Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Repase startéru?
Začal jsem teď jezdit s mazlikem i do práce a je to jen 10km a tak se mu ty krátké trasy a časté startování asi přestávájí líbit. Občas když otočím klíčkem,tak se ozve jen zacvakání do prázdna a nic..a pak už to třeba naskočí...Co to nejspíš bude a co to odhadem přijde? Popřípadě poprosím vaše tipy na někoho kdo opravuje startéry. Může to být špatnej pastorek nebo tak? Současně s tím jsem zaznamenal pokles volnoběžných otáček,tak jestli to spolu nějak nesouvisí. Díky moc..jo mám e34 525i r.v 91
ahoj..tohle jsem mel na e32..bylo to jen pouzdro v starteru.naskocilo mi to kdyz jsem pohnul s autem s rychlosti a pak pastorek zapad do ozubeni a slo to..dal jsem repasovat starter v bratislave a koukal jsem ako mamrd,protoze tam menili jedno puzdro a stalo to jen 300sk:) pak bylo po probleme..nevim jestli to budes mit taky
mne to ale delalo to pouzdro.

VELMEN píše:Začal jsem teď jezdit s mazlikem i do práce a je to jen 10km a tak se mu ty krátké trasy a časté startování asi přestávájí líbit. Občas když otočím klíčkem,tak se ozve jen zacvakání do prázdna a nic..a pak už to třeba naskočí...Co to nejspíš bude a co to odhadem přijde? Popřípadě poprosím vaše tipy na někoho kdo opravuje startéry. Může to být špatnej pastorek nebo tak? Současně s tím jsem zaznamenal pokles volnoběžných otáček,tak jestli to spolu nějak nesouvisí. Díky moc..jo mám e34 525i r.v 91
Zdar mam e36 r.97 a mel jsem podobnej problem.Repase u
u Horák myslím do 2 tisíc s montáží a je klid.
Tak to bude ono,vždy na poprvé to jen zacvaká a pak už to natočím..a teď když jsem jel z práce ,tak jsem do toho strčil před startem a natočil jsem na poprvý..nechám to spravit..akorát nevim co dělá ty nízký otáčky..diagnostika je čistá..asi vyměním váhu bo tak se jediná nechávala z toho tělesa okolo a otočím tím šroubkem před klapkou..
Checker píše:Kolik stojí novej originální??
Ty vole tak jsem se zprdele mrknul na http://www.realoem.com a zkopíroval kód dílu na autec a nějakej startér bosh za 17 litrů!!!! Tak to fakt kurva nééééé to to radší budu natáček kličkou

na http://www.mjauto.cz ho mají novej za 4200,- (BOSCH)
Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28