Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e39 diagnostika
Je to vlastně,ta část/akční člen/ který přidává plyn,tím,že posunuje přes exentr regulační objímkou na výtlačném axiálním pístku a tím odměřuje výši dávky, kdy dříve či později otevře odtokový kanálek.Je to otočný elektromagnet přímo řízený šířkou impulzů z řj DDE,uložený v horní části vstřikovacího čerpadla/stellwerk/ jehož polohu v tvém případě snímá trafosenzor.
-
- Klubové ID: 1564
jasný a prosimtě zřejmě už jsem to z touhle poruchou koupil, jakej to má vliv na jízdu, motor, spotřebu, jestli jsem to dobře pochopil tak by jse nevracela nafta do nádrže a zůstávala by v motoru což by mělo za následek hromadění nafty v motoru a když to začne táhnout tak kouření něž se ta nafta spálí a asi to nebude košer pro vstřiky, nebo jsem uplně mimo mísu, jelikož jsem v jiný 525tds nejel tak to neumím porovnat
Nafta by se v čerpadle nehromadila,to je nastavený na určitý přetlak,který uvnitř/v tělese čerpadla/ musí být a při jeho překročení dojde k otevření ventilu nahoře v průtokovém přepadovém šroubení,který to posílá přepadem zpět.Jde o to,aby zde byla adekvátní reakce na sešlápnutí plynu tzv. odezva.Nemusí být vyšší spotřeba,ani kouřivost,ale může docházet k omezení výkonu motoru,že se nedokáže otočit do maxima/třeba/ či to má nějakou anomálii v charakteru chodu.
Od 1 do 2 tis. ot/min je to normální,zde se jedná o turboefekt/turbodíra/ kdy turbodmychadlo,aby mohlo efektivně plnit tak se potřebuje tzv.nafouknout.Ta prodleva v zátahu,to se běžně kontroluje origo diagnostikou/modic/ kde určitým otáčkám a zatížení motoru přísluší nějaký rozsah dávky v mg/vstřik a předvstřik.Tak udělat při zkušební jízdě v různých režimech monitoring těchto hodnot.At ti ty hodnoty nalogujou/uložení dat/ a pak srovnaj s rozsahem referenčních mezních tolerancí.
-
- Klubové ID: 1564
Těď jsem to pozoroval a občas a v různých otáčkách se to jakoby zaseklo plyn na podlaze a auto jelo pořád stejně bez nejaké reakce na plynonový pedál, pustlil jsem plyn a pochvíly zase ok, může to bejt ono nebo ne, váha vzduchu asi nesmysl žé, a ještě takovej blbej dotaz, lepší koupit novej než z vrakáče, a čistě náhodou kde by to bylo nejlepší nechat udělat, nemás s nekým skušenost, párkrát jsem byl v BMW AuTec ve Stodůlkách a zdálo se mi to celkem ok,