Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 530d dymi
Nazdar hosani. Chcem sa len spytat ci je to ok, alebo nie:
Auto za normalnych okolnosti nedymi, ale ked zosliapnem pedal na podlahu na trebarz 2ke a vytocim ho do tych 3500 a viac, potom pri preradeni (zosliapnuti spojky) na dalsi stupen vyrazi z vyfuku celkom pekny mracik cierneho dymu. Viem ze u dieselu je to normalne, ale na druhej strane som pocul, ze ak commonrail dymi ako TDI, tak su vstrekovace na odchode... Auto ide celkom dobre, volnobeh hladky, beh motora tiez, starty bez problemov. Je to OK, ci uz sa blizi nieco co bude stat moju penazenku zivot?
Auto za normalnych okolnosti nedymi, ale ked zosliapnem pedal na podlahu na trebarz 2ke a vytocim ho do tych 3500 a viac, potom pri preradeni (zosliapnuti spojky) na dalsi stupen vyrazi z vyfuku celkom pekny mracik cierneho dymu. Viem ze u dieselu je to normalne, ale na druhej strane som pocul, ze ak commonrail dymi ako TDI, tak su vstrekovace na odchode... Auto ide celkom dobre, volnobeh hladky, beh motora tiez, starty bez problemov. Je to OK, ci uz sa blizi nieco co bude stat moju penazenku zivot?
-
- Kontaktovat uživatele:
m51d25 píše:jasne,chipni to!ja mam chip na 525tds 167ps a brutal!menej zere a ide ako blazon:)mozem iba chvalit..
A co mas za chip? Mas chiptuning, alebo vymenu celeho chipu? Kukal som vcera od jednej rakuskej firmy chip ktory sa instaluje namiesto povodneho chrobaka v RJ ale stale niesom rozhodnuty do coho pojdem.
ja mam novy chip..zistil som ze stal nejakych 7000sk. akurat jedna vec ma teraz napadla:)haha ked tomu zadelim podlahu,je zamnou kudol dymu ako z tatrovky..ale to je uplne normalna vec,lebo dava viac paliva a viac tlaci turbo.mne tlaci 1,6,co je dost blaznive na motor ktory ma 350000km..ale zatial pohoda.ked jazdim normalne,zere mi to v meste 10 a vonku tych 5-6 litrov pri 120km/h..chip je fakt super!tebe by to dalo dost koni..193ps a chip..hmm to by si mohol mat kludne nejakych 220 a viac..kokso to je uz dost:)
Myslim ze ten chip by mi daval nieco okolo 230k a zvysenie krutaku by malo byt z 410 na 500nM. Rozmyslam co by nato povedala spojka. Turbo mam fungel nove, takze to by malo daco vydrzat. Vcera som kukal ten chip na ebay, nemam na tu stranku povolenie z prace, vecer teda hodim link. Vyzeraju ako celkom seriozna firma s dobrym feedbackom, maju chipy aj pre 525TDS. Ma niekto nejake pozitivne/negativne skusenosti s chipmi na 530d? Predsa je to uz trochu iny motor ako 525TDS.
m51d25 píše:ja mam novy chip..zistil som ze stal nejakych 7000sk. akurat jedna vec ma teraz napadla:)haha ked tomu zadelim podlahu,je zamnou kudol dymu ako z tatrovky..ale to je uplne normalna vec,lebo dava viac paliva a viac tlaci turbo.mne tlaci 1,6,co je dost blaznive na motor ktory ma 350000km..ale zatial pohoda.ked jazdim normalne,zere mi to v meste 10 a vonku tych 5-6 litrov pri 120km/h..chip je fakt super!tebe by to dalo dost koni..193ps a chip..hmm to by si mohol mat kludne nejakych 220 a viac..kokso to je uz dost:)
Ten tlak jsi měřil tlakoměrem nebo přes diag?buhužel tě musím zklamat pokud čipneš tds tak se ti nezvýší plnící tlak,mám takový dojem že tenhle plnící tlak ti řekla diagnostika, a ta počítá cca.0,95 hPa atmosferický tlak tj.tvůj reálněj plnící tlak je cca.0,6bar což je Velmi málo a kvůli tomu ti to tak hulí.pokud je to měřeno tlakoměrem tak to potom jo.ale tlak při tvém chipu by měl být ca.1,2bar na diag cca.2,2, potom by to hulit nemělo pokud je vše ok. Já mám chip na 173ps a tlak jsem nastavil na 1,25 a nevidíš za mnou obláček.
tds píše:Ten tlak jsi měřil tlakoměrem nebo přes diag?buhužel tě musím zklamat pokud čipneš tds tak se ti nezvýší plnící tlak,mám takový dojem že tenhle plnící tlak ti řekla diagnostika, a ta počítá cca.0,95 hPa atmosferický tlak tj.tvůj reálněj plnící tlak je cca.0,6bar což je Velmi málo a kvůli tomu ti to tak hulí.pokud je to měřeno tlakoměrem tak to potom jo.ale tlak při tvém chipu by měl být ca.1,2bar na diag cca.2,2, potom by to hulit nemělo pokud je vše ok. Já mám chip na 173ps a tlak jsem nastavil na 1,25 a nevidíš za mnou obláček.
Ty máš nějakej autoservis či co?Bych potřeboval taky trošku poladit TDSo,ale nemám k tomu zázemí a v okolí v servisech je to samej trotl (resp. vyměnář dílů...),a když ne,tak mi stejně řeknou že nemaj čas a radši od toho ruce pryč

m51d25 píše:momentale ako potom dosiel na 1,6bar? to asi vypocital pocitac?kua nerozumiem teraz..
No atmosferický tlak je cca 1 bar,no a když ti to bude tlačit jako turbotlak 0.6 baru tak ti to ukáže diagnostika vždy v tzv. absolutním tlaku....tedy 1.6 baru...což je hodně málo.......proto asi kouř myslel TDS.
fafejta píše:m51d25 píše:momentale ako potom dosiel na 1,6bar? to asi vypocital pocitac?kua nerozumiem teraz..
No atmosferický tlak je cca 1 bar,no a když ti to bude tlačit jako turbotlak 0.6 baru tak ti to ukáže diagnostika vždy v tzv. absolutním tlaku....tedy 1.6 baru...což je hodně málo.......proto asi kouř myslel TDS.
Přesně tak!
HEEEJ to je úúplně jiný motor,jiné turbo.m51d25 píše:kokso tak to mam asi problem vsak?asi mi podali zlu info o tom tlaku..musim to teraz zistit:)ale neva..k tomu 530d..opytam sa jedneho chalana z lazou pri malackach..on ma 330d chipnuty..potom napisem co a ako..snad bude vediet o tom viac..vsak su to rovnake motory
U turba co má 3,0d je plnící tlak ovládán řidící jednotkou naklápěním lopatek turba.
u tds je to obtokovým ventilem mechanicky na základě vytvořeného tlaku přímo turbem.musíš nastavit regulační ventil na vyšší tlak.
Kail píše:tds píše:Ten tlak jsi měřil tlakoměrem nebo přes diag?buhužel tě musím zklamat pokud čipneš tds tak se ti nezvýší plnící tlak,mám takový dojem že tenhle plnící tlak ti řekla diagnostika, a ta počítá cca.0,95 hPa atmosferický tlak tj.tvůj reálněj plnící tlak je cca.0,6bar což je Velmi málo a kvůli tomu ti to tak hulí.pokud je to měřeno tlakoměrem tak to potom jo.ale tlak při tvém chipu by měl být ca.1,2bar na diag cca.2,2, potom by to hulit nemělo pokud je vše ok. Já mám chip na 173ps a tlak jsem nastavil na 1,25 a nevidíš za mnou obláček.
Ty máš nějakej autoservis či co?Bych potřeboval taky trošku poladit TDSo,ale nemám k tomu zázemí a v okolí v servisech je to samej trotl (resp. vyměnář dílů...),a když ne,tak mi stejně řeknou že nemaj čas a radši od toho ruce pryč
Servis ne ale je to mé velké hobby a pár BMW mi rukama prošlo, navíc jsem na to naprosto vybaven vč. diagnostiky,nářadí,přípravků atd.