Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Stěrače E39
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám problém se stěračema, z ničeho nic přestávaj stírat, dnes na 50km 3x.. když se to stalo poprvý tak nefungovalo nic, ani ostřik okna, podruhý už fungoval ale stěrače vůbec, a potřetí zas vůbec nic... to je tam nějakej modul i na stěrače? nevíte čim by to mohlo být.. po cca 20 minutach se zas rozběhnou ale třeba na 10min.. šílenost v dnešnim lijáku
-
- Kontaktovat uživatele:
libovka píše:Stěrače ovládá grundmodul.Mohl by to dělat i motůrek stěračů.Může bejt načatej a občas přestane chodit.
shit já to věděl, si s těma modulama nedaj pokoj

dexter píše:já mam třeba špatnej mikrospínač dojezdu stěračů.Přede mnou se s tím už taky někdo hral,ale asi až k spínaču se nedostal.
jak se to projevuje? všim sem si že nekdy ty stěrače nedojedou uplně dolu, jestli to teda má nějakej vliv
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem to, zdá se, vyřešil.. problém byl v relé stěračů.. vyndal jsem ho, rozebral, očistil kontakty a trochu přihnul packu, a stěrače reagujou libově..
takže podud někdo bude mít problémy s tím, že: dešťový senzor nefunguje správně, stěrače se zaseknou ale ostřik jde, stěrače se zaseknou ostřik nejde - tak by měl začít tim rele jako první věcí než bude čenžovat drahou elektroniku
takže podud někdo bude mít problémy s tím, že: dešťový senzor nefunguje správně, stěrače se zaseknou ale ostřik jde, stěrače se zaseknou ostřik nejde - tak by měl začít tim rele jako první věcí než bude čenžovat drahou elektroniku

Fazeey píše:tak jsem to, zdá se, vyřešil.. problém byl v relé stěračů.. vyndal jsem ho, rozebral, očistil kontakty a trochu přihnul packu, a stěrače reagujou libově..
kde najdeme to rele?
-
- Kontaktovat uživatele:
vyuziju tematu...mam taky problem se steraci...stava se mi, ze normalne stiraji, pak dojedou a znovu uz nesetrou a nejdou pustit na zadnou polohu, packou litam nohoru, dolu jako jojo a nic, ostrik funguje...nejpis to dela jenom pri aktivovanym destovym senzoru...bo kdyz sem mel pusteny sterace an jednicku nebo dvojku, tak to bylo v pohode...
resim to tak, ze zastavim, vypnu zapalovani, pockam a ono to po nejaky chvili zase jde...
nema nekdo tuseni, co by to mohlo delat?
resim to tak, ze zastavim, vypnu zapalovani, pockam a ono to po nejaky chvili zase jde...
nema nekdo tuseni, co by to mohlo delat?
-
- Kontaktovat uživatele:
To by se jeden po..al!
Včera jen tak pročítám vlákno o stěračích a koukám, jaké problémy s nimi koho potkávají. Tak jsem přihodil dotaz ohledně "Regensenzoru" a zkoušel jsem jej aktivovat. Bohužel nejde, ale stěrače fungovaly OK.
Dnes večer jedu z práce, prší a kousek od baráku mi najednou stěrače zaparkovaly v půli okna!!! No pochopíte to
???
Tak jsem místo večerního odpočinku zalezl do garáže a začal se v tom hrabat.
Odmontoval jsem komplet filtry a koukám, že musí dolů i torpédo, abych se na celý mechanismus dostal. Tak jsem sundal stěrač u řidiče a za boha jsem nemohl sundat tu ozubenou patici co drží polohu stěrače. Najednou koukám, že při stírání se občas motorek o kousek protočí na prázdno, aniž by hnal stěrače. Tak jsem povolil ten hlavní šroub na motorku (13ka), vše jsem promazal, jednou jsem stírnul aby se zaparkoval do výchozí polohy, utáhnu ten hlavní šroub co to dalo a stěrače opět fachají jak mají. Otázka asi 40 minut.
Když jsem to dával opět do kupy, málem jsem porodil při nasazování té gumové příruby k filtru u spolujezdce. Sral jsem se s tím asi hodinu. Ale nakonec jsem v 01.15 hodin vše úspěšně dokončil.
Tak uvidíme, až začne pršet... Většinou se vše vysere, když se to zrovna nejvíce nehodí, že???
Včera jen tak pročítám vlákno o stěračích a koukám, jaké problémy s nimi koho potkávají. Tak jsem přihodil dotaz ohledně "Regensenzoru" a zkoušel jsem jej aktivovat. Bohužel nejde, ale stěrače fungovaly OK.
Dnes večer jedu z práce, prší a kousek od baráku mi najednou stěrače zaparkovaly v půli okna!!! No pochopíte to

Tak jsem místo večerního odpočinku zalezl do garáže a začal se v tom hrabat.
Odmontoval jsem komplet filtry a koukám, že musí dolů i torpédo, abych se na celý mechanismus dostal. Tak jsem sundal stěrač u řidiče a za boha jsem nemohl sundat tu ozubenou patici co drží polohu stěrače. Najednou koukám, že při stírání se občas motorek o kousek protočí na prázdno, aniž by hnal stěrače. Tak jsem povolil ten hlavní šroub na motorku (13ka), vše jsem promazal, jednou jsem stírnul aby se zaparkoval do výchozí polohy, utáhnu ten hlavní šroub co to dalo a stěrače opět fachají jak mají. Otázka asi 40 minut.
Když jsem to dával opět do kupy, málem jsem porodil při nasazování té gumové příruby k filtru u spolujezdce. Sral jsem se s tím asi hodinu. Ale nakonec jsem v 01.15 hodin vše úspěšně dokončil.
Tak uvidíme, až začne pršet... Většinou se vše vysere, když se to zrovna nejvíce nehodí, že???
-
Jednou jsem se setkal s tím,že zakoroduje hřídelka stěrače jako u VW tam je to běžný problém po 5 až 7 letech.Stěrače stírají, někdy i pomaleji,dokud se nerozepne tepelná pojistka v motoru.(čím se otáčí stejnosměrný el.motor pomaleji tím má větší odběr proudu a tím i oteplení)Po vychladnutí zase určitou dobu fungují.Bylo to na e39 stěrač před řidičem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj taky mám problém se stěrači, začalo to tím, že mi se střechy sjel při brzdění sníh a jelikož jsem měl zapnutý dešť. senzor, tak začal stírat a než jsem to stihl vypnout tak se stěrače zastavily v nejvyšší poloze a nechtěly se hnout. Zastavil jsem, vypl klíček, zapl klíček a stěrače nefungovaly. Pomohlo s nima trochu pohnout a pak začly fungovat ne však správně. Ze základní polohy při setření mi dojedou do půlky okna a zastaví se při dalším pohybu páčkou směrem dolů dojedou do vrchní polohy, sjedou dolů a zase zpět do půlky okna. Nedávno mi přestaly fungovat úplně nicméně ostřik šel. Najde se tu mág přes stěrače? Díky