Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Brždění
-
- Moderátor
- Klubové ID: 1819
Tak RHáčka brzdový kotouče asi 900 kč s DPH jeden a destičky Bosh premium za asi 1400, ale daj se sehnat levnější za 700 klidně i... Rozhodně kup všecko nový, žádnej vrakáč ani na ty kotouče... jinak jen taková malá rada, kdyby si měl třeba vadný celý to brzdový těleso, jako sem měl třeba já, tak sii ho kup nový v Elitu, za starý dostaneš asi 400 slevu na to nový, kdybych to vědšěl tak to udělám, ale dozvěděl sem se to pozdě. To jen kdyby náhodou... A servis netuším kolik bude stát, mě dělali celou zadní nápravu, výmšěnu jednoho ložiska na kole, atd atd a práce byla za 3500, takže předpokládám že ty to dáš tak za 1000. Tzn celkem asi 4000 se vším fungl novým bez známostí... A pokud si to zvládneš celý udělat sám tak hodně ušetříš... já na to bohužel neměl čas...

Jestli ti můžu poradit, tak se vykašli na nějaký levný kotouče. Osobně bych pod 1500,- kus (chlazený) bych nic nekupoval. Četl jsem toho tady už moc o kvalitě a musím smutně konstatovat, že tomu tak skutečně je. Loni jsem bral něco kolem litru kus a za pár měsíců jsem je měl tak zvlněný , že jsem mohl dělat generálku přední nápravy. Koupil jsem Bremba a je klid.
Toť má rada
Toť má rada
-
- Moderátor
- Klubové ID: 1819
To Jumbo: Nesmíš jezdit plyn BRZDA-BRZDA plyn:D
Jinak souhlasím, radši kup kvalitnější, bude po problému tady na takovejchle věcech se ti ta investice vrátí... Koupíš jedny dražší ale vydržej podstatně dýl... Vem celou sadu Malý McGyver od Boshe a máš to vyřízený;) Ale teda nepočítej s 900 za kus;) A kdyby se ti povedlo sehnat za levno bremba tak ber bremba. Sou to přece jenom profíci v oboru...
Jinak souhlasím, radši kup kvalitnější, bude po problému tady na takovejchle věcech se ti ta investice vrátí... Koupíš jedny dražší ale vydržej podstatně dýl... Vem celou sadu Malý McGyver od Boshe a máš to vyřízený;) Ale teda nepočítej s 900 za kus;) A kdyby se ti povedlo sehnat za levno bremba tak ber bremba. Sou to přece jenom profíci v oboru...
-
- Kontaktovat uživatele:
Na ebayi to stoji pulku az 1/3 co v Elitu. Podle me je naprosta kravina ty dily kupovat tady v cechach, date za ty same znacky 2-3x tolik. A postovny z GE stoji par euro, coz se pri vetsi objednavce ztrati.
http://cgi.ebay.de/ATE-Power-Disc-Brems ... dZViewItem
Napriklad.
http://cgi.ebay.de/ATE-Power-Disc-Brems ... dZViewItem
Napriklad.
-
- Kontaktovat uživatele:
Na tomhle se nic skazit neda (kdyz dodrziz co se dodrzovat ma) a alepson se neco naucis. Neco si o tom precti, at mas jistotu, ze vis vsechno co to obnasi a neni co resit....Na netu jsou mraky navodu, pro e34 treba tady:
http://www.bmwe34.net/
http://www.bmwe34.net/e34main/maintenan ... s/pads.htm
a pod....
http://www.bmwe34.net/
http://www.bmwe34.net/e34main/maintenan ... s/pads.htm
a pod....
Holly píše:To Jumbo: Nesmíš jezdit plyn BRZDA-BRZDA plyn:D
právě že jezdím většinou klobouka , zvláště při nových kotoučích, různá kvalita kotoučů mě velmi nepěkně zaskočila

Demostenes napsal, že na tom nic není když dodržíš vše co máš.
S tím souhlasím. Měnil jsem kotouče na zadku i s destičkama. Osvědčenou značku ATE od MJ Auto. Vyměnil jsem první kotouč, očištěné dosedací plochy, kontrola brzdového válečku a pohyblivosti třmenu. Nasadil jsem kotouč utáhnul, přiložil mikrometrické hodinky hazivost do 0,05mm. Super jdu na druhý kotouč. Stejný postup, ale házivost 0,18mm. Kotouč dolu, kontrola dosedací plochy, výsledek to samé. Poslal jsem ho zpět. Po dodání jiného jsem ho dal na soustruh a hodinkama znovu změřil. Házel taky. Ještě,že jsem to udělal. Další výměna, dohodli jsme se, že než ho pošlou tak ho dají změřit v Brně. Ten třetí kus už neházel. Jen doufám, že ten třetí je stejného materiálu jako byl ten první. Měla by to být vždy sada.
Jestli nemáš hodinky tak nedodržíš vše co máš.
Eks
S tím souhlasím. Měnil jsem kotouče na zadku i s destičkama. Osvědčenou značku ATE od MJ Auto. Vyměnil jsem první kotouč, očištěné dosedací plochy, kontrola brzdového válečku a pohyblivosti třmenu. Nasadil jsem kotouč utáhnul, přiložil mikrometrické hodinky hazivost do 0,05mm. Super jdu na druhý kotouč. Stejný postup, ale házivost 0,18mm. Kotouč dolu, kontrola dosedací plochy, výsledek to samé. Poslal jsem ho zpět. Po dodání jiného jsem ho dal na soustruh a hodinkama znovu změřil. Házel taky. Ještě,že jsem to udělal. Další výměna, dohodli jsme se, že než ho pošlou tak ho dají změřit v Brně. Ten třetí kus už neházel. Jen doufám, že ten třetí je stejného materiálu jako byl ten první. Měla by to být vždy sada.
Eks
-
- Kontaktovat uživatele:
Eks píše:Demostenes napsal, že na tom nic není když dodržíš vše co máš.
Nemas nakupovat u MjAuto, stejne jsem levnejsi nez oni a zkrivany kotouce neprodavam![]()
Eks