Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

automat nebo manual ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
jacob
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od jacob »

Jak jsem psal nedávno, velice vážně zamýšlím koupi e39 a teď jsem se dostal na pokraj rozhodování, zda-li v automatu nebo v manuálu. Bude to 540... Takže by mě zajímalo jestli ti, co mají automat by se raději vrátili k manuálu nebo ti, co mají právě manual šli do automatu. Nikdy jsem automat neměl ani si ho pořádně neohmatal, takže úplně tak nevím, co od toho čekat.
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Marty_ »

Automat suckzz.. Mozna u 5ky to nebude tak hrozne ale ve trojce kupe mi fakt nesedel.. Resp. na 80% jezdeni je to samo pohoda ale blbnout se s tim poradne neda, imho to uplne zabije to auto.. Mel jsem 330Ci presne podle mych predstav ve spickovem stavu, prodal jsem ji jen kvuli automatu a skocil do skoro stejne v manualu a chrochtam si:)
jacob
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jacob »

tak ve trojce je to urcitě blbost :) tam to fakt nesedí :) ale jestli rikas, ze se stim neda blbnout ? já teda sám nevim jakym nastavenim ten automat disponuje, aby se stim trochu kravit dalo, né že bych teda zrovna pravidelně kravil, ale určitě bych chtěl vyzkouset 8 válců.
pazda
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pazda »

puvodne jsem chtel vyhradne manual, ale diky tomu ze v E34 jsou skoro nesehnatelny tak jsem skocil do automatu a vubec si nestezuju. je to klidek, pohodicka a zadnej spech.. kdyz potrebujes nekde vystartovat tak hodis S a kickdown.. nebo si podradis manualne.. na kraveni to sice uplne neni ale dost svizne se s tim jezdit da. kdyz se s tim pak treba naucis podrazovat manualne tak je to parada.. uprimne je mi ted docela fuk jestli mam automat nebo manual ale tohle me prijemne prekvapilo.. :-)
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Marty_ »

Tak neda blbnout.. Strelba se s tim samo litat da, obcas i nejakej bucek se povede:D ale proste nemas to auto plne pod kontrolou.. Nevim, me se to nelibilo..
Obrázek
martan

#6 Příspěvek od martan »

Je to těžké rozhodování. K tomu čtyřlitru u pětky automat tak nějak patří. Je to pohoda - ve městě, na dálnici, v kolonách. Ale je pravda, že u sportovní jízdy už to prostě není ono a taky motor nemůže úplně předvést, co umí. Kdyby mi někdo vedle sebe postavil auto s manuálem a s automatem, vzal bych manuál.
Fugo

#7 Příspěvek od Fugo »

jako velký zastánce manuálu a odpůrce automatu jsem ze začátku také spekuloval nad záměnu automatu za manuál ve své 750, ale dnes už bych neměnil, a myslím že i blbnout se s tím dá, pokud dám S tak se mě zamkne měnič a jízda se zamčeným měničem je skoro taková jako s "manuálem" (jde to za plynem bez prokluzu a naopak to zase brzdí motorem) samozřejmě to nic nemění na to že se měnič odemkne při malé rychlosti atd...

Nelze v tomto ohledu radit každému se líbí něco jiného, doporučuji vyzkoušet obě varianty ve všech možných režimech.
jacob
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jacob »

Docela bych přivítal i nějakej názor od někoho s e39 540 jak je to s blbnutim...
jacob
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jacob »

Já skutečně nevím, na jednu stranu to k 540 patří, na druhou asi s manualem bude preci jenom pro mě lépe ovladatelnější, ale zase kolik procent času trávíme kravenim? Já osobně u prvniho bmw to z pocatku dáse říct trochu přeháněl, pak jsem se sklidnil a pak jen opravdu zřídka.

Ale najít se pěknej kousek, kterej by stál za to, abych ho bez váhání vzal, asi bych neřešil čim se řadí...
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od matal Moderátor »

Já automata chtěl,ale bohužel nebo bohudík se vyskytl manuál který jsem koupil,určitě vím,že by mi automat nevadil.. Taky v 540i e39 bude Steptronic,takže se toho neboj,ale vyzkoušej si to.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Marty_ »

Tak ja taky nejezdim porad s cihlou:o) na nejakych 90% casu je automat pohodovejsi, o tom zadna, ale tech zbyvajicich 10% je tech kvuli kterym si kupujem bmw a ne schade nebo audi:)
Ale jako kluci, je to o vkusu kazdeho soudruha, chce si to vyzkouset, nejlepe dlouhodobeji (coz je trosku problem samo:( ).
Player1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Player1 »

Já jsem s automatem spokojenej a určitě bych neměnil... Jako jasny, není to vyloženě na kravení-s manuálem to auto máš víc v ruce. Většinu času ale jezdím spíš na pohodu, takže si užívám toho, že nemusím šlapat na spojku. Hlavně v zácpách to oceníš. No a když si chceš zařádit, tak tam hodíš Stepa a hned je z toho bestie, ale musíš to pořád držet ve vyšších otáčkách, aby automat neprokluzoval. Nejlepší by bylo vyzkoušet si oba, ale 540i v manuálu se celkem těžko shání. Taky si musíš uvědomit, kolik procent času s tím autem budeš prasit. Pak ale nezapomeň, kolik si to vezme na spotřebě :lol: 20 jak nic.
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od fidzi »

jacob píše:Já skutečně nevím, na jednu stranu to k 540 patří, na druhou asi s manualem bude preci jenom pro mě lépe ovladatelnější, ale zase kolik procent času trávíme kravenim? Já osobně u prvniho bmw to z pocatku dáse říct trochu přeháněl, pak jsem se sklidnil a pak jen opravdu zřídka.

Ale najít se pěknej kousek, kterej by stál za to, abych ho bez váhání vzal, asi bych neřešil čim se řadí...
A co si představuješ pod slovem blbnutí? Drifty, pálení gum,...? Já nevím, podle mě na tohle 5er není. Je to pohodlná limuzína, která zvládá sportovnější jízdu. Proto si myslím, že Steptronic bude super. Když jedu mimo město, tak jedu na manuál, jenom si tam ťukám kvalty. Jak dojedu do města a nechce se mi řadit, cvacknu D a pohodička.

P.S.: Manuál v 39ce máme taky, tak to můžu srovnat.
jacob
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jacob »

Tak drifty a pálení gum určitě nebude na dennim pořádku, ale sem tam mě to chytne vyzkoušet bok, mám v okolí pro to dobré podmínky, ale 5er si kupuju určitě kvuli jinym věcem... ale jak se tu řeklo, asi je fakt ze 540 v manualu je na sehnání horší, takze to defakto nemusím ani resit :) ale jen mě tak zajímaly nazory na automat...
Birkoff

#15 Příspěvek od Birkoff »

Připojuji se k názoru fidzi-ho. Je to přesně jak píše. Taky mám obě převodovky na srovnání a jak stárnu raději jezdím s automatem.
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Hyri »

Automat .
Demostenes
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Demostenes »

Ja se ze zacatku automatu dost bal, ale tedka uz nic jineho nechci. Petka je spis auto pro prijemne svezeni, pohoda, klidek. Ta pohoda kdyz stojis v kolone v desti v prudkem kopci a vis, ze nesjedes dolu ani o centak....
Navic kick down + sportovni rezim podle me resi vetsinu situaci i "blbnucich nalad".

A jak uz tady nekdo psal, k e39 540 ten automat proste patri. Navic u automatu mas pomerne jistotu, ze ten motor pred tebou nekdo nejak nepretacel, nebo tak neco....
Jedina nevyhoda je tak o neco vetsi spotreba, ale podle me to za to stoji.
jacob
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jacob »

ok uz jsem rozhodnutej :)
fotobobo

#19 Příspěvek od fotobobo »

Diesela v manualu uz bych v zivote nechtel....
eric
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od eric »

Škoda,že tam necpali 6-kvalt automat,když už tam dávali 6-kvalt manuál,to by bylo taky o něčem jiném :!: :wink:
Odpovědět