Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

523 chcípání, škubání

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaneCk

#1 Příspěvek od JaneCk »

Ahoj, chtěl bych se zeptat na toto. Mám bmw teprve chvíli a vyskytuje se mi tam závada, že při stání mi auto občas chcípne. Jak v režimu D nebo N. Na P si nejsem jistý. Občas při jízdě i škubne. Měl jsem to na diagnostice, sice ne originál bmw, ale ukazuje chybu snímače klikovky. To bych pochopil, že při stání to auto chcípne kvůli toho čidla. Ale na to škubání při jízdě má to čidlo také vliv? Tam už si začínám říkat, jestli neodchází třeba nějaká cívka. Cívku by vypsala taky diagnostika? Chcípání i škubání se objevuje občas,není to každý den. Díky za případné rady
P-J

#2 Příspěvek od P-J »

A proč si myslíš, že snímač kliky může ovlivnit chod motoru jenom na volnoběhu? 8O Nemyslíš, že by bylo rozumné vyměnit vadný snímač a pokud bude problém přetrvávat i dál, tak hledat jeho příčinu až potom?
JaneCk

#3 Příspěvek od JaneCk »

Jen mě to tak napadlo, no. Myslel jsem, že kdyby ten snínač vypadnul při jízdě, tak auto chcípne. Ale ono jen škubne. Ale máš samozřejmě pravdu, že nejjednoduší to je vyměnit, to jo. Asi to tak udělám a budu doufat, že snad bude klid. :wink:
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Demostenes »

Pokud vim, tak klikova hridel se toci i za jizdy :lol:
JaneCk

#5 Příspěvek od JaneCk »

A no tak dobře no :) . Tak jsem to špatně vyhodnotil. Doufám, že se neobjevím v takovém tom topicu Nejdebilnější dotazy, či jakse to jmenuje :satisfied: Díky za rady a inspiraci
Smet

#6 Příspěvek od Smet »

je to tím na 7mě jsem měl uplně ten samý problém 8)
JaneCk

#7 Příspěvek od JaneCk »

Super, děkuji za odpověď. Čidlo už je objednané. Ještě bych se zeptal - ovlivňuje toto čidlo i výkon motoru? Já totiž řeším ještě dilema, jestli to auto jede tak jak má. Nemám totiž v noze 125 kw, měl jsem dříve vždy auta do 100 koní. No, ale pár jízd s baworem jsem kdysi měl, převážně v trojkách v manuálu. No a u toho se mi zdá, že to až kdovíjak nezrychluje. Já vím, auto má 1,6 t, 523 kdovíjaký trhač není a automat to ještě trochu natahuje. Pamatuju si ten skvělý pocit jak mě to auto zatlačilo do sedačky a tady prostě nic. Kdyby se mohl vyjádřit někdo s bohatými zkušenostmi :wink:
Susi

#8 Příspěvek od Susi »

Mazlika mám půl roku (manuál) a stále mě umí hezky zatlačit, překvapit, nadchnout, nebo jak to vlastně říct... Rozumíme si, že?

S automatem zkušenost nemám.
Kostik
Klubové ID: 1577

#9 Příspěvek od Kostik »

Tehle tema tu je posledni doby mraky.
Vzlast v sekci trojek.
Mam podobny problem, auto zacne skubat, ma to v malych otackach mizerny vykon. Podeziral sem jak svicky(pred 3t km nove) tak civky(vadnou civku hlasi diagnostika, na mym aute nic), zapalovaci kabely.
Diagnostika nic nehlasila.
Doted :D
Ted to na sebe prasklo spatny cidlo otacek klikovyho hridele, tudiz to same co ty. Pevne doufam ze to bude ono, zalezitost stovek a snad to konecne bude vyresene...
matej525
Klubové ID: 1947

#10 Příspěvek od matej525 »

525tds ma tusim kw jeste min a s automatem to taky zadnej trhac neni. jak v manualu nevim,ale do sedacky obzvlast pri rozjezdu moc nezatlaci, to dela podle mne ten automat...

trochu zacinam toho automatu litovat, s manualem bych mel asi vyssi vykon a nizsi spotrebu. tak ale jednou by to clovek asi zkusit mel :)
Smet

#11 Příspěvek od Smet »

jestli to byl na chlup stejný problém jako jsem měl ja na 7mě tak to o dost lépe pojede a bude to míň žrát ja dokonce slyšel občasné vynechání válců...což je pak jasný
JaneCk

#12 Příspěvek od JaneCk »

No sám jsem na to hrozně zvědav. Až to bude dám vědět...
Kostik
Klubové ID: 1577

#13 Příspěvek od Kostik »

Tak u me problem vyresen...spatny cidlo otacek klikovyho hridele...ale trvalo to.
Aspon ze to nejsou civky, ty vyjdou podstatne draz..
alpineman
Klubové ID: 1712
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od alpineman »

Sám jsem se s tím nesetkal, ale kamarád jo. Má e46 328i a dost dlouho mu to třeba při rozjezdu chcípalo, občas kuckalo, netáhlo to jak by mělo... Nakonec vadné čidlo (snímač) vačky. Na diag. jim to vypsalo závadu, ale ne to, na jaké vačce. Má double - vanos, takže dvě čidla. Samozřejmě vyměnili to co bylo OK. Závada odstraněna až po výměně obou.

Na čidla (snímače) vaček a kliky, trojky dost trpí.
Maxiczech

#15 Příspěvek od Maxiczech »

Je to čidlo vačky. Měnil jsem to taktéž a dělalo mi to přesně to, co popisuješ. Jen opravdu nepobírám, když diag. ukázala vadné čidlo, že to řešíš dál.. :roll:
JaneCk

#16 Příspěvek od JaneCk »

Tak jsem se dnes dopracoval k výměně čidla na klice. Auto přestalo chcípat, ale nad 5tis. otáček začalo škubat. Takže můžu hledat dále :Confused2:
JIP

#17 Příspěvek od JIP »

JaneCk píše:Tak jsem se dnes dopracoval k výměně čidla na klice. Auto přestalo chcípat, ale nad 5tis. otáček začalo škubat. Takže můžu hledat dále :Confused2:
Že by čidlo vačky? :lol:
Ale to by ti asi ani nenastartovalo, kdybys měl obě špatné, než jsi vyměnil to na klice.
Ještě bych ti doporučil vyčistit váhu vzduchu... :wink:
JaneCk

#18 Příspěvek od JaneCk »

Díky za tip. Dneska zajedu zpátky do servisu, hodíme to na diagnostiku a uvidíme. Mám k dispozici ještě jednu 523, takže zkusím udělat nějaké výměny a uvidím, třeba budu mít štěstí... :cry:
JaneCk

#19 Příspěvek od JaneCk »

Tak konečně vyřešeno. Bylo vadné nové čidlo kliky. Dal jsem druhé, které bylo k dispozici a už jede jak má neškube a nechcípe. Konečně :lol:
Odpovědět