Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
špatný potenciometr pedálu E34
-
- Kontaktovat uživatele:
diesel nema skrtici klapku
a cerpadlo je opravdu ovladano elekronicky http://bmwfans.info/original/E34/tou/52 ... l-35_0158/ tady to mas

tato tema ma zaujala..
mam taky e34 524td, taky se mi stale sere,, ale o to ted nejde..
z niceho nic mi otacky vyskocili do cerveneho pola, rychle sem k nemu bezal a vyndal klicek.. skusil zase a zas vyleteli.. tak sem to nechal vychladnut..a ted vobec nenaskoci, startuje, toci, aale nenaskoci a nereaguje na plyn.. na diagnostike vypisalo snimac otacok...
moze to byt potenciometer? dik za kazdu radu..
mam taky e34 524td, taky se mi stale sere,, ale o to ted nejde..
z niceho nic mi otacky vyskocili do cerveneho pola, rychle sem k nemu bezal a vyndal klicek.. skusil zase a zas vyleteli.. tak sem to nechal vychladnut..a ted vobec nenaskoci, startuje, toci, aale nenaskoci a nereaguje na plyn.. na diagnostike vypisalo snimac otacok...
moze to byt potenciometer? dik za kazdu radu..
MNo pokud to vypsalo snímáč otáček tak to asi bude snímač otáček. Dle mého laického názoru potenciometr plynu bude spíš způsobovat vynechávání plynu, neragování na sešlápnutí. Bylo mi vysvětleno, že je to častá vada všech aut s el. plynem, protože na tom potenciometru sou dráhy, který se vychodí, nebo spíš asi dráha, jak se tím furt otáčí, tak se vevnitř ta elektroika potento, přibližně jako když ohobluješ brzdový destičky. A to že to vyskočilo a teď už to nestartuje, tak to bude spíš ten snímač otáček, teď de o to jakej, jestli na vačce, na klice, s tím já ti určitě neporadím, nemám zatím žádný praktický zkušenosti, s autím se zatím jen seznamuju...
Jinak z toho že se ti sere 524td si nic nedělej, to je nás asi víc, já taky víc stojím než jezdím, ale baví mě to se v tom vrtat
Jinak z toho že se ti sere 524td si nic nedělej, to je nás asi víc, já taky víc stojím než jezdím, ale baví mě to se v tom vrtat

hm.. som nevedel ze tam je viac tych snimacov otacok.. aj na kluke a vacke.. som myslel ze len na cerpadle a na prevodovke, hallov snimac..
hm.. keby som potreboval auto na bezne jazdenie tak by ma z tej 524ky asi je*lo... ale tiez to mam ako skladacku, takze ma to moc netrapi..
je fakt ze to viacej stoji ako jazdi, ale to ma prave najviac sere..