Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

špatný potenciometr pedálu E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dresic

#1 Příspěvek od Dresic »

Zdravím!!Problém - špatný potenciometr pedálu E34 ..na diagnsotice to našli, máte s tím zkušenosti někdo? je potřeba vyměnit celej pedál? na kolik tak vyjde? díky
dexter

#2 Příspěvek od dexter »

Na E34ce? Není tam obyčejný lánko? Spíš škrtíci klapky,né?Nebo žeby měli e34 ovladani plynu elektricky? No měl jsem z 89 a 94 ,ale na obou jsem měl lanko.
:roll:
hadice

#3 Příspěvek od hadice »

Tak to jsi se teda nesetkal s TDS a td tyto mají ovládání vstřikovacího čerpadla přes "potenciometr" tudíž elektrickou cestou
dexter

#4 Příspěvek od dexter »

no to je pravda. Ja a diesel to nejde do hromady. A po pravdě ani jsem o něm nikdy neuvažoval.
:roll:
oldaf

#5 Příspěvek od oldaf »

já mám na E-34 535i taky potenciometr a klapka je ovladaná elektronicky :D
tds

#6 Příspěvek od tds »

celej pedál není třeba mení se jenom ten potenciometr je to takový váleček u pedálu.auto ti funguje dobře nebo nejak blbne?
Holly Moderátor
Moderátor

#7 Příspěvek od Holly Moderátor »

Dneska sem rozebíral spodek palubovky a kouknul na to, je to na třech šroubkách, ale na prd přístup:( asi ho taky budu měnit, mám podezření že je vadnej. Nevíte někdo jestli se dá koupit novej a pokud jo tak jaká je cena? nebo musím na vrakáč??
arctic
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od arctic »

diesel nema skrtici klapku :D a cerpadlo je opravdu ovladano elekronicky http://bmwfans.info/original/E34/tou/52 ... l-35_0158/ tady to mas
Dresic

#9 Příspěvek od Dresic »

tds píše:celej pedál není třeba mení se jenom ten potenciometr je to takový váleček u pedálu.auto ti funguje dobře nebo nejak blbne?

nn auto fumguje ok, občas mi nereaguje na přidání plynu, ale to jen tak dvakrát za měsíc třeba...
xtreme

#10 Příspěvek od xtreme »

tato tema ma zaujala..

mam taky e34 524td, taky se mi stale sere,, ale o to ted nejde..

z niceho nic mi otacky vyskocili do cerveneho pola, rychle sem k nemu bezal a vyndal klicek.. skusil zase a zas vyleteli.. tak sem to nechal vychladnut..a ted vobec nenaskoci, startuje, toci, aale nenaskoci a nereaguje na plyn.. na diagnostike vypisalo snimac otacok...

moze to byt potenciometer? dik za kazdu radu..
Holly Moderátor
Moderátor

#11 Příspěvek od Holly Moderátor »

MNo pokud to vypsalo snímáč otáček tak to asi bude snímač otáček. Dle mého laického názoru potenciometr plynu bude spíš způsobovat vynechávání plynu, neragování na sešlápnutí. Bylo mi vysvětleno, že je to častá vada všech aut s el. plynem, protože na tom potenciometru sou dráhy, který se vychodí, nebo spíš asi dráha, jak se tím furt otáčí, tak se vevnitř ta elektroika potento, přibližně jako když ohobluješ brzdový destičky. A to že to vyskočilo a teď už to nestartuje, tak to bude spíš ten snímač otáček, teď de o to jakej, jestli na vačce, na klice, s tím já ti určitě neporadím, nemám zatím žádný praktický zkušenosti, s autím se zatím jen seznamuju...

Jinak z toho že se ti sere 524td si nic nedělej, to je nás asi víc, já taky víc stojím než jezdím, ale baví mě to se v tom vrtat :wink:
bawacek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od bawacek »

zkus se podivat na škrtici klapku,měl jsem ten sami problem a byla to sekla škrtici klapka
tds

#13 Příspěvek od tds »

diesel žádnou škrtící klapku nemá
bawacek
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od bawacek »

sorry, nevedel jsem ze ma diesela 8)
xtreme

#15 Příspěvek od xtreme »

:lol: dik za radu :lol: :lol:

hm.. som nevedel ze tam je viac tych snimacov otacok.. aj na kluke a vacke.. som myslel ze len na cerpadle a na prevodovke, hallov snimac..

hm.. keby som potreboval auto na bezne jazdenie tak by ma z tej 524ky asi je*lo... ale tiez to mam ako skladacku, takze ma to moc netrapi..

je fakt ze to viacej stoji ako jazdi, ale to ma prave najviac sere..
:roll: neni spolahlive..
Odpovědět