Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

propad výkonu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Aldo

#1 Příspěvek od Aldo »

Tak jsem jel dnes z Prahy na Ostravu, při rychlosti něco kolem 200km/h najednou propad výkonu, auto nechtělo točit a nejelo zhruba 2-3 minuty více než 150-160km/h, potom výkon opět naskočil jako by se nic nestalo. Toto se za cestu do Ostravy opakovalo několikrát, jednou v kratších intervalech několikrát za sebou, ale jen ve vyšších rychlostech. O co by se mohlo jednat? Jde o e39 530dA 142kw. Před jízdou jsem nabral naftu u nějaké pro mě neznámé čerpací stanice, jinak tankuju výhradně shell v-power. Napadlo mě jestli to nemohlo být tou naftou- nějaké nečistoty.. Teď jen doufám, že mě nějak uklidníte, že to nebude čerpadlo. Díky :)
Kail
Klubové ID: 1612

#2 Příspěvek od Kail »

Myslím,že by to mohla dělat váha vzduchu...
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Aldo píše:.. při rychlosti něco kolem 200km/h najednou propad výkonu, ale jen ve vyšších rychlostech....
.. jsem nabral naftu u nějaké pro mě neznámé čerpací stanice jestli to nemohlo být tou naftou- nějaké nečistoty..
..že to nebude čerpadlo. Díky :)
Kdyby jsi jel jen 130m/hod, tak by se Ti to nestalo. :D
A teď k věci, pokles byl pravděpodobně způsoben přívodem paliva, nic jiného tam chybět nemůže. Předpokládám, že se tak stalo s nějakém stoupání, kde je nárok na množství paliva větší.
- podívej se na filtr nafty 13327786647, je na čistotu velmi citlivý, viz : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=10, pozice 1 a 2.

- potom na to čerpadlo, jak píšeš http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15, pos. 9 může dávat málo, ale těžko se to měří, má dávat 4 bary

- může být špatné čerpadlo v nádrži (nebo už málo paliva v nádrži), má dávat asi 0,5 baru a je tam sítko

- potom je ještě přepouštěcí ventil na railu, který přepouští větší tlak do zpátečky, ale to by Ti to předtím nejelo 200.

Přečti si taky :
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... sc&start=0
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Pokud se ta ztráta výkonu projevovala podobně, jako když začnou prokluzovat zadní kola na vodě nebo sněhu, je to pumpa.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Aldo

#5 Příspěvek od Aldo »

Děkuji za tipy, je pravda že auto dostalo zabrat a při "normální" jízdě problém znát není, ale jednou za čas je potřeba trochu protáhnout křídla. Propad byl náhlý, klesly otáčky, jako by se nedostávalo potřebného paliva. Jako první dojezdím nádrž+ filtr - jak psal starML, příjde mi to jako nejpravděpodobnější, případně diagnostika a uvidíme. Později kdyžtak napíšu jak to dopadlo. Ještě jednou díky :wink:
Odpovědět