zjistil jsem, ze mi docela hodne tece bud pod timto cerpadlem nebo primo ono a to tak, ze kdyz tu nadobku naplnim, tak je to za chvili prazdne. Jak to cerpadlo nejak nedestruktivne sundat, a pripadne to dale poresit? Zkousel jsem za to jemne vzit, ale nejak jsem neuspel, hrubsi silu jsem zatim pouzit nechtel
zjistil jsem, ze mi docela hodne tece bud pod timto cerpadlem nebo primo ono a to tak, ze kdyz tu nadobku naplnim, tak je to za chvili prazdne. Jak to cerpadlo nejak nedestruktivne sundat, a pripadne to dale poresit? Zkousel jsem za to jemne vzit, ale nejak jsem neuspel, hrubsi silu jsem zatim pouzit nechtel
j taky mi teče, vyndal jsem ho, vyčistil, zkousel najit kde to teče, ale nic.. vratil sem ho tam, pul roku to bylo OK a pak to zas začlo.. každopadně to jde vyndat bez problemu - teda pokud mluvis o E39
Jj, E39. Vyndat ho z toho uchytu samozrejme zvladnu, to neni zadny problem , ale nejak se mi ho nepovedlo oddelat z hadicky a z nadrzky a nechtel jsem za to proste zabrat.... Na to se ptam
V nádržce je to jenom nasunutý v gumovým kroužku. Ten se dá koupit samostatně, ale většinou je prasklý těleso čerpadla.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Na 99% protýká těleso čerpadýlka. A vesměs va spodní části - kde se to fakt na pikaču opravuje - lepí.
Hadičku se nesnaž stáhnout z hrdla - skoro to nejde. Nehledě na to, že už určitě dávno ztratila pružnost z výroby. Normálně ji těsně u čerp. odšmikni, zbytky odstraň (seřízni) opatrně nožíkem a znova ji pomocí nehřátí nasuň.
Jinak v D stojí čerpadlo cca 32,-€ a ten kroužek ve kterém je nasazené, asi 0,90€.
Samozřejmě i mě protýká, jak jinak... Celý jsem to vyčistil, nalil koncentrát a do 5-ti minut půl motoru zasraný.o. Takže vystříkat wapkou a jeb.t na celej koncentrát a intensivní ostřikovač.
Nejlepší je mít kvalitní gumičky na stěračích (měním kažého 1/2 roku - 1ks = 6,-€) a čistou vodu v nádržce! (samozřejmě tuto kombinaci nikomu nevnucuju...)