol:

Ozaj, staci ten tuner600 nastriekat do vahy na ten dratik?
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#6 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Návod na čištění MAF tady už byl : http://www.louv.tv/cars/m5/MAF/

V té váze vzduchu není jen ten drátek, co je vidět. Je tam i termistor a uvnitř té krabičky je ještě několik součástek. Pokud tu váhu "něčím" vypláchnu a ty nečistoty se dostanou z drátku a plastu někam jinam, můžou funkci ostatních součástek ovlivnit. Čistý etylalkohol se dá sehnat jen v lékárně a to ještě po známosti. Jinak je to vždy něčím denaturované (benzín, pyridin a pod.) aby se to nedalo chlastat a nebo je v tom moc vody. Proto se pro průmyslové použití využívá jiných alkoholů, např. isopropylalkohol, který se chlastat nedá.

Jak píšou v tom článku (proto to sem dávám znovu) např. SimpleGreen je moc agresivní, ale čističe na elektronické součástky jsou lepší, protože nezanechávají žádné zbytky.

Some say that SimpleGreen is too agressive. The current consensus (as debated online) suggest the use of a high quality Electronics Contact Cleaner (only buy the good stuff that doesn't leave ANY residue).

Tak jsem prostě zkusil ten Tuner (není to od slova votunit), se kterým mám dobré zkušenosti v práci. Je to na bázi éteru a není zrovna levný, cca 200,-Kč - ale pomohl víc než líh. No a potom lehce vyfoukat, takže ne kompresorem, aby to ten drátek přežil a nechat chvilku vyschnout.

To Airbone : Ten kartáč je na hlavu, když se to nepovede. :D
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od patras Čestný člen »

isopropylalcohol ve spreji ...
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
airbone
Klubové ID: 1836

#8 Příspěvek od airbone »

starML píše:Návod na čištění MAF tady už byl : http://www.louv.tv/cars/m5/MAF/

V té váze vzduchu není jen ten drátek, co je vidět. Je tam i termistor a uvnitř té krabičky je ještě několik součástek. Pokud tu váhu "něčím" vypláchnu a ty nečistoty se dostanou z drátku a plastu někam jinam, můžou funkci ostatních součástek ovlivnit. Čistý etylalkohol se dá sehnat jen v lékárně a to ještě po známosti. Jinak je to vždy něčím denaturované (benzín, pyridin a pod.) aby se to nedalo chlastat a nebo je v tom moc vody. Proto se pro průmyslové použití využívá jiných alkoholů, např. isopropylalkohol, který se chlastat nedá.

Jak píšou v tom článku (proto to sem dávám znovu) např. SimpleGreen je moc agresivní, ale čističe na elektronické součástky jsou lepší, protože nezanechávají žádné zbytky.

Some say that SimpleGreen is too agressive. The current consensus (as debated online) suggest the use of a high quality Electronics Contact Cleaner (only buy the good stuff that doesn't leave ANY residue).

Tak jsem prostě zkusil ten Tuner (není to od slova votunit), se kterým mám dobré zkušenosti v práci. Je to na bázi éteru a není zrovna levný, cca 300,-Kč - ale pomohl víc než líh.

To Airbone : Ten kartáč je na hlavu, když se to nepovede. :D
Objednal som dnes ten sprej z conradu, tak som zvedavy...
Odpovědět