mám 530dA rok 2000, ještě mot. 135kw, je to týden, co se mi začíná ozývat z levého podběhu hučení cca. 45 sekund a opět to vypne. Je to vždy, když vůz stojí bez zapnutého klíčku, stačí otevřít dveře a začne to, zavřít kapotu a jede to znovu, vždy jen výše uvedenou dobu. původně jsem si myslel, že to dělá předehřev motoru, ale ozvývá se to přímo z podběhu. Proto moc prosím o radu, protože mi to vadí
hasi píše:mám 530dA rok 2000, ještě mot. 135kw, je to týden, co se mi začíná ozývat z levého podběhu hučení cca. 45 sekund a opět to vypne. Je to vždy, když vůz stojí bez zapnutého klíčku, stačí otevřít dveře a začne to, zavřít kapotu a jede to znovu, vždy jen výše uvedenou dobu. původně jsem si myslel, že to dělá předehřev motoru, ale ozvývá se to přímo z podběhu. Proto moc prosím o radu, protože mi to vadí
předehřev motoru je v levým podběhu:) a pokud ti spina v techto teplotach, tak je asi neco spatne.
kluci mám na bazaru to stejné auto a taky se stejným problémem... ... nevíte která pojistka by byla od toho webasta??? že bys me ho odpojily ... není ktomu pager ...
Mám tu taky podobný problém. Když zapnu klíč samo se to zapne a začíná to hučet. Vždycky se objeví na displeji nastavená teplota 32 stupňů tak to stáhnu a ono se to vypne...
koukám, že je to je časté u 530d Byl jsem na čumendu v AUTECu, kde na to koukali a předehřev to není, je to v podběhu, kde je nějaký čerpadýlko na vodu a to zřejmě spíná a reaguje víc jak by mělo, ale jako závada to prý není, když to po tak krátké době vypne. Jestli někdo nebude vědět, holt to tam budu muset den nechat na laborování a uvidím, co to je
Pavel píše:no já bych to potřeboval nutně vědět protože mě to vybíjí baterku...
jestli ti spíná webasto (předehřev.) tak to může dělat čidlo teploměru, jestli ti nesedí ukazatel venkovní teploty, tak je to tím. já mám jiný problém. postupně scháním veškeré info, takže u tebe to bude nejspíš tímto.
Mne po pretoceni kluca do prvej polohy tiez nieco huci/bruni a ide to niekde od laveho podbehu u vodicovej sedacky.... Co to je to netusim, myslel som ze dopravne cerpadlo paliva. Kukal mi na to jeden skopcak co ma starsiu 530d a nevedel co to moze byt, jemu to nerobi. Je sice aj pravda ze on nema webasto a ja mam. Po zhruba 40sekund sa to vypne, ale pri vypnuti a opatovnom zapnuti kluca to iste zasa....
airbone píše:Mne po pretoceni kluca do prvej polohy tiez nieco huci/bruni a ide to niekde od laveho podbehu u vodicovej sedacky.... Co to je to netusim, myslel som ze dopravne cerpadlo paliva. Kukal mi na to jeden skopcak co ma starsiu 530d a nevedel co to moze byt, jemu to nerobi. Je sice aj pravda ze on nema webasto a ja mam. Po zhruba 40sekund sa to vypne, ale pri vypnuti a opatovnom zapnuti kluca to iste zasa....
Tak to máš to samý, co já, mě to reaguje i nato, když otevřu nebo zavřu dveře, popř přední či zadní kapotu...
Mě to připomíná reakci ventilátorku v klimě nebo osvětlení auta. V těhle místech bývá přídavná vodní pumpa s ventily pro topení. Že by prohnala vodu, aby to hned topilo?
Pavel píše:kouknu na to ale mám dojem že ukazuje správně...chci to co nejdřív vyřešit protože je to náš nový člen rodiny odedneška
Pajicku poistka to je vzadu , nevim kde to ma presne touring ale nekde nazadu to bude , je tam popiska bud heizung , alebo auxiliary heating . ked tak sa vozvi .
Pavel píše:kouknu na to ale mám dojem že ukazuje správně...chci to co nejdřív vyřešit protože je to náš nový člen rodiny odedneška
Pajicku poistka to je vzadu , nevim kde to ma presne touring ale nekde nazadu to bude , je tam popiska bud heizung , alebo auxiliary heating . ked tak sa vozvi .