Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Trhanie pri zrychlovani-pomozte prosim
Caute mam takyto problémik pri zrýchlovani citit take slabe ani nie trhanie ale mixovanie,rucicka meraca spotreby pri zrychleni vylezie nahor a pri drzani urcitej polohy plyn.pedala (a naslednom zvysovani otáčok)klesa Lenže nejde plynule ale pri klesani sa stale pohybuje hore-dole(vtedy je citit to mixovanie).Cievky, sviečky ,filtre vymene za nove teda az na vzduchovy (ten je Kingdragon ale je vycistineny).
Davnejsie som sem pisal o probleme s lambda sondou ze neskoro zapina neviem ci to naozaj nebude chyba v RJ motora ,vtedy auto bolo na diagnostike a ziadne ine chyby neboli najdene.Merali mi vtedy aj tlak paliva (aj regulaciu pri vyssich otackach) vsetko bolo vporiadku az na spätny ventil na pumpe (akonahle vypnem motor neudrzi sa tlak paliva).Auto ma najazdene 269000 mohla by uz strajkovat aj palivova pumpa? Ukazoval by to ten ekonomer(popripade aj falosny vzduch)???
Davnejsie som sem pisal o probleme s lambda sondou ze neskoro zapina neviem ci to naozaj nebude chyba v RJ motora ,vtedy auto bolo na diagnostike a ziadne ine chyby neboli najdene.Merali mi vtedy aj tlak paliva (aj regulaciu pri vyssich otackach) vsetko bolo vporiadku az na spätny ventil na pumpe (akonahle vypnem motor neudrzi sa tlak paliva).Auto ma najazdene 269000 mohla by uz strajkovat aj palivova pumpa? Ukazoval by to ten ekonomer(popripade aj falosny vzduch)???
Takze odporucili mi vymenit cidlo teploty pre RJ(uz je vymenene),dalej som vymenil hadicky do volnobezneho ventilu,potom som vycistil aj vahu vzduchu a stale nic.Je to este viac citit
.To trhanie je najviac citit pri 2700-3000 pri stlacenom plyne na polovicu a viac .Lepsie by som vedel popisat to trhanie ako keby po stlaceny plynu zacalo pekne tahat a na sekundu ubere vykon a dookola to iste ale pritom auto stale zrychluje.
Prosiiiim poradte uz mam ztoho nervy.
Dakujem

Prosiiiim poradte uz mam ztoho nervy.

Dakujem
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem nechtěl zakládat podobné téma ale mám s autem něco podobného. Pokud je vypojená lambda sonda, auto mi jede perfektně. Když zapojím lambdu, tak ve středních otáčkách tah polevuje a znovu přidává. A dělá to i s novou lambda sondou. Já každopádně zkusím prohodit váhu vzduchu za stejný typ a projet to, pak se uvidí. V nejhorším budu jezdit dál s odpojenou lambdou za 11.5 průměr, což mi připadá na E34 525i 24V bezVanos docela dost, když i se starým dvanáctiventilem jsem jezdil pod 10 průměr.
tak jak? už ste něco vyřešili? Mě něco podobnýho dělá M30 a po výměně všech dílů zapalování je to stejný. Někdy to zlobí někdy ne. Jako by vynechával jeden válec chvílema. Dělá to od 3000 otáček vejš při víc sešlápnutym plynu. Na diagnostice to nic nehlásí. Spotřeba v normálu asi 12-13 litrů, maximálka taky výborná,ale občas to jako poškubává. Tedkon zkusim odpojit váhu a pak lambdu estli se to nějak projeví:)
RedBaron píše:Tak jsem nechtěl zakládat podobné téma ale mám s autem něco podobného. Pokud je vypojená lambda sonda, auto mi jede perfektně. Když zapojím lambdu, tak ve středních otáčkách tah polevuje a znovu přidává. A dělá to i s novou lambda sondou. Já každopádně zkusím prohodit váhu vzduchu za stejný typ a projet to, pak se uvidí. V nejhorším budu jezdit dál s odpojenou lambdou za 11.5 průměr, což mi připadá na E34 525i 24V bezVanos docela dost, když i se starým dvanáctiventilem jsem jezdil pod 10 průměr.
Vyskusal si uz novú vahu?
m51d25 píše:inak otcovi robila 318i m40 podobne veci.vymenili sme rozdelovac a ide uz normalne..aj s palcom.kukni ako vyzeraju kontakty..nam chybal 1mm a robilo to paseku..vsak kuknutie nic nestoji:)3ks skrutek na 8mm orech
Lenze ja nemam rozdelovac ale 6 cievok zvlast na kazdom valci a su fungl nove