Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Přední světla
Ahoj chlapáci, už je to delší dobu co jsem si pořídil E34 535i a už když jsem ji kupoval, tak tam byla tahle závada. Jde o to, že s pojistkovky je od nějaký řídící jednotky nataženej drát k levý parkovačce a když ten drát odpojím tak nesvítí. Další závada je, že jak rozsvítim parkovačky,tak už mi svítí i levý tlumený, ale když odpojím ten drát na parkovačku, tak taky nesvítí. A na pravý straně svítí pouze parkovačka a tlumený vůbec. Ještě jedna věc když zapnu tlumený a dám blinkr do leva tak se rozsvítěj dálkový, ale to by moh být lucas ne? Tak co myslíte je moje závada v nějaký řídící jednotce (jestli nějaká řídící jednotka světla obsluhuje) nebo v kabeláži? Díky za případné odpovědi
-
- Klubové ID: 1823
jj je to tak, taková dlouhá hned na kraji k tobě. Buď ji vymeň (tady v "bazaru" se LKM modul prodával za 500kč), nebo pokud si troufáš, tak mikropáječkou prohřej včechny kontakty relátek, hlavně to napravo ze strany součástek, je zdvojené a ovládá právě tlumená světla. Ty kontakty můžou být už trochu KO.
Tak jsem dal jiný LKM modul a problém setrvává. Tenhle modul je určitě v pořádku, takže prblém je jinde. Zjistil jsem že když zapnu tlumený tak se nespíná jedno relátko a když na něm šroubovákem přimáčknu kontakt, tak se tlumený rozsvítěj. Takže bych to typoval tak, že problém je v přívodu spínacího proudu od vypínače světel. Co si o tom myslíte vy?
-
- Moderátor
- Klubové ID: 1819
Mno tak podle toho co píšeš tipuju vadný relátko;) Já měl podobnej problém na E28. Taky spínalo po přitlačení. Po rozdělání relátka sem mířil rovnou pro nový... A ta závada se může řetězit, proto ten zbytek. Rozdělej ho a jukni dovnitř, nebo rovnou kup nový, stojí málo, jen možná koukni jestli má nebo nemá přepěťovou diodu ať koupíš správnej náhradní díl;)Diesel píše:Tak jsem dal jiný LKM modul a problém setrvává. Tenhle modul je určitě v pořádku, takže prblém je jinde. Zjistil jsem že když zapnu tlumený tak se nespíná jedno relátko a když na něm šroubovákem přimáčknu kontakt, tak se tlumený rozsvítěj. Takže bych to typoval tak, že problém je v přívodu spínacího proudu od vypínače světel. Co si o tom myslíte vy?
-
- Moderátor
- Klubové ID: 1819
Jo jo, už sem na to koukal. spletl sem se ,sry, tady je to řešený jinak... Tak ten kontakt zkus propájet, třeba je vadnej, nebo nevím. A ten proud zkus proměřit, já bych ti řekl co mám za hodnotu u sebe, äbys to měl s čím porovnat ale momentálně nemám měřák. Třeba se tady najde někdo jinej hodnej... Další možnost je, že se někde protrhla izolace u kabeláže, takže to má někde vakl... A zkus u toho zapnout a vypnout několikrát spínač a přitlačit ten kontakt až to budeš měřit, uvidíš jak ti budou skákat hodnoty... Asi to bude tím...