tds píše:Servis ne ale je to mé velké hobby a pár BMW mi rukama prošlo, navíc jsem na to naprosto vybaven vč. diagnostiky,nářadí,přípravků atd.
To jsi asi velkej blázen,cpát takový prachy do cajku pro osobní účel ,škoda že jsi tak daleko,bych se stavil
Někdo mačká automaty,někdo chlastá,každý má něco.Přípravky jsem nekupoval ale obšvihl od originálů a nechal za pár korun udělat,ale musím říct že už se mi víc jak polovina vrátila takže to není zas tak hrozný.
fafejta píše:U té 530D,když kouří tak to nakrásno může být špatná váha vzduchu,chtělo by to na diagnostiku či to odměřit osciloskopem.
Neviem ci s diagnostikou odhalim spatnu vahu pokial nebude uplne KO, ale ta vaha kua moze byt..... Navyse sa mi zda ze motor nema taky tah akoby mal mat, hoci to moze byt len zdanie. Vahu si viem poziciat, otazka znie, ci ju vymenim len tak ze ju prehodim alebo je potrebne nieco robit cez diagnostiku, neviete???
Ti to projedou s diagnostikou,nalogujou si ty hodnoty a pak po jízdě sčíhnou co hlásí a co by měla hlásit.Jestli třeba nemá v určitém režimu mezeru či nějakou anomálii.Ta závada by ti zůstala v paměti,a sporadická bych řekl,že není tudíž ti nezmizí po těch x startech.Ale může to být i něco jiného,víš jak to je ,lékař tě taky nevyléčí přes net či fon.Může být zatuhlá naklápěčka na turbu a už to turbo taky nemá správný hodnoty,zajet s tim k lékaři.
Kua, aj ta spotreba sa mi nejako zdvihla. No, turbo hadam nepripada v uvahu, pred 20tkm bolo vymenene za nove priamo u BMW. Skor by som si mozno pomohol to diagnostikou. Nevies ci by mi pomohol obycajny Carsoft 6.5 ? Da sa na tom logovat za jazdy? Akurat cakam na kabel, tak by som to mohol nalogovat a hodit ti to, len potrebujem zohnat laptop s COM portom. A co odpojenie vahy?
S tou neoriginál diagnostikou nemám absolutně zkušenost,jestli je schopná monitoring či logování(uložení) live dat,to fakt netuším.Co se týče toho odpojení váhy,tak to jedině zkusit,když to bude to samý tak by to teoreticky tím mohlo být,ale to změření co v jakých otáčkách váha hlásí za hodnotu v milibarech by bylo určitě lepší.Ale s těmahle motorama M57 mám pramálo zkušeností,já tak s bídou TDS.Ale to turbo můžeš změřit i bez diagnostiky,co tlačí a jaký ten turbotlak má průběh.20tis na zatuhlou naklápěčku úplně klidně ,ale ta diagnostika je lepší.Tak zdar práci,která dobro plodí,necht mává kladivem či řídí pluh
CarSoft má funkciu sledovania "živích" dát ale neviem či Ti v tomto tie info pomôžu... Naviac nepotrebuješ COM port, funguje to aj cez redukciu USB->COM (mám to doma, tak viem). Kupoval som diagnostiku + redukciu v jednom.
To turbo vylucujem, bolo menene pred 20tkm a ak by aj tlacilo malo, tak mam na neho zaruku. AKo ho teda zmerat? A co s tym odpojenim vahy? Motor vraj vtedy pouziva nejake standardne predvolene hodnoty, no asi to skusim a este som na jednom zahranicnom fore dostal nejaky tip na nejake tesnenie medzi vahou a potrubim turba, ze zvykne cez neho fukat..... tak to omrknem. Pockam teda na ten kabel a potom budem hadam aspon trochu mudrejsi. Inac viem o tom adapteri COM>USB, ale vraj nefunguje spolahlivo, niekedy dokonca vobec. Vraj je lepsie to v tom pripade spojit cez rozhranie PCMCIA, ale ked to pride tak skusim aj ten COM>USB.
Kamarád má chipnuté 530d na 225 koníku, krouták má 500nM a jede to velice pěkně když tomu dám cihlu na plyn tak to ve vysokých otáčkách začne kouřit ale jinak při běžné jizdě nic nevidět. Byl stím v servisu a říkali mu pane to je diesel to prostě kouřit bude. No jinak je spokojen. Stálo ho to cca 13000kč a má to od bitpower. Nevím odkud jsou ale jsou z olomouce prej taky což je od mého bydliště kousíček.
nazdar,tak vcera som jazdil na e46 330d a som uplne zfanatizovany:)ta dymivost bola iba ked som mu dal kakao a hlavne som zistil, ze dym nebol cierny,len pri vysokych otackach s turbom.ked sme isli v noci a za nami bolo auto co svietilo,bolo vidno ze to dava kudol dymu ako svina..ale nie cierny..cital som ze mas asi vahu vzduchu zlu,tak som moc neporadil,ale ta jazda bola extrem super!paradny motor! tds je oproti tomu prd v lese:(
Tak o tom žádná TDS je mrtvola oproti 3.0d to je tim přímým vstřikem bo ten krouták je tam neskutečně vyšší zase skrze tohle se to nedá tak točit ale to vůbec neva. Chtěl jsem se optat TDS zda mu jde na tds ted slyšet svištět turbo či nikolvek jako u seriovky?? Tedy aspon já tam nic neslyším.
ja mam taky tds,aj chip.mne to turbo slyset..kdyz mu udelim tak 3500rpm,zacne trochu piskat..ale tak normalne ako na octavke a pod..jinak jsem si vsim,ze kdyz dam novej vz.filrt,tal je ticho ako v kostole:)vtedy ani nepiskne..mozno som na drogach a nema to nic spolocneho,ale mne sa tak zda,ze nepiska ked je novy filter
Suhlasim ze 3.0d je paradny motor, ma vynikajuci zatah a to aj u tazsej E39. Akurat ten moj zatah nejak sa mi nezda - v minulosti ak som dal kladu na podlahu, tak od 2000 hore to zatiahlo ako krava, teraz skor tak pozvolnejsie s pomalsim nastupom, tak hadam ta vaha. Tak dik vsetkym zatial za rady, cakam este na carsoft kabel a potom zacnem hladat chybu, skusim najprv tu vahu odpojit a aj nalogovat, dopocul som sa ze carsoft vie robit live data. Nechcem zbytocne kupovat novu za 200eur kym nemam istotu ze je KO.
LIVE DATA umí, ale nic o váze ti nic neřekne.akorát ti ukáže jakou hmotnost vzduchu spotřebovává,ale pokud to nemáš s čím srovnat a nemáš hodnoty jaké a kdy to má mít tak je ti to v podstatě k ničemu.tudy cesta nepovede.být tebou tak tu váhu rovnou koupím novou na ebayi to stojí pár šupů.a máš klid
A ukazuje to ty měřený hodnoty tlak turba a hodnotu váhy pohromadě i s měřenými otáčkami.Kdyby ano tak z toho lze zjistit chod váhy v závislosti na tlaku turba.Chce to udělat ten log na váhu v zátěži,nejlépe do kopce.
Ja som mal problem s vahou aj na predoslom aute vw passat V6 TDI a tam som to nalogoval cez VAG COM a videli sme, ze ma davat viac ako dava - v nizkych otackach a pri volnobehu davala hodnoty ok, ale vo vysokych otackach dost nizke. VAG COM to vie zobrazit ako graf v zavislosti od casu a veliciny co sa maju zapisat si vyberiete - teda otacky, tlak turba apd.. Tak som vymenil vahu a auto islo potom ako z praku. Najlepsie je ak by sa porovnali logy z dvoch aut, lebo ja fakt neviem kolko ma a kedy ma davat, ale ak sa to da logovat cez carsoft, tak potom to zistim co a ako.
tds: viem o tych lacnych vahach na ebay, ale poslednu co som tam kupil bola prave ta vaha na spominany passat V6 - stala puhych 50eur a bola znacky HERZOG, no o par mesiacov auto zas stratilo tah kvoli vahe - dal sa tam potom origo bosch a islo to neporovnatelne lepsie. Takze tie ebay vahy nic moc z vlastnej skusenosti. Skor by som kupil cez ebay origo, vyjde to lacnejsie ako v servise. No najprv sa presvedcim co je s tou starou vahou, vsak to nesuri aby to muselo byt hned zajtra.
cipni to, ja som ho uz take kupil, ma 500NM som to uz spominal takze nepoznam rozdiel medzi ne a ano... ale spokojnost na druhej strane... spotreba dole a vykon hore, je to fakt zaujmave... ved ked sa stretneme (budiky) (: porovname, a mozno ho do ftedy aj cipnes
coWon píše:cipni to, ja som ho uz take kupil, ma 500NM som to uz spominal takze nepoznam rozdiel medzi ne a ano... ale spokojnost na druhej strane... spotreba dole a vykon hore, je to fakt zaujmave... ved ked sa stretneme (budiky) (: porovname, a mozno ho do ftedy aj cipnes
Urcite dam chipnut, ale neskor, teraz som dal 1200eur za gumy a disky, tak nesu uz moc lova na chip. Musim pockat kym za mnou prides s tymi svojimi budikmi aby som si zarobil a potom bude aj chip Tie diag kable by mi mali dnes dojst z DE, este zohnat stary laptop s COM portom a fakcim. Idem kukat inzeraty.....
Ozaj a ty co to mas za chip?